Τα ελληνικά σφουγγάρια Cleopatra’s Sponges στον Παγκόσμιο τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού GSEA - News of the brands - News of the brands
 

Τα ελληνικά σφουγγάρια Cleopatra’s Sponges στον Παγκόσμιο τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού GSEA

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ομίλου Tripsta S.A.
SHARES

Στα γραφεία του ομίλου Tripsta S.A. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο ελληνικός τελικός του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) του Entrepreneur’s Organization (EO).

Νικητής ανακηρύχθηκε ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ανάργυρος Κουτρούμπας, ο οποίος με την καινοτόμο επιχειρηματική του ιδέα Cleopatra’s Sponges, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές σκαρφαλώνοντας στην 1η θέση και κερδίζοντας τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.  Η δραστηριότητα της εταιρείας Cleopatra's Sponges, αφορά στην καλλιέργεια και συσκευασία θαλάσσιων σφουγγαριών του είδους Spongia Officinalis ή Φίνο. Το όραμα της εταιρείας είναι να συμβάλλει στην αναβίωση του ιστορικού κλάδου του εμπορίου του φυσικού σφουγγαριού με σεβασμό στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, το ελληνικό σφουγγάρι είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το καλύτερο στη παγκόσμια αγορά.

 

Ο Ανάργυρος Κουτρούμπας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Τελικό του GSΕA 2018 στο Τορόντο του Καναδά. Θα ανταγωνιστεί κορυφαίους φοιτητές-επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, με την ελπίδα να κερδίσει πάνω από 400.000 δολάρια. 

«Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε να παρουσιάσω την ιδέα μου στον διαγωνισμό GSEA, αλλά ακόμα πιο υπερήφανος που κατάφερα να προκριθώ στον Παγκόσμιο Τελικό όπου και θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο νικητής. 

 

Εκτός από την προώθηση των Cleopatra’s Sponges στον Παγκόσμιο Τελικό του GSEA, ο νικητής θα φιλοξενηθεί για 1 χρόνο στα γραφεία του ομίλου της Τrispta S.A. λαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Dynargie, την κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα management και εκπαίδευσης.

Κριτές του ελληνικού φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) ήταν ο Philipp Brinkmann, CEO της Τripsta S.A. ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής, ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers καθώς & ο κ. Δημήτρης Μελαχροινός, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Spitogatos.gr.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που διαγωνίστηκαν ήταν ο Βασίλειος Καραβασίλης του eNYy Softworks και ο Λέων Γαβαλάς της JT Pro Private Company, οι οποίοι κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα καθώς και ο Geo Αγγελόπουλος με το Parky.gr ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση.

«Η στήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών, η καθοδήγησή τους αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, είναι μια πρωτοβουλία στην οποία είμαι καθ’ όλα αφοσιωμένος. Στόχος μου είναι να τους διδάξω πώς να είναι ευέλικτοι, πώς να εξελιχθούν αλλά κυρίως πώς να διατηρήσουν την επιχείρησή τους. Ο διαγωνισμός GSEA είναι ιδανικός για να επιτευχθεί αυτό, κυρίως επειδή επικεντρώνεται περισσότερο στον επιχειρηματία ως άνθρωπο παρά στην επιχειρηματική δραστηριότητα» δήλωσε ο Philipp Brinkmann.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι φοιτητές που επιτρέπεται να λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί σε κάποιο αναγνωρισμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Επιπλέον, επιβάλλεται να είναι υπεύθυνοι για μία επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε λειτουργία για τουλάχιστον έξι (6) συνεχόμενους μήνες.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Longread

Ηρακλειά: Τρεις μαθητές και γύρω γύρω θάλασσα

Περάσαμε 48 ώρες με τους ανθρώπους που δίνουν ζωή στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του νησιού.

Best of Network

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Τα καλύτερα του All Star Γιάννη!

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το All Star Game του Los Angeles.

 

Το μπορείς αυτό που έχεις γίνει;

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Mια τελευταία φορά. Τον άκουσε από την αρχή ως το τέλος. Περισσότερο από την μουσική και τα λόγια περίμενε να ακούσει τα χτυπήματα και τις μικρές χαρακιές που τις θυμόταν μία μία.

Σινεμά

Ο Luca Guadagnino για το ‘Call Me by Your Name’

Ο Ιταλός σκηνοθέτης μας αποκαλύπτει πώς γεννήθηκε η υποψήφια για 4 Όσκαρ ταινία, πώς ο γυμνός Ralph Fiennes ενέπνευσε τον James Ivory και γιατί θα ήθελε να σκηνοθετήσει τον James Woods.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.