Ψυχική Υγεία: Δεν είσαι μόνος σου - News of the brands - News of the brands
 

Ψυχική Υγεία: Δεν είσαι μόνος σου

Αφιέρωμα της 24MEDIA για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου
SHARES

Η 24MEDIA με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αναδεικνύει τις πτυχές ενός μεγάλου κοινωνικού ζητήματος και συζητά με ειδικούς, γιατρούς και πάσχοντες για τα ψυχικά νοσήματα, τις επιπτώσεις, τις συνθήκες αντιμετώπισης, την κατάσταση του συστήματος Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα της κρίσης.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι της 24 Media σε όλα τα μέσα του Ομίλου δίνουν βήμα στους ανθρώπους που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία από διάφορες θέσεις, με σκοπό να φωτίσουν όλες τις ‘σκοτεινές πλευρές΄.

Με την πεποίθηση ότι η κατάθλιψη, ο θυμός, το άγχος, η βία και η εξάρτηση μπορούν να  αντιμετωπιστούν οργανωμένα σε ψυχικό, σωματικό και κοινωνικό επίπεδο, βάζουμε πλάτη απέναντι σ’ αυτούς που θεωρούν τους πάσχοντες ανθρώπους β΄κατηγορίας. Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για “Παγκόσμια επιδημία”, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Οι πάσχοντες από κατάθλιψη ξεπερνούν τα 154 εκατομμύρια. Μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

25 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σχιζοφρένεια.

95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ

Στη χώρα μας και, σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, ένα 10% με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες. Να σημειωθεί δε ότι κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα αιτήματα προς τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι σχετικοί φορείς, οι οργανώσεις πολιτών, οι χρήστες υπηρεσιών, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας συμμετέχουν στο μεγάλο αφιέρωμα της 24MEDIA και στηρίζουν την απόφαση του Ομίλου να παρέμβει και να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου News247.gr, SPORT24.gr, Oneman.gr, Contra.gr, Ladylike.gr, Huffingtonpost.gr,Sport24radio.gr η εφημερίδα Το Έθνος καθώς και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 FM γίνονται ένα και στέκονται απέναντι σε όσους θεωρούν ότι τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας βρίσκονται έξω από το σπίτι τους.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Πρωταγωνιστής σε reality ο Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο αποκάλυψε σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ τα επιχειρηματικά του σχέδια. Από την ντισκοτέκ στο καρναβάλι του Ρίο ντε Ζανέιρο, το reality στο οποίο θα πρωταγωνιστεί, την αγορά ομάδας, μέχρι την προεδρία της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.

 

Δεν αντέχεται να ντρέπεσαι συνέχεια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τις ζήσαμε κι εμείς τις μέρες της δημοσιότητας. Καμιά βδομάδα, μην φανταστείς. Από παντού ομοβροντίες καλών λόγων για τον μπαμπά και κύματα λύπης για μας. “Να θυμίσουμε πως άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά”.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.