PUBLI

Η IWC παρουσιάζει την Jubilee συλλογή της για τον εορτασμό των 150ων γενεθλίων της

Η ΙWC Schaffhausen κλείνει τα 150 της χρόνια το 2018. Για να γιορτάσει το μεγάλο αυτό ορόσημο, δημιούργησε μια ειδική, Jubilee συλλογή, στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH) στη Γενεύη.

Η Jubillee συλλογή που δημιούργησε η ΙWC Schaffhausen αποτελείται από 27 μοντέλα περιορισμένης κυκλοφορίας των οικογενειών Portugieser, Portofino, Pilot’s Watches και Da Vinci. Ειδικά για την περίσταση, η IWC επίσης λανσάρει τα πρώτα της μοντέλα με την original ψηφιακή ένδειξη των ωρών και των λεπτών με τη μορφή που πρωτοπαρουσιάστηκε στα ρολόγια τσέπης Pallweber το 1884. Το κοινό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλα τα ρολόγια της συλλογής είναι τα εντυπωμένα τους καντράν σε λευκό ή μπλε χρώμα, ένα εφέ που επιτυγχάνεται μέσω μιας διαδικασίας πολλαπλών επιστρώσεων βερνικιού, σε ανάμνηση της παράδοσης των εμαγιέ επιστρώσεων. 

Η IWC ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 150 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

 

Ο Αμερικάνος πρωτοπόρος της ωρολογοποιίας Florentine Ariosto Jones ίδρυσε την International Watch Company στο Schaffhausen το 1868 έχοντας ως στόχο να συνδυάσει τις ικανότητες της Ελβετικής τέχνης με την κατασκευαστική τεχνολογία της Αμερικής και να δημιουργήσει τα ρολόγια τσέπης της εποχής. «Το επιχειρηματικό πνεύμα του ιδρυτή μας και η ακούραστη αναζήτησή του για τη μηχανολογική τελειότητα σφράγισαν για πάντα την IWC. Μέχρι σήμερα, τα ρολόγια μας συνδυάζουν μηχανολογία ακριβείας με σχεδίαση που είναι τόσο ασυνήθιστη όσο και διαχρονική. Η Jubilee συλλογή μας επαναφέρει σύμβολα από την ιστορία της IWC και τα ενοποιεί μέσα από έναν διαχρονικό σχεδιαστικό κώδικα δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συλλογή», αναφέρει ο Christoph Grainger-Herr, CEO of IWC Schaffhausen.

 

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ EXOYΝ ΣΑΝ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Το κοινό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλα τα μοντέλα είναι το λευκό ή μπλε καντράν: «Μέσα από μια μεγάλη και σύνθετη διαδικασία, τα καντράν περνιούνται με έως και 12 στρώματα υψηλής ποιότητας βερνικιού, λειαίνονται, βουρτσίζονται και στο τέλος εντυπώνονται πολλές φορές. Αντλούμε την έμπνευσή μας από την ασυνήθιστη αισθητική των εμαγιέ καντράν που χρησιμοποιήθηκαν στα ιστορικά ρολόγια Pallweber», σχολιάζει ο Christian Knoop, Creative Director στην IWC Schaffhausen. Τα ρολόγια με το λευκό καντράν έχουν μπλε δείκτες, ενώ αυτά με το μπλε καντράν έχουν δείκτες με επίστρωση ρόδιου. Η ιδέα των εντυπωμένων καντράν με τους μπλε δείκτες έρχεται από τα πρώτα μοντέλα Portugieser, Reference IW325, του 1939.

Όλα τα ρολόγια της συλλογής περιλαμβάνουν μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Κάθε ένα φέρει επίσης το Ιωβηλαίο οικόσημο “150 Years”, είτε με τη μορφή μεταλλίου είτε σαν σκάλισμα.

IWC TRIBUTE TO PALLWEBER EDITION “150 YEARS”

 

Τα πρώτα ρολόγια που κατασκεύασε η IWC με κινούμενα ψηφία στις ενδείξεις αποτελούν highlights της Jubilee συλλογής. Οι ώρες και τα λεπτά εμφανίζονται με μεγάλα ψηφία πάνω σε περιστρεφόμενους δίσκους. Η IWC χρησιμοποιούσε αυτόν τον τύπο ένδειξης της ώρας στα ρολόγια τσέπης του 1884, δημιουργώντας μια σημαντική καινοτομία εκείνη την εποχή. Το  Tribute to Pallweber Edition “150 Years” διαθέτει χρυσή κάσα 18 καρατιών, λευκό καντράν, λευκούς δίσκους ενδείξεων και μπλε δείκτη δευτερολέπτων. Το ρολόι κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 250 τεμαχίων. Παραπέμποντας στη σχεδίαση των ιστορικών Pallweber και αποδίδοντας φόρο τιμή στον F. A. Jones – τον Αμερικανό ωρολογοποιό που ίδρυσε την IWC- τα παράθυρα των ενδείξεων φέρουν τις ετικέτες «Hours» και «Minutes».

Κατασκευάζοντας το μηχανισμό 94200 οι σχεδιαστές ανέπτυξαν μια καινούργια λύση για την τεχνική πολυπλοκότητα των ψηφιακών ενδείξεων. Οδοντωτά γρανάζια μετακινούσαν τους δίσκους των ιστορικών ρολογιών τσέπης Pallweber, ενώ ο παλμός που μετακινούσε τον δίσκο των λεπτών δίδονταν από μια ξεχωριστή αλυσίδα τροχών η οποία διέθετε το δικό της barrel. Ένας μηχανισμός απεμπλοκής συνδεδεμένος με την κύρια αλυσίδα των τροχών την ξεκλείδωνε κάθε 60 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά την ξανακλείδωνε. Μετά από 10 λεπτά, ο δίσκος του ενός λεπτού μετακινούσε τον δίσκο των 10 λεπτών κατά μία θέση. Με το πέρασμα 60 λεπτών, ο δίσκος των ωρών πηδούσε στο επόμενο ψηφίο. Το γεγονός ότι η ροή της ενέργειας στην κύρια αλυσίδα των τροχών δεν επηρεάζονταν από την ξεχωριστή αλυσίδα διασφάλιζε ακρίβεια και δημιουργούσε ένα μεγάλο απόθεμα ενέργειας 60 ωρών.

PORTUGIESER CONSTANT-FORCE TOURBILLON EDITION “150 YEARS”

 

Το Portugieser Constant-Force Tourbillon Edition “150 Years” είναι ένα ακόμα ξεχωριστό κομμάτι της Jubilee συλλογής. Το ρολόι διαθέτει κάσα από πλατίνα, λευκό καντράν, με λακαρισμένο φινίρισμα, και μπλε δείκτες. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 15 τεμαχίων. Για πρώτη φορά, ο νέος μηχανισμός 94805 της IWC με κούρδισμα χειρός και απόθεμα ενέργειας 96 ωρών, συνδυάζει ένα constant-force tourbillon με ένδειξη φάσης σελήνης η οποία χρειάζεται ρύθμιση μόνο μια φορά κάθε 557,5 χρόνια. Ο πατενταρισμένος μηχανισμός constant-force μεταφέρει σταθερούς παλμούς στον τροχό διαφυγής. Σε συνδυασμό με το tourbillon το οποίο αντισταθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις της βαρύτητας στο σύστημα ταλάντωσης του ρολογιού, έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ακρίβειας.

PORTUGIESER PERPETUAL CALENDAR TOURBILLON EDITION “150 YEARS”

 

Με το Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon Edition “150 Years”, η IWC συνδυάζει για πρώτη φορά το perpetual calendar με το tourbillon πάνω στο καντράν. Το θεαματικό αυτό ρολόι διαθέτει κάσα από χρυσό 18 καρατίων, λευκό καντράν και μπλε δείκτες. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 50 τεμαχίων. Το ρολόι χρησιμοποιεί τον καινούργιο μηχανισμό 51950 που έχει κατασκευάσει η IWC. Πρόκειται για μια αναβάθμιση του βασικού μηχανισμού 51900 με την προσθήκη ενός perpetual calendar. Είναι κατασκευασμένος από 82 ξεχωριστά κομμάτια, ζυγίζει μόλις 0,635 γραμμάρια, ενώ το tourbillon εμφανίζεται στη θέση ώρας «12» διότι οι σχεδιαστές διάνοιξαν το δίσκο που μετακινεί την ημερομηνία και ενσωμάτωσαν τη φάση της Σελήνης στη θέση της ένδειξης του μήνα που βρίσκεται στη θέση «6».  Το σύστημα αυτόματου κουρδίσματος με το ρότορα από καθαρό χρυσό δημιουργεί ένα απόθεμα ενέργειας 7 ημερών.

DA VINCI AUTOMATIC MOON PHASE 36 EDITION “150 YEARS”

 

Με το κομψό αυτό μοντέλο, η IWC αναβιώνει την παλιά της παράδοση των κομψά διακοσμημένων με πολύτιμους λίθους, ρολογιών. Πρόκειται για ένα στυλ που η εταιρεία ανέπτυξε στο τέλος της δεκαετίας του 1980 και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 με μοντέλα όπως το διαμαντένιο Lady Da Vinci Reference IW8435 σε κίτρινο χρυσό. Το Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition “150 Years” διαθέτει κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, λευκό καντράν και μπλε δείκτες. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 50 τεμαχίων. Το ρολόι διαθέτει ένδειξη της φάσης της σελήνης στη θέση «12». Η κάσα και τα κινούμενα μπράτσα καλύπτονται από 206 ολόλευκά διαμάντια 2.26 καρατιών συνολικά.

DA VINCI AUTOMATIC EDITION “150 YEARS”

 

Το Da Vinci Automatic Edition “150 Years” με το μικρό δείκτη δευτερολέπτων στη θέση «6» είναι το πρώτο ρολόι που τροφοδοτείται από το νέο μηχανισμό 82200 που έχει κατασκευάσει η IWC. To ρολόι διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν και δείκτες καλυμμένους με ρόδιο. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων. Ο νέος μηχανισμός 82200 διαθέτει αυτόματο κούρδισμα Pellaton ικανό να δημιουργήσει απόθεμα ενέργειας 60 ωρών. Τα κομμάτια του μηχανισμού τα οποία υπόκεινται σε έντονες πιέσεις είναι κατασκευασμένα από σχεδόν άφθαρτο κεραμικό υλικό. Ο ρότορας παρέχει οπτική πρόσβαση στο μηχανισμό και είναι διακοσμημένος με circular graining και Geneva stripes.