PUBLI

Δοκίμασες τον νέο καφέ limited edition cafezinho do Brazil της Nespresso;

Αν όχι, τώρα ήρθε η ώρα.

Στη Βραζιλία, ο καφές είναι βαθιά ριζωμένος στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ένα “cafezinho” ή «καφεδάκι»  στα Πορτογαλικά της Βραζιλίας είναι σχεδόν συνώνυμο του «καλωσόρισες», με τον καφέ να προσφέρεται μόλις κάποιος μπει σε ένα φιλικό σπίτι ή μία εταιρεία, δημιουργώντας έτσι έναν άμεσο προσωπικό δεσμό με αυτό το αγαπημένο ρόφημα. Με έμπνευση από την πλούσια, πολύχρωμη και ζωντανή κουλτούρα του καφέ στη Βραζιλία, οι ειδικοί της Nespresso δημιούργησαν τον Cafezinho do Brasil, μια μοναδική και δυνατή Εκλεκτή Ποικιλία Limited Edition.

Με στόχο να μεταφέρει τους γευστικούς σας  κάλυκες στο κέντρο μιας Βραζιλιάνικης πόλης που σφύζει από τον παλμό της ζωής, ο καφές Cafezinho do Brasil σχεδιάστηκε, για να αντανακλά τα καλύτερα αισθητηριακά χαρακτηριστικά ενός βραζιλιάνικου cafezinho. Στηριζόμενοι στις τοπικές προτιμήσεις και αντλώντας έμπνευση από την εγγενή κουλτούρα του καφέ της χώρας, οι connoisseurs της Nespresso ανέπτυξαν ένα δυνατό καφέ που αποκρυσταλλώνει την πεμπτουσία του cafezinho σε έναν espresso.

Ο Alexis Rodriguez, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Καφέ της Nespresso, εξηγεί: «Οι άνθρωποι στη Βραζιλία μάς έμαθαν ότι το προτιμώμενο προφίλ καφέ έχει πικράδα, νότες καβουρδισμένου και ένα πολύ χαρακτηριστικό άρωμα. Για να επιτύχουμε αυτές τις νότες, που η Nespresso αναγνώρισε ως καρύδι, σανταλόξυλο και βότανα, επιλέξαμε με προσοχή κόκκους Arabica από τη Νότια Βραζιλία. Η πολιτεία του Espirito Santo, κοντά στη θάλασσα, είναι ο τόπος, που ο αέρας έχει υψηλό ποσοστό υγρασίας, το οποίο βοηθά στο να αναπτυχθούν αυτές οι ειδικές νότες μέσα στα κεράσια του καφέ. Συνεργαστήκαμε στενά με τους καλλιεργητές, οι οποίοι συνέλεξαν χειρωνακτικά τους καρπούς του καφέ, που διαθέτουν συγκεκριμένα αυτές τις νότες

Ο Cafezinho do Brasil είναι μία Εκλεκτή Ποικιλία Pure Origin, που σημαίνει πως όλοι οι καφέδες του χαρμανιού προήλθαν από τη Βραζιλία. Οι γεωπόνοι της Nespresso συνεργάστηκαν με τους καλλιεργητές, εξετάζοντας τις υφιστάμενες πρακτικές και παρουσιάζοντας μια ειδική τεχνική συγκομιδής του Arabica. Με αυτή την τεχνική αφαιρούνται από το κλαδί μόνο οι ώριμοι κόκκοι χωρίς να έρχονται σε επαφή με τη γη, για να διατηρήσουν τη συγκεκριμένη γεύση που χρειάζεται για τον Cafezinho do Brasil.

ΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΦΕ CAFEZINHO DO BRASIL

Ένα ευχάριστα πικρό χαρμάνι από επιλεγμένους κόκκους Arabica από τη Νότια Βραζιλία ενισχύεται από αποφλοιωμένους φυσικούς, γλυκούς Bourbon. Ένας βελούδινης υφής καφές με απρόσμενο άρωμα καρυδιού και σανταλόξυλου, μαζί με ασυνήθιστες νότες αρωματικών βοτάνων, που θυμίζουν θυμάρι και δενδρολίβανο.

Μπορείς να απολαύσεις τον Cafezinho Do Brasil και με γάλα: Προσάρμοσε τη δόση του καφέ στα 25ml, για να δημιουργήσεις έναν cappuccino, μια γλυκιά αίσθηση από νότες αλμυρού, πικρού και καβουρδισμένου, που θυμίζουν αλμυρά φιστίκια.

Εναλλακτικά, πρόσθεσε 40ml καφέ σε 100ml αφρόγαλα, για να φτιάξεις έναν Latte Macchiato με γλυκές, ολοκληρωμένες νότες καρυδιού με μία ελαφριά επίγευση καπνού.

Ο καφές Cafezinho do Brasil θα διατίθεται για συγκεκριμένο διάστημα στις Nespresso Boutiques, μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online ή μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.