Οι εθελοντές της Mondelez Hellas στηρίζουν κοινωνικές δράσεις ‘Από Καρδιάς’ σε συνεργασία με την ethelon

Για μια ακόμα χρονιά, η Mondelez Hellas συνεχίζει σταθερά τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, υποστηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τη συνεργασία κοινωνικών οργανισμών και φορέων.
SHARES

Για μια ακόμα χρονιά, η Mondelez Hellas συνεχίζει σταθερά τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, υποστηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τη συνεργασία κοινωνικών οργανισμών και φορέων. Ουσιαστικός παράγοντας στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών της Mondelez είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της, που εργάζονται εθελοντικά, προάγοντας την ομαδικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Φέτος τον Οκτώβριο, τον καθιερωμένο μήνα εθελοντισμού της Mondelez σε όλον τον κόσμο, η ελληνική εταιρία και οι εργαζόμενοί της συνεργάστηκαν με την οργάνωση ethelon, ενισχύοντας περαιτέρω την αξία της προσφοράς. Η ethelon ασχολείται με την κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών µε σκοπό την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων, την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και την ανάδειξη των πολλαπλών και ποικίλων τρόπων προσφοράς χρόνου, διάθεσης και δεξιοτήτων.

 

Στη διάρκεια του μήνα εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Κοινωνικό μαγείρεμα και συμμετοχή στα προστατευόμενα παραγωγικά εργαστήρια. Για δύο μέρες, στις 7/10 και 21/10, συνολικά 43 εργαζόμενοι της Mondelez Hellas μαγείρεψαν στο χώρο της ΜΚΟ «Το Εργαστήρι-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία» και προσέφεραν 420 μερίδες φαγητού σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, βάσει των αναγκών που υπέδειξε ο οργανισμός ‘Μπορούμε’, στον Σύλλογο Ορθόδοξων Γυναικών «Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων» και στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Άνω Λιοσίων.

 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στα εργαστήρια απασχόλησης ωφελουμένων του συλλόγου «Το Εργαστήρι» (ζυμαρικών, κεραμικής, καλλιτεχνικά) και ήρθαν σε επαφή με 100 νέους και νέες με νοητική υστέρηση.

Ανακαίνιση του 12 ου Γυμνασίου-Λυκείου Πετραλώνων. Στις 14/10 και στις 19/10, οι εθελοντές της Mondelez, συνολικά 25 εργαζόμενοι, συμμετείχαν στην ανακαίνιση του σχολείου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Open Art, η οποία απαρτίζεται από καλλιτέχνες που παρεμβαίνουν εικαστικά σε σχολικά κτίρια. Το σχολείο επελέγη βάσει κριτηρίων αναγκαιότητας και μετά από υπόδειξη του ΜΚΟ ΣυνΑθηνά. Μετά την παρέμβαση, το προαύλιο άλλαξε όψη αφού καλύφθηκαν περίπου 200 τμ εξωτερικών τοίχων με νέα καλλιτεχνικά graffiti.

Τσάντες δραστηριοτήτων για τα παιδιά προσφύγων. Κατά τη διάρκεια του μήνα εθελοντισμού, οι εργαζόμενοι της Mondelez συγκέντρωσαν τα απαραίτητα είδη για τη δημιουργία activity kits για τα παιδιά προσφύγων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Activity Kits and Activities for Refugee Children. Δημιουργήθηκαν 155 τσάντες με είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας για τα παιδιά προσφύγων που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας στη χώρα μας.

Με τις παραπάνω δράσεις και στηρίζοντας τις συνεργαζόμενες ΜΚΟ πάνω από 1000 συνάνθρωποι μας ωφελήθηκαν.

Με τις ενέργειες εθελοντισμού συνεχίζει η Mondelez την προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, συμβάλλοντας στην υποστήριξη κοινωνικών αναγκών, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρίας.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Ποιός είναι αυτός ο Στρούγγης, βρε παιδιά;

Μέσα σε ένα 48ωρο έγινε επαγγελματίας στον Ατρόμητο, έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα, σκόραρε, πρωταγωνίστησε σε πέναλτι που δίχασε και τον έμαθε όλη η Ελλάδα. Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ σας... συστήνει τον 20χρονο Βολιώτη στόπερ Στέφανο Στρούγγη, που είναι κάτοικος..."Μαζαράκειου", δεν έχει μάνατζερ και δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ μπακ.

 

Ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν είναι πως δεν ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά να... δεν θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόμουν. Και όχι πως δεν πήγαινα σε όλες τις πορείες στο Πανεπιστήμιο, σε όλες πήγαινα, αλλά να.... πάντα πίστευα πως το κάναμε με τον τρόπο των αγοριών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.