PUBLI

Μία ξεχωριστή γιορτή από την ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μία ξεχωριστή, πολυπολιτισμική γιορτή δόθηκε φέτος από την ΕΥΔΑΠ για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, καθώς μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ώστε να γνωρίσουν «Το ταξίδι του Σταγονούλη».

Την έναρξη των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, και μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιωάννη Μπενίση, υποδέχτηκαν τους μαθητές και εκπαιδευτές των σχολείων.

Η Εταιρεία, μέσα από το πρότυπο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, εστιάζει στη συνεχή ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, με βασικές έννοιες για το περιβάλλον, τον κύκλο του νερού, τη διαχείριση και την επαναχρησιμοποίησή του, με σκοπό ο πολύτιμος, φυσικός, υδατικός πόρος να προστατευθεί από τη νέα γενιά.

 

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ορθολογική χρήση του νερού είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας και η ΕΥΔΑΠ, για περισσότερα από 20 χρόνια, προσεγγίζει τα παιδιά, που τώρα μαθαίνουν τον κόσμο, ώστε να αποκτήσουν ενεργή περιβαλλοντική κουλτούρα. Ενδεικτικά, μόνο για το 2017, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 10.000 μαθητές από 150 σχολεία. Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότερα από 250.000 παιδιά έχουν γνωρίσει από κοντά τον μικρότερο «εργαζόμενο» της ΕΥΔΑΠ, τον Σταγονούλη.

Επιπλέον, η ΕΥΔΑΠ επικεντρώνει την ενημέρωσή της στο τεράστιο έργο που κρύβεται πίσω από την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης, από τεχνικής και επιστημονικής άποψης, καθώς και στην άριστη ποιότητα νερού της Αθήνας, που φτάνει στις βρύσες μας και είναι ένα από τα καλύτερα και οικονομικότερα της Ευρώπης.

 

Η φετινή εκδήλωση πλαισιώθηκε από διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το νερό, βασισμένα σε θεατρικές τεχνικές, τα οποία απόλαυσαν οι μικροί επισκέπτες, υποσχόμενοι να κάνουν τον πλανήτη ένα πιο φιλόξενο μέρος.