PUBLI

Athens Fine Drinking: Μια μεγάλη γιορτή στην πόλη

Τέσσερις ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο του ποτού στο κέντρο της Αθήνας.

Κατάμεστο και τις 4 μέρες λειτουργίας του το πρώτο Athens Fine Drinking by World Class! Η πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του καλού ποτού πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών στη Σοφοκλέους, 1η μέχρι 4 Ιουνίου, προσφέροντας μοναδικές fine drinking εμπειρίες απόλαυσης.

To ταξίδι εξερεύνησης στον κόσμο των cocktails και των εκλεκτών spirits, μια συνδιοργάνωση του World Class των Reserve Brands της Diageo και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον κύριο Χάρη Ψαρούδα, Διευθυντή των Reserve Brands της Diageo Hellas και τον κύριο Χρήστο Τεντόμα, Πρόεδρο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α που σήμαναν την επίσημη έναρξη του νέου θεσμού της πόλη. Την έναρξη πλαισίωσε επίσης και η παράσταση “Cocktails and Dreams” του Κωνσταντίνου Ρήγου, με τους χορευτές και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη να βάζουν τους πρώτους επισκέπτες σε ρυθμούς fine drinking.

 

Ξεχωριστές γεύσεις και σερβιρίσματα για κάθε γούστο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες, όπως το εμβληματικό Bloody Mary στο “Kitchen bar” της Ketel One vodka, τα θρυλικά Martini στο ομώνυμο “Martini bar” του gin Tanqueray No. TEN, μία εναλλακτική εκδοχή του Old Fashioned στο “The Art of Slow” bar του εκλεκτού ρούμι Ron Zacapa, τις γευστικές μαργαρίτες στο “La Cantina Primavera” της τεκίλας Don Julio αλλά και ένα δροσιστικό κοκτέιλ με ginger που είχε ως βάση το εορταστικό blend Johnnie Walker Gold Label Reserve στο “Whiskies Flavour Room”.

Ο ήχος των shaker αντηχούσε σε κάθε γωνιά του Παλαιού Χρηματιστηρίου και τα 6 pop-up bars ήταν γεμάτα από κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του Athens Fine Drinking. Επίσης, εκτός από τις ευφάνταστες και γευστικές προτάσεις κοκτέιλ, στο “Whiskies Flavor Room” μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τις neat εκδοχές κορυφαίων ετικετών από Single Malt whiskies των Reserve Brands, όπως του Cardhu Gold Reserve, του Cardhu Amber Rock και του Talisker Skye.

Το πρόγραμμα και τις τέσσερις ημέρες ήταν γεμάτο mentorings, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες. Κάθε μέρα, ο δημοφιλής οδηγός για τα spirits Difford’s Guide πραγματοποιούσε ένα ξεχωριστό mentoring με θέμα “Cocktail στο σπίτι”, στο οποίο δεκάδες αναγνώστες και επισκέπτες με τη βοήθεια έμπειρων bartender γνώρισαν τα μυστικά δημιουργίας κλασικών συνταγών cocktail.

Έλληνες νικητές του World Class παρουσίασαν σημαντικά θέματα γύρω από το mixology, δίνοντας tips και συμβουλές ενώ έφεραν στο προσκήνιο τις τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.  Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι παρουσιάσεις των Ambassador των Reserve Reserve Brands, οι οποίες ήταν εστιασμένες στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά των εκλεκτών spirits που μετείχαν στο Athens Fine Drinking. Κάθε μέρα επίσης, ορισμένα από τα 23 συμμετέχοντα bars αυτοσυστήνονταν στο κοινό και εκπρόσωποί τους παρουσίαζαν το concept και τη φιλοσοφία των μαγαζιών.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Athens Fine Drinking, τις τρεις πρώτες ημέρες είχε πλαισιωθεί εξαιρετικά με live links που πραγματοποίησαν από το χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου οι ραδιοφωνικοί σταθμοί EN LEFKO, Best 92,6 και ROCK 96,9. Την τελευταία ημέρα στην κορύφωση αυτής της γιορτής πραγματοποιήθηκε μία σειρά από D.J. Sets με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς των εν λόγω σταθμών, να δίνουν τη σκυτάλη ο ένας στον άλλο μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, πως κατά την είσοδο στο χώρο οι επισκέπτες του Athens Fine Drinking είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις γνώσεις τους αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Go Safe», το Athens Fine Drinking by World Class είχε εξασφαλίσει για όλους τους επισκέπτες μέσω του Taxibeat, του κορυφαίου taxi app της πόλης, 5€ έκπτωση σε μία διαδρομή με Taxibeat για την ασφαλή μετακίνησή από τον χώρο της εκδήλωσης, γιατί αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Μπορεί το σημείο αναφοράς του Athens Fine Drinking να ήταν το Παλαιό Χρηματιστήριο, όμως η εξερεύνηση δε σταματούσε εκεί! Οι επισκέπτες συνέχισαν το ταξίδι τους στα 23 συμμετέχοντα bars του κέντρου της Αθήνας, τα οποία είχαν δημιουργήσει και σέρβιραν ειδικά για το διάστημα αυτό έναν extra κατάλογο cocktail με βάση κορυφαία spirits.

Το πρώτο Athens Fine Drinking ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες, βγαλμένες από την κουλτούρα κορυφαίων spirit. Όλοι όσοι συμμετείχαν πήραν μία μικρή γεύση του τι σημαίνει fine drinking και αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το επόμενο. Μέχρι τότε όμως μπορούν να αναζητούν όλες αυτές τις fine drinking εμπειρίες που προσφέρουν World Class bartenders σε κορυφαία bars της πόλης και όχι μόνο. Αναζητείστε τους, γιατί το ταξίδι στον μαγικό κόσμο των cocktail μόλις ξεκίνησε! 

#athensfinedrinking