PUBLI

Η πρέσβειρα της IWC Adriana Lima παίζει μποξ με τα παιδιά του Laureus στη Βραζιλία

Οι πρεσβευτές της IWC συμμετέχουν στο project “Fight for Peace” (“Luta pela Paz”) του Laureus Sport for Good Foundation.

To supermodel από τη Βραζιλία, Adriana Lima, συμμετείχε σε μαθήματα μποξ μαζί με παιδιά και εφήβους σε ένα τοπικό γυμναστήριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι πρεσβευτές της IWC συμμετέχουν στο project “Fight for Peace” (“Luta pela Paz”) του Laureus Sport for Good Foundation, το οποίο ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας υποστηρίζει από το 2005. Το project συνδυάζει τον αθλητισμό με την εκπαίδευση, στοχεύοντας να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για τη φωτογράφιση του περιοδικού Vogue της Βραζιλίας με θέμα το μποξ, η πρέσβειρα της IWC Adriana Lima, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα παιδιά που συμμετέχουν στο υποστηριζόμενο από το Laureus project, “Fight for Peace”, σε ένα τοπικό γυμναστήριο. Με τα μαλλιά της πιασμένα κοτσίδες και φορώντας μαύρο σορτσάκι και κόκκινα γάντια του μποξ στο πρώτο μάθημα και χρυσά στο δεύτερο, το supermodel από τη Βραζιλία πάλεψε με τους εφήβους καθώς ο εκπαιδευτής τους και τα μικρότερα παιδιά παρακολουθούσαν με θαυμασμό. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρεθώ στο ring και να μοιραστώ το πάθος μου για το μποξ με αυτά τα παιδιά. Αυτό το project ανεβάζει την αυτοεκτίμηση τους δείχνοντάς τους πόσο πολύ αξίζουν και πόσα μπορούν να καταφέρουν. Είναι κάτι πολύ όμορφο», δήλωσε η Adriana Lima, η οποία έχει εντάξει το μποξ στο προσωπικό της πρόγραμμα fitness για περισσότερα από 10 χρόνια.

ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

Το “Fight for Peace” συνδυάζει το μποξ και τις πολεμικές τέχνες με την εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη στοχεύοντας να βοηθήσει τα μη-προνομιούχα νέα παιδιά να συνειδητοποιήσουν το δυναμισμό τους.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που συμμετέχουν στα μαθήματα πάλης προέρχονται από πάρα πολύ φτωχές οικογένειες. Πολλά από αυτά κατοικούν σε φαβέλες που κατά την τελευταία δεκαετία μαστίζονται από τοπικούς πολέμους ναρκωτικών, ενώ τους δρόμους τους περιπολούν ένοπλοι έφηβοι.

Ο Roberto Custodio, ένα από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Fight for Peace” κατάφερε να βρει μια νέα κατεύθυνση για τη ζωή του μέσα από αυτό. «Ο αθλητισμός μεταμορφώνει και μας διδάσκει πολλά πράγματα που μόνο μέσα από αυτόν μπορούμε να μάθουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή μας πιο ολοκληρωμένη, όπως αποφασιστικότητα, αντοχή, συντροφικότητα, φροντίδα και ταπεινοφροσύνη,» δήλωσε ο «Αληθινός Ήρωας» του Laureus. Για μένα το ‘Fight for Peace’ είναι σαν οικογένεια. Η επιτυχία του προγράμματος είναι ήδη αισθητή. Τα πρόσφατα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν κατά 68% λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε κάποιο έγκλημα ή να οπλοφορούν. H Andrea Schellmoser, Marketing & Communications Director της IWC Latin America, η οποία παραβρέθηκε στην επίσκεψη και στο μάθημα του μποξ δήλωσε: «Είναι τιμή μου να βλέπω ότι η πρέσβειρα μας Adriana Lima αφιερώνει τον πολύτιμο χρόνο συμμετέχοντας στο αξιέπαινο πρόγραμμα του Laureus στην πατρίδα της. Με όλη την καρδιά της αγκαλιάζει τις σημαντικές αξίες της IWC, όπως είναι η δέσμευση στην κοινωνική υπευθυνότητα».

Η IWC ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ LAUREUS

Η IWC Schaffhausen αποτελεί Global Partner του Laureus Sport for Good από το 2005. Η στήριξη μη-προνομιούχων παιδιών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Ελβετικού Οίκου Υψηλής Ωρολογοποιίας.

Νωρίτερα φέτος, η IWC Schaffhausen παρουσίασε το Portofino Automatic Moon Phase 37 Edition “Laureus Sport for Good Foundation”. Το ρολόι αυτό διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 1.500 τεμαχίων σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί την 10η ειδική έκδοση της IWC για την υποστήριξη του Laureus. Στο πίσω μέρος της κάσας έχει σκαλιστεί ένα σχέδιο της Κύπριας Ελένης Παρτάκη και απεικονίζει αγόρια και κορίτσια να παίζουν με μία μπάλα. Η 16χρονη συμμετέχει σε ένα project του Laureus το οποίο ενθαρρύνει Ελληνοκύπρια και Τουρκοκύπρια αγόρια και κορίτσια να συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες μπάσκετ.