PUBLI

Το Johnnie Walker παρουσιάζει το νέο Johnnie Walker Blenders’Batch red rye finish

Από τα σκoτσέζικα Highlands στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Το πρώτο ριζοσπαστικό blend μιας σειράς από νέα whiskies του Johnnie Walker έχει ήδη κερδίσει τους Αμερικανούς mixology experts.

Ένα νέο, ριζοσπαστικό blend από το Johnnie Walker πήρε τα εύσημα από κορυφαίους mixologists και bartenders της Νέας Υόρκης, όταν αντικατέστησε το παραδοσιακό αμερικάνικο rye whisky σε ένα κλασικό manhattan cocktail.

Το Johnnie Walker Blenders’ Batch αποτελεί μία νέα σειρά από whiskies και το πρώτο της σειράς, το Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish, είναι εμπνευσμένο από τις δυναμικές γεύσεις του αμερικάνικου whisky. Δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα από expert blenders του Johnnie Walker με επικεφαλής τον master blender, Jim Beveridge.

Καθημερινά, η μικρή ομάδα του blending στην Σκοτία πραγματοποιεί εκατοντάδες γευστικά πειράματα και το Red Rye Finish προσφέρει την πρώτη ευκαιρία στους φίλους του whisky να τα δοκιμάσουν.

Σηματοδοτώντας το λανσάρισμα του Red Rye Finish, ένα whisky που μπορεί να το απολαύσει κανείς σκέτο – όμως είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη δημιουργία τέλειων cocktail στο σπίτι – μία εκ των blenders του Johnnie Walker, η Emma Walker, ταξίδεψε από το Εδιμβούργο μέχρι τη γενέτειρα του cocktail manhattan για να παρακολουθήσει πως το νέο Scotch blend σκοράρει απέναντι στα αμερικάνικα ξαδέρφια του. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το οδοιπορικό της Emma στο νέο φιλμ του Johnnie Walker με τίτλο, ‘Blenders’ Batch – Emma’s Red Rye In New York’.

Η Emma δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για κάθε blend που δημιουργούμε και γνωρίζουμε πως ο κόσμος επιλέγει το Johnnie Walker για την υψηλή του ποιότητα. Το blend αυτό συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά του Scotch whisky, ωριμάζει σε βαρέλια από αμερικάνικη δρυ, ενώ στο τελικό του στάδιο μπαίνει σε βαρέλι που πριν ωρίμαζε ουίσκι σίκαλης (rye)“.

Το φιλμ ‘Blenders’ Batch – Emma’s Red Rye In New York’, δημιουργήθηκε ως μέρος μιας πρωτοβουλίας ιστοριών από το Johnnie Walker που συνεργάζεται με ένα διεθνές δίκτυο αφηγητών – όπως συγγραφείς, φωτογράφοι και σκηνοθέτες – δίνοντας στον κόσμο ένα βήμα για να μοιραστούν εμπνευστικές ιστορίες προόδου.

Το Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish αποτελεί ένα από τα αποτελέσματα των εκατοντάδων πειραμάτων γεύσης που πραγματοποιούνται στη Σκοτία. Περιλαμβάνει malt και grain whiskies παλαιωμένα σε βαρέλια bourbon και τους τελευταίους έξι μήνες τις παραγωγικής διαδικασίας ωριμάζουν σε βαρέλια σίκαλης (rye). Χρειάστηκαν περισσότερα από 50 πειράματα και 203 δείγματα από malt και grain whiskies για το Red Rye Finish, το οποίο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα blend από τέσσερα μόνο whiskies, συμπεριλαμβανομένου του Cardhu single malt για τη ζωντανή, φρέσκια φρουτώδη γεύση του και του κρεμώδους whisky από κόκκους βανίλιας Port Dundas – το αποστακτήριο του οποίου δεν είναι πλέον σε λειτουργία.

Ο Jim Beveridge δήλωσε: “Το Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish είναι εμπνευσμένο από την αγάπη μου για τα δυναμικά αμερικάνικα whisky που πρώτο-δημιουργήθηκαν όταν εργαζόμουν με τα bourbon και τα ryes στο Louisville του Kentucky πίσω στη δεκαετία του 90’“. 

Όταν δημιουργούμε ένα blended Scotch whisky, μας αρέσει να σκεφτόμαστε πίσω από την μπάρα, επιβεβαιώνοντας πως οι bartender και οι άνθρωποι στο σπίτι έχουν στα χέρια τους τα τέλεια ποτά για να τα σερβίρουν σκέτα, με πάγο, ή ως βάση για ένα άψογο cocktail βασισμένο στο Scotch – όπως το Red Rye Finish manhattan της Emma“.

Στην περίπτωση του Red Rye Finish, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα σύγχρονο whisky. Είναι απαλό, γλυκό και σκόπιμα ελαφρύ – στο μυαλό μου, είναι ένα whisky με τον περίπλοκο χαρακτήρα του Scotch, αλλά με ένα twist εμπνευσμένο από τις γεύσεις των καλύτερων αμερικάνικων whisky“. 

Η γκάμα του Johnnie Walker Blenders’ Batch αντιπροσωπεύει τις ικανότητες και την ατελείωτη αναζήτηση της γεύσης που οδηγεί την ομάδα blending του Johnnie Walker. Καθημερινά, οι blenders πραγματοποιούν εκατοντάδες πειράματα γεύσης, όπως η μελέτη των συνθηκών απόσταξης, τους τύπους του ξύλου και σιτηρών που χρησιμοποιούνται, τα τελειώματα των βαρελιών και άλλα στοιχεία της παραγωγής whisky με στόχο την αναζήτηση νέων εξαιρετικών γεύσεων.

Το Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο σε περισσότερες από 50 χώρες με προτεινόμενη τιμή λιανικής στην Ελλάδα τα €21.

Για να δημιουργήσεις το τέλειο Red Rye Finish manhattan στο σπίτι:

Γέμισε ένα mixing glass ή cocktail shaker με πάγο, συνδύασεε 60ml Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish με 15ml γλυκό βερμούτ, 15ml ξηρό βερμούτ και δύο dashes Angostura bitters. Ανακάτεψε καλά για περίπου 20 δευτερόλεπτα και σο’υρωσε σε ένα ποτήρι cocktail. Πρόσθεσε ένα κεράσι ή απελευθέρωσε τα έλαια από μια φλούδα λεμονιού πάνω από το ποτήρι και σέρβιρε.