PUBLI

H IWC φέρνει το Ingenieur πίσω στις ρίζες του

Το Ingenieur Automatic είναι ένα απλό ρολόι με τρεις δείκτες, ένδειξη ημερομηνίας στη θέση «3» και κάσα 40 χιλιοστών που κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις.

Ένα απλό ρολόι με τρεις δείκτες, το πρώτο Ingenieur που κυκλοφόρησε, ανέβασε τον πήχη με τη μινιμαλιστική του σχεδίαση, την οποία η IWC τελειοποίησε το 1967. «Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από τα πρώτα αυτά μοντέλα και  ξεκάθαρα οδηγεί την οικογένεια πίσω στις ρίζες της. Η επιρροή αυτή είναι εμφανής στην απλή κυκλική κάσα, καθώς και στο καντράν με τους έντονους δείκτες και τις ενδείξεις που περιλαμβάνουν φωσφορίζοντα στοιχεία», εξηγεί ο νέος CEO της IWC, Christoph Grainger-Herr. H οικογένεια Ingenieur αποκτά έναν έντονο vintage χαρακτήρα, καθώς και μια πιο ελαφριά και κομψή συνολική σχεδίαση. Η καινούργια συλλογή περιλαμβάνει τρία μοντέλα με αυτόματο κούρδισμα, τέσσερις χρονογράφους κατασκευασμένους από την IWC και ένα ρολόι περιορισμένης κυκλοφορίας, που διαθέτει perpetual calendar.

Το Ingenieur Automatic είναι ένα απλό ρολόι με τρεις δείκτες, ένδειξη ημερομηνίας στη θέση «3» και κάσα 40 χιλιοστών που κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις. Οι δύο από αυτές περιλαμβάνουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις είναι περασμένοι με ρόδιο. Το πρώτο διαθέτει επάργυρο καντράν και μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, ενώ το δεύτερο διαθέτει μαύρο καντράν και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Η τρίτη έκδοση διαθέτει κάσα από κόκκινο χρυσό 18-καρατίων, επάργυρο καντράν, επίχρυσους δείκτες και μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Το Ingenieur Chronograph διαθέτει το νέο μηχανισμό 69375, που έχει κατασκευάσει η IWC, με σύστημα κουρδίσματος διπλής κατεύθυνσης και απόθεμα ενέργειας 46 ωρών.  Δύο από τα μοντέλα περιλαμβάνουν κάσα και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι: το ένα διαθέτει επάργυρο καντράν και επίχρυσους δείκτες, ενώ το άλλο έχει μπλε καντράν και δείκτες από ρόδιο. Το ανοξείδωτο μπρασελέ κατασκευάστηκε αποκλειστικά για το Ingenieur. Είναι πολύ άνετο και το κούμπωμα του περιλαμβάνει ένα μηχανισμό για ακριβέστερη ρύθμιση στον καρπό. Η τρίτη έκδοση είναι φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων με καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου, επίχρυσους δείκτες και λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα.

Και τα τρία ρολόγια διαθέτουν διάφανο πίσω μέρος κατασκευασμένο από κρύσταλλο από ζαφείρι, μέσα από το οποίο φαίνεται ο μηχανισμός 69375.

To Ingenieur Chronograph Sport διαθέτει τον μηχανισμό 89361, που έχει κατασκευάσει η IWC, και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων. Η κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών από τιτάνιο, το μαύρο καντράν και το μαύρο λουράκι από δέρμα μοσχαριού δημιουργούν μια συνολική αίσθηση σπορ κομψότητας. Ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων σε σχήμα αστραπής στη θέση «6», υπενθυμίζει ότι η κάσα από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία.

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το Ingenieur Perpetual Calendar Digital Date-Month Το perpetual calendar αναγνωρίζει αυτόματα το διαφορετικό αριθμό ημερών του κάθε μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της επιπλέον ημέρας των δίσεκτων χρόνων, ενώ η ρύθμιση του γίνεται πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας την κορώνα. Ο μηχανισμός 89800, που έχει κατασκευαστεί από την IWC, περιλαμβάνει και λειτουργία χρονογράφου. Το ρολόι με την κάσα 45 χιλιοστών από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, το επάργυρο καντράν, τους μαύρους δείκτες και το μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 100 τεμαχίων.

ΣTO GOODWOOD MEMBERS’ MEETING ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πάνω από 12 αγώνες ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων διεξήχθησαν στην πίστα Goodwood Motor Circuit μήκους 3,8 χλμ. στη Νότια Αγγλία. Ένα από τα highlight των αγώνων ήταν το IWC Track Moment, όπου ο νέος CEO της IWC Schaffhausen, Christoph Grainger-Herr, έκατσε στο τιμόνι μίας Mercedes 300 SL του 1955, της χρονιάς που γεννήθηκε το Ingenieur. Η IWC επίσης απένειμε το πρώτο κύπελο Scott Brown Trophy και χορήγησε το πρώτο βραβείο. Ο αγώνας έγινε προς τιμή του Βρετανού οδηγού αγώνων Archie Scott Brown, ο οποίος οδήγησε το θρυλικό σπορ αμάξι “Lister Knobbly” την δεκαετία του 1950.