PUBLI

Καντράν:Πρόσωπα Ιδέες Κείμενα Μουσική με τον Γιώργο – Ίκαρο Μπαμπασάκη

Μία εκπομπή για τις τέχνες, τις μυθολογίες και την καθημερινή ζωή στην Αθήνα.

Τον λυρικό βίο της πόλης, τα πρόσωπα, τις ιδέες, τα κείμενα, τις μουσικές  που ομορφαίνουν τη μοίρα,  εξερευνά, εντοπίζει και παρουσιάζει ο Ίκαρος στο Ραδιόφωνο 24/7 από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, και κάθε Κυριακή 12 με 2 μετά τα μεσάνυχτα, στην εκπομπή Καντράν. Μία εκπομπή για τις τέχνες, τις μυθολογίες και την καθημερινή ζωή στην Αθήνα.

Σκοπός της εκπομπής είναι να αναδείξει εκ νέου το παρελθόν και να προβάλει το σύγχρονο πρόσωπο της Αθήνας,  μέσα από:  πτυχές, όψεις, πρόσωπα, καλλιτέχνες, ιδιαίτερες προσωπικότητες,  στιγμές, γεγονότα, δράσεις, τόπους, κείμενα, μουσικές, εικόνες που συνέθεσαν, συνθέτουν και εξακολουθούν να συνθέτουν τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα της πόλης μας.

Κάθε φορά, με εκλεκτούς καλεσμένους, ηχογραφημένα και ζωντανά σχόλια, επιλογές από τα βιβλία της εβδομάδας, και αναφορές στα σημαντικά πολιτισμικά γεγονότα.

Βίος και Πολιτεία

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960. Είναι ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας. Έχει εργαστεί στο ελληνικό ραδιόφωνο, στο Δεύτερο Πρόγραμμα,, στην ΕΡΑ4, στον Εν Λευκώ, στον Κόκκινο 105,5, και στο Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4. Διατηρεί την στήλη Radio Bookspotting στη Lifo. Έχει διδάξει ιστορία και θεωρία της τέχνης στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Είναι μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.

Από 10 Σεπτεμβρίου κάθε Κυριακή, 12 τα μεσάνυχτα.

Συντονιστείτε στους 88,6 στο ραδιόφωνο 24/7 !