Μην πας για μαλλί, θα βγεις κουρεμένος

Αν κάνεις την λάθος επιλογή και πεις «Δεν βαριέσαι… το αφήνω ανασφάλιστο», πρέπει να ξέρεις και το ρίσκο που παίρνεις.
SHARES

Επειδή κάθε μέρα μπαινοβγαίνεις στο αυτοκίνητό σου ή ανεβοκατεβαίνεις στη μηχανή σου, διάβασε κάτι χρήσιμο για να ξέρεις το ρίσκο που θα πάρεις αν κάνεις λάθος επιλογές. Μεταξύ των λογαριασμών σου, έρχεται και το ασφαλιστήριο του οχήματός σου. Αν κάνεις την λάθος επιλογή και πεις «Δεν βαριέσαι… το αφήνω ανασφάλιστο», πρέπει να ξέρεις και το ρίσκο που παίρνεις.

Έχεις μία τελευταία ευκαιρία μέχρι τις 14 Ιουλίου να επεξεργαστείς τις επιλογές και.. γιατί όχι?!?!? να κάνεις τη σωστή!

Εάν και πάλι δεν βάλεις μυαλό, τότε ετοιμάσου για ένα ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 250€ υπέρ του Δημοσίου και έπειτα πήγαινε κατευθείαν για ασφάλιση αυτοκινήτου. Και πρέπει να επισημάνω πως ήδη έχεις ξεπεράσει το ετήσιο κόστος ασφάλισης! Αλλά και επειδή και πάλι, ίσως επιλέξεις τη «ζωή στα άκρα» να είσαι έτοιμος για πολλά περισσότερα  πρόστιμα που συνοδεύονται και από διαφόρων φύσεων κυρώσεις .

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν κα ακόμα χειρότερα, εάν είχες ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα γιατί θα πρέπει εσύ να αποζημιώνεις αυτόν που υπέστη ζημιές.

Ξέρω ότι σου έκανα την καρδιά περιβόλι αλλά υπάρχει και χειρότερο. Στην περίπτωση που το ανασφάλιστο όχημά σου προκαλέσει σωματική βλάβη, το θύμα ή κάθε θύμα, μπορεί να διεκδικήσει από εσένα να πληρώσεις όλες τις ζημιές μόνος σου. Μην γελάσεις ότι δεν θα σου συμβεί γιατί αν σου συμβεί, τρεχάτε ποδαράκια μου! Άσε που σε αυτή την περίπτωση η αντιμετώπιση του νόμου είναι αναπόφευκτη. Ο ασφαλισμένος οδηγός καλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Τροχαία ώστε να γίνει άμεση καταγραφή τόσο των δικών σου στοιχείων όσο και του ανασφάλιστου οχήματος σου.

Το σημαντικότερο, αυτό είναι μία δική σου απόφαση αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να θέτεις σε κίνδυνο έναν άλλο οδηγό που κινείται στο ίδιο οδικό δίκτυο μαζί σου και είναι νομοταγής. Δεν έχεις το δικαίωμα να απαιτείς την ίδια αντιμετώπιση στο δρόμο, στους νόμους και στην περίπτωση ενός ατυχήματος απέναντι σε εκείνον που ακολουθεί την έννομη στάση και τη συμμόρφωση με όσα προαπαιτεί μία υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Βρε μήπως να το ασφαλίσεις τελικά;

 

 

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Μεγάλα Κείμενα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: 9 χρόνια που δεν μας έμαθαν τίποτα

Όποιο κι αν ήταν το νόημα που έπρεπε να κατανοηθεί μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, είναι ισχυρή η πιθανότητα να μην έχει κατανοηθεί.

Best of Network

Mayweather: "Πληρώνω για να κάνω σεξ!"

Ο Floyd Mayweather αναφέρθηκε στην σεξουαλική του ζωή σε συνδυασμό με τα οικονομικά του. Ο "Money" παραδέχτηκε πως πληρώνει για να πέσει στο κρεβάτι με μια γυναίκα.

 

Οι άνθρωποι; Δεν ξέρω αν με ενδιαφέρουν πια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ζωγράφιζα από μικρή. Είχα χέρι, λέγανε οι δασκάλες στους γονείς μου. Εκείνοι γελούσαν. Μάλλον, η μητέρα μου γελούσε. Ο πατέρας μου ούτε που το άκουγε.

Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.