PUBLI

ΟΡΟΠΕΔΙΟ: Ξεχωριστή ταυτότητα στο νέο λευκό της οικογένειας Μπουτάρη από τη σπουδαία αμπελουργική ζώνη της Μαντίνειας 

Στην καρδιά της Πελοποννήσου, στο Οροπέδιο της Μαντίνειας, δημιουργήθηκε από την Οινοποιία Μπουτάρη ένα κρασί ξεχωριστό, εκλεκτό και μοναδικό.

Και το όνομα αυτού ΟΡΟΠΕΔΙΟ. Εκλεπτυσμένα αρώματα μεγάλης διάρκειας, δομή, όγκος, πολυπλοκότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του κρασιού που το χαρακτηρίζουν διακριτικό και φινετσάτο.

Τα 88 χρόνια εμπειρίας και σταθερής ενασχόλησης στην ευλογημένη Αρκαδική γη, η υψηλή τεχνογνωσία ενάμιση αιώνα της Οινοποιίας Μπουτάρη και οι συχνοί πειραματισμοί για τη διαμόρφωση του άριστου αυτού οίνου, αλλά και η προσήλωση της οικογένειας στην ανάδειξη της ελληνικής ποικιλίας Μοσχοφίλερο αποτέλεσαν μερικά μόνο στοιχεία τα οποία καθιστούν το ΟΡΟΠΕΔΙΟ έναν οινικό θησαυρό.

Πρόκειται για ένα ευγενές αποτέλεσμα που προέρχεται από συγκεκριμένους αμπελώνες της Μαντίνειας, σε υψόμετρο 650 μέτρων, οι οποίοι καλλιεργούνται σε χαλικώδη εδάφη χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο. Έτσι, από τα αμπέλια επιλέγονται εξαιρετικά προσεκτικά τα σταφύλια, από τα οποία παράγεται η καλύτερη και πιο premium έκφανση του Μοσχοφίλερου. Στην οινοποίηση εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης και στο τέλος το κρασί περνά για σύντομο χρονικό διάστημα από δρύινα, γαλλικά βαρέλια.

Με το ΟΡΟΠΕΔΙΟ, η εταιρεία Μπουτάρη συστήνει στο κοινό ένα κρασί με σπάνιο, αριστοκρατικό και χαρισματικό χαρακτήρα. Ο πλούτος της ελληνικής γης, η αρχέγονη αμπελουργική και οινική παράδοση αναδεικνύονται μέσα από το πολύτιμο περιεχόμενό του, όσο και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του. Βαθύ λευκό κρασί που κρύβει ένα διακριτικό αχυροκίτρινο χρώμα και γκριζωπές ανταύγειες. Αρώματα μεγάλης έντασης όπως λευκό τριαντάφυλλο, ροδόνερο και δροσερά εσπεριδοειδή. Αντίστοιχα, το σώμα του έχει ξεχωριστή δομή και πολυπλοκότητα, ένα μοσχοφίλερο πιο δεμένο και με μεγαλύτερο όγκο στη γεύση. Το τελείωμά του είναι αρωματικό, μακρύ και εκπληκτικά ευχάριστο. 

Η οικογένεια Μπουτάρη ξέρει τα αμπέλια της Μαντίνειας όσο κανένας άλλος. Το ΟΡΟΠΕΔΙΟ αποτελεί την καλύτερη έκφραση της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, η οποία χρωστάει την αναβίωση και ανάδειξή της παγκοσμίως στην ομώνυμη οινοποιία.

Γαστρονομικά προτείνουμε να το συνοδεύσετε με ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες και άλλα αρωματικά εδέσματα για να αναδείξετε γευστικά την αφρόκρεμα του αρκαδικού αμπελώνα, το ΟΡΟΠΕΔΙΟ Μαντίνειας. Σε αυτήν την ετικέτα εσωκλείεται η αφοσίωση και η γνώση του Μπουτάρη για την αμπελοοινική κληρονομιά της Μαντίνειας και την ποικιλία Μοσχοφίλερο. 

Δοκιμάστε, απολαύστε και μοιραστείτε το φινετσάτο άρωμα και τη γεύση που καθηλώνει.