PUBLI

Ο οίκος Μεταξά συνεργάστηκε με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου

Το 2018, o Οίκος Μεταξά ξεκινά παρέα με το The Clumsies, ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας, μέσα από μοναδικές εμπειρίες και δημιουργίες.

Η συνεργασία είναι ένας φόρος τιμής στην κοινή τους πατρίδα, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της Ελλάδας και τα θαύματα της φύσης της.

Το 1888 ο Σπύρος Μεταξάς, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη αδυναμία στην ομορφιά της χώρας μας, έχει ένα όνειρο, να βρει έναν τρόπο να αιχμαλωτίσει τα μοναδικά αρώματα της πατρίδας μας και να τα κλείσει για πάντα σε μία γεύση.  Έτσι δημιουργήθηκε το κεχριμπαρένιο ποτό. Σήμερα, 130 χρόνια αργότερα, το όνειρο του Σπύρου Μεταξά παραμένει ζωντανό, και τα μυστικά των δημιουργιών METAXA, έχουν μεταδοθεί σε γενιές ανδρών με μοναδικό ταλέντο και ιδιαίτερη διαύγεια, όπως τον Κωνσταντίνο Ράπτη, τον 5ο κατά σειρά Metaxa Master, σήμερα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος Μεταξά συνάντησε την ομάδα των The Clumsies, τη φωνή μιας δυναμικής Ελλάδας, το κορυφαίο μπαρ στην Ελλάδα, 6ο στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Το όνειρο της οικογένειας των Clumsies, είναι “να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την ελληνική κουλτούρα του μπαρ και να εξαπλώνουμε τη γοητεία της εμπειρίας του ποτού, τόσο στην Ελλάδα όσο και πέρα από αυτή!” όπως δηλώνει η ομάδα.

Το METAXA & το The Clumsies σε παίρνουν μαζί τους σε ένα νέο ταξίδι

Τον Ιούλιο του 2018, το ΜΕΤΑΧΑ & το The Clumsies, μαζί με τρεις κορυφαίους, διεθνείς bartenders επάνδρωσαν ένα κλασικό μηχανοκίνητο σκάφος για ένα ταξίδι στις Κυκλάδες, κάνοντας στάσεις σε τρία πανέμορφα νησιά, και δημιουργώντας τρεις μοναδικές εμπειρίες.

 

“Η συνεργασία ανάμεσα στο ΜΕΤΑΧΑ και το The Clumsies προέκυψε αβίαστα καθώς έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία. Πέρα από την έντονη προσήλωση στις ελληνικές ρίζες και την ελληνική ψυχή μας, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να αποκαλύψουμε στον κόσμο την αυθεντικότητα του Original Greek Spirit προβάλλοντας το πάθος μας για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.” Όπως δηλώνει η  Stéphanie Ancel, Managing Director του Οίκου Μεταξά.

Σε κάθε νησί, ένας από τους καλύτερους bartenders του κόσμου, εμπνευσμένος από τα ελληνικά θαύματα, αποκάλυψε μοναδικά cocktails, σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

1η στάση: Εξερευνώντας τη Μύκονο με τον Erik Lorincz

Πέρα από το δυναμικό lifestyle, η Μύκονος ξεχωρίζει για το μοναδικό τοπίο της στην καρδιά των Κυκλάδων. Το ηλιοβασίλεμα στη Χώρα της Μυκόνου είναι μια αλησμόνητη, μοναδική εμπειρία, που κατακτά ακόμα και τους πιο κοσμοπολίτες ταξιδευτές.

Αυτά ήταν και τα στοιχεία που ενέπνευσαν το Head Bartender του American Bar, Savoy London (No1 Bar στον κόσμο) και μεταξύ άλλων δημιούργησε το  “Island of Winds”, προσκαλώντας μας να νιώσουμε το απαλό αεράκι αυτού του μαγευτικού σκηνικού!

2η στάση: Εξερευνώντας την Αντίπαρο με τον Leo Robitschek

Αντίπαρος, το γαλήνιο κυκλαδίτικο καταφύγιο, όπου το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο. Τα κρυστάλλινα νερά της κι ένας ερημικός όρμος που προσεγγίζεται μόνο με καραβάκι, έχουν αναδείξει το νησί σε ένα από τα κρυμμένα διαμάντια των Κυκλάδων. Αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι παραδείσου περικλείει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων και ήταν και το κλειδί για τη δημιουργία μια μοναδικής cocktail list με βάση το METAXA, από τον Leo Robitchek, Head Bartender Nomad, με highlight το διαφορετικό cocktail “Arni”.

3η στάση: Εξερευνώντας την Πάρο με τον Κώστα Ιγνατιάδη

Η τελευταία στάση του πληρώματος ήταν η Πάρος και η πρωτεύουσα της η Νάουσα, ένας από τους πιο εμβληματικούς οικισμούς των Κυκλάδων.

Με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα σπίτια σε άσπρο και γαλάζιο, και το γραφικό λιμάνι, η εντυπωσιακή Νάουσα προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία της κυκλαδίτικης ζωής. Στην τρίτη στάση η εξαιρετική τοπική κουζίνα και γαστρονομία, συνάντησε τον Κώστα Ιγνατιάδη, Head Bartender στο Schumman’s, ο οποίος προσέφερε μια στιγμή δροσιάς με τη δική του  Cocktail List και με Highlight το “METAXA Julep”.

 

Η εξερεύνηση της Ελλάδας και της ομορφιάς των μαγευτικών νησιών της δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την εξερεύνηση της Αθήνας.

Το The Clumsies Bar δημιούργησε ένα από τα κοκτέιλ EXPLORE GREECE, ειδικά για το ΜΕΤΑΧΑ, το λουλουδάτο “METAXA Gimlet”.

Λίγα λόγια για τη διεθνή ομάδα Bartending

Erik Lorincz

American bar του ξενοδοχείου Savoy από το 2010 έως τις αρχές του 2018

Αφού αποφοίτησε από τη σχολή τουριστικών σπουδών στη γενέτειρά του, τη Σλοβακία, ο Erik εργάστηκε στο πρώτο cocktail bar που άνοιξε ποτέ στην Μπρατισλάβα, το Greenwich Cocktail Bar, τελειοποιώντας τις δεξιότητές του ως mixologist, προτού μετακομίσει στο Λονδίνο το 2004. Ο Erik διορίστηκε Head Bartender στο American Bar του The Savoy Hotel το 2010. Το 2011, το American Bar ανακηρύχθηκε το καλύτερο Bar ξενοδοχείου στον κόσμο και ο Erik ανακηρύχθηκε Διεθνής Bartender της χρονιάς στα βραβεία Tales of the Cocktail (2011). O Erik έχει λάβει τον τίτλο Diageo World Class Bartender της χρονιάς (2010) και Conde Nast Bartender της Χρονιάς.

Leo Robitschek

The NoMad bar, ξενοδοχείο NoMad, Νέα Υόρκη

Ο Leo ξεκίνησε να εργάζεται στo χώρο της εστίασης ενόσω φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, το πάθος του για την τέχνη των κοκτέιλ έγινε το επίκεντρο της ζωής του καθώς εντάχθηκε στο διάσημο εστιατόριο Eleven Madison Park, όπου συμμετείχε στον επανασχεδιασμό της λίστας των κοκτέιλ. Από το 2005, ο Leo είναι Διευθυντής Μπαρ της ομάδας Make It Nice, δημιουργώντας όλες τις λίστες κοκτέιλ για τα ξενοδοχεία Eleven Madison Park και NoMad. Ο Leo και η ομάδα του έχουν λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων πολλά βραβεία Tales of the Cocktail Spirited Awards, το βραβείο James Beard για εξαιρετική λίστα κοκτέιλ (2014), ενώ το μπαρ του NoMad κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου (2017), κάτι που του δίνει αυτομάτως τον τίτλο του καλύτερου μπαρ στη Βόρεια Αμερική.

Κώστας Ιγνατιάδης

Schumann’s Bar

Το πάθος του Κώστα Ιγνατιάδη για το bartending τον χαρακτηρίζει τα τελευταία 24 χρόνια, ενώ η γνήσια κι αυθεντική του φιλοξενία τον έχει κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο. Αυτή η χρονιά είναι η 17η που διανύει στο κομψό Schumann‘s Bar του Μονάχου, που πολύ συχνά φιγουράρει στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Ο Κώστας έχει αναγνωριστεί στα βραβεία Tales of Cocktail του 2017 καθώς και στα Βραβεία Μιξολογίας, όπου το Schumann’s Bar χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα τέσσερα καλύτερα μπαρ στην Ευρώπη.

Σχετικά με την Β.Σ. Καρούλιας

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ρoφημάτων και βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση σε όλες τις στιγμές. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, Label 5,  Ocho Tequila , Bulldog Gin, Jagermeister, Glenmoray, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich κ.α.  Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο 12, το ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό,  καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Ζαφειράκη, Τρουπή, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη, Χατζηγεωργίου οι μπύρες Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α  , οι καφέδες Cortese και Dalmayr κ.α.