PUBLI

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους SIFESTIVAL, 1-2 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο

Το 2017, το SIFESTIVAL θα λάβει χώρα την 1η και 2 Σεπτεμβρίου, με τη συμφωνία του Δήμου αλλά και της Εκκλησίας, στην εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνουστον Αρτεμώνα, ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Κυκλάδων.

Για τρίτη συνεχή χρονιά στο SIFESTIVAL (www.sifestival.com), θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στη Σϊφνο, την 1η και 2 Σεπτεμβρίου.

Το SIFESTIVAL αποτελεί μια πρωτοβουλία δύο γυναικών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πριν συναντηθούν στο Παρίσι μπορεί να πίστευαν ότι δεν θα έβρισκαν κοινά σημεία αναφοράς. Πρόκειται για τη Βάλια Δημητρακοπούλου, από την Αθήνα και την Katrin Mathe, από το Βερολίνο. Μπορεί η σχολή στην οποία συναντήθηκαν ως φοιτήτριες Πολιτισμικής Διαχείρισης να μην τους προσέφερε απόλυτη ικανοποίηση, αλλά τους έδωσε τα εφόδια να δημιουργήσουν αυτό το φεστιβάλ.

Το SIFESTIVAL είναι ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και κινουμένων σχεδίων. Στο διήμερο των προβολών, που το 2015 και 2016 έγιναν στην πλατεία Θεολόγου στο Κάστρο, και φέτος γίνονται στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα (στον Άγιο Κωνσταντίνο) θα παρουσιαστούν ταινίες από όλο τον κόσμο.

Η ομάδα προσπαθεί κάθε χρόνο να παρουσιάσει μια επιλογή από ποιοτικές ταινίες που να εμπεριέχουν τον ιδανικό συνδυασμό διανοητικής πρόκλησης και προσβασιμότητας. Αυτό είναι γιατί το κοινό των προβολών είναι απολύτως ετερόκλιτο, από τα πιτσιρίκια που παίζουν στην πλατεία και ο θόρυβος τραβά την προσοχή τους οπότε και παρακολουθούν την πρώτη παρτίδα ταινιών, δηλαδή τα ολιγόλεπτα κινούμενα σχέδια, ως το ξένο κοινό που ανακαλύπτει για πρώτη φορά το φεστιβάλ, και είναι συνηθισμένο σε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φυσικά η μεγαλύτερη μας πρόκληση είναι να συμπεριλάβουμε στους θεατές μας τους κατοίκους της Σίφνου.

Ακόμη κι αν οι καταβολές, η εθνικότητα, οι επιδιώξεις των θεατών είναι διαμετρικά αντίθετες (όπως είναι εξάλλου και αυτές των διοργανωτριών του), ελπίζουμε πως η γλώσσα της Τέχνης θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και όταν πέσουν οι τίτλοι θα δοθεί η έναρξη ζωηρών συζητήσεων.

Οι προβολές θα διεξαχθούν στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στον Αρτεμώνα Σίφνου, την 1η και 2 Σεπτεμβρίου, από τις 9μμ μέχρι τις 11.30μμ.