PUBLI

Ψάχνεις tips για φυσικό καπουτσίνο;

Η Lavazza παρουσιάζει τα τρία βήματα για την παρασκευή ενός τέλειου καπουτσίνο στην κουζίνα του σπιτιού σου.

Η ανάμειξη ενός καφέ εσπρέσο με κρεμώδη αφρό γάλακτος δημιουργούν τον καφέ καπουτσίνο, το όνομα του οποίου προέκυψε από την ομοιότητα του χρώματός του με εκείνη του ενδύματος των Ιταλών Καπουτσίνων μοναχών.

Και μπορεί η πρωινή ρουτίνα κάθε Ιταλού να περιλαμβάνει τη στάση σε ένα καφέ ζητώντας ‘Cappuccino e cornetto’, έναν καπουτσίνο μαζί με φρεσκοψημένο κρουασάν, αλλά ποιος σας είπε ότι πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Ιταλία για να γευτείτε έναν αυθεντικό καπουτσίνο;

Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει μία μηχανή εσπρέσο με ακροφύσιο ατμού, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι πρωτότυποι τρόποι που δεν τους γνωρίζουμε για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα: ένας παχύς κρεμώδης αφρός μπορεί να γίνει με μια καφετιέρα καφέ φίλτρου χειρός ή ακόμη και με ένα μίξερ καφέ χειρός!

Με πάνω από 20 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο, η Lavazza -ένα αληθινό είδωλο στον  ιταλικό κόσμο του καφέ- σας δείχνει τον τρόπο να ετοιμάσετε τον πιο τέλειο καπουτσίνο στο σπίτι, απλά μπείτε στην κουζίνα σας κι ακολουθήστε τρία απλά βήματα:

ΒΗΜΑ 1: ΤΟ ΓΑΛΑ

Αυτό που κάνει έναν καπουτσίνο τόσο ξεχωριστό, είναι ο λαχταριστός κρεμώδης αφρός γάλακτος.

Όταν πρόκειται για το γάλα, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του: μερικοί επιλέγουν αποβουτυρωμένο γάλα, άλλοι προτιμούν γάλα ρυζιού ή σόγιας. Όταν όμως θέλεις να ετοιμάσεις τον τέλειο καπουτσίνο, το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο και πλήρες λιπαρών: τα λιπαρά και οι πρωτεΐνες του είναι πολύ σημαντικά για να πετύχουμε ένα απολαυστικό παχύ αφρόγαλα.

Η σωστή αναλογία  γάλακτος είναι 120 ml, και ενώ ο κλασικός τρόπος για να ετοιμάσετε τον αφρό είναι με το ακροφύσιο της μηχανής εσπρέσο, υπάρχουν και άλλα ‘σπιτικά tricks’  που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Με τύπο καφετιέρας γαλλικού καφέ με πρέσα χειρός:

1. Ζεστάνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα ή στον φούρνο μικροκυμάτων και μεταφέρετέ το σε μια συσκευή καφετιέρας με πρέσα χειρός.

2. Κλείνετε το καπάκι και δημιουργήστε τον αφρό, ωθώντας το έμβολο 15 δευτερόλεπτα, μειώνοντας σιγά-σιγά την απόσταση της πάνω και κάτω κίνησης

3. Ανακατέψτε το γάλα με κυκλικές κινήσεις της καφετιέρας, ώστε να ‘καθίσει’ πριν το ρίξετε στο φλιτζάνι.

Με τύπο μίξερ καφέ χειρός:

1. Αφού ζεστάνετε το γάλα, ρίξτε το σε ένα ποτήρι

2. Τοποθετήστε το μιξεράκι μέσα στο γάλα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό

3. Για περισσότερο αφρό, κρατήστε το μίξερ ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος, προκειμένου να ενσωματώσει περισσότερο αέρα.

ΒΗΜΑ 2: Ο ΚΑΦΕΣ

Αφού έχετε ετοιμάσει τον αφρό γάλακτος, μπορείτε να προχωρήσετε με την παρασκευή του καφέ – το υπόλοιπο μυστικό για το καταπληκτικό αυτό ρόφημα- ο οποίος μπορεί να είναι εσπρέσο ή μόκα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό χαρμάνι όπως το Qualità Oro.

Ρίχνουμε τον καφέ αργά, μέχρι να γεμίσει το 1/3 του φλιτζανιού και, εντός 10 δευτερολέπτων, ρίχνουμε το κρεμώδες αφρόγαλα.

ΒΗΜΑ 3: … ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Ακολουθήστε την έμπνευσή σας! Μπορείτε να διακοσμήσετε τον καπουτσίνο σας με τριμμένη κανέλλα, κακάο, κάποιο σιρόπι, τριμμένη σοκολάτα ή θρυμματισμένα φουντούκια.

Εάν αισθάνεστε πραγματικά επιδέξιοι, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια με στένσιλ και οδοντογλυφίδες στην επιφάνεια του αφρού.