PUBLI

Η ΕΥΔΑΠ και το PennDesign σας προσκαλούν σε μία οπτικοακουστική προβολή στο Αδριάνειο Υδραγωγείο

Το ψηφιακό υλικό της παρουσίασης αποτελείται από αρχιτεκτονικά μοντέλα και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του Αδριάνειου Υδραγωγείου εικονικής πραγματικότητας.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και της ΕΥΔΑΠ, η οποία επικεντρώνεται στη χρήση νέων τεχνολογιών αναπαράστασης και σχεδιασμού στην αρχιτεκτονική και πολεοδομία.

 

Με την εκδήλωση ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος συνεργασίας του PennDesign και της ΕΥΔΑΠ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018. Κατά την εαρινή περίοδο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του PennDesign μελέτησαν το θέμα του Αδριανείου Υδραγωγείου και της πλατείας Δεξαμενής σε αρχιτεκτονικό επίπεδο. Οι εργασίες τους παρουσιάστηκαν στους Αρχαιολογικούς Διαλόγους 2018 στις 4 Ιουνίου στο συνέδριο με θέμα τηνΑδριάνεια Δεξαμενή: Σύγχρονες ιστορίες νερού και πολιτισμού, μαζί με ξενάγηση & συνεδρία στο θερινό σινεμά «Δεξαμενή». Οι εργασίες των φοιτητών έχουν ως ζητούμενο την ανάγνωση του χώρου του υδραγωγείου καθώς τέμνει διαχρονικά τον πολεοδομικό ιστό της Αθήνας και την αναπαράστασή του ως βίωμα του επισκέπτη με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Ώρες επίσκεψης: 20.00 – 24.00

Χώρος προβολής: Πλατεία Δεξαμενής

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Συντελεστές:Kaiyi Cao, Ninghsin Chuang, Andrew Michael Homick, Yaofang Hu, Lichao Liu, Rui Lu, Marta Llor, Andrew Matia, Gary Polk, Bowen Qin, Yuting Qian, Sierra Sinclair Summers, Shatakshi Sharma, Jingshuang Wang, Xiaoye Yang, Tian Zhang, Xintong Zhao, Κevin Bloomfield.
 

Instructors: Ezio Blasetti & Danielle Willems.»