PUBLI

Το LG AegeanBall Festival είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Πρίντεζης αγαπάει τη Σύρο

H LG, Χρυσός Χορηγός Ονομασίας, υποστήριξε δυναμικά το μεγαλύτερο 3 x 3 ανοικτό τουρνουά μπάσκετ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και αποτελεί την καλύτερη ενσάρκωση του οράματος του διεθνή αθλητή για τον τόπο του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι σίγουρα ένας απ’ τους πιο αγαπητούς Έλληνες μπασκετμπολίστες.

Το να τον αγαπάνε οι φίλοι του Ολυμπιακού, είναι απολύτως λογικό. Οπαδός της ομάδας από παιδί, ξεκίνησε το μπάσκετ στον Πειραιά κι έφτασε, με το δικό του “πεταχτάρι” στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, να του δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Έχει αγωνιστεί τραυματίας, έχει αρνηθεί μεγαλύτερες οικονομικές προτάσεις, αποδεικνύοντας συνεχώς πόσο αγαπάει τον Ολυμπιακό κι η αγάπη αυτή του επιστρέφεται στο πολλαπλάσιο.

Τον Γιώργο Πρίντεζη δεν τον αγαπάνε όμως μόνοι οι Ολυμπιακοί. Τον αγαπάει όλη η Ελλάδα. Και μια απ’ τις αιτίες που τον κάνουν τόσο αγαπητό, είναι το γεγονός πως δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του και θέλει να βοηθήσει την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει όραμα για τη Σύρο. Και το όραμα αυτό πήρε για πρώτη φορά σάρκα και οστά απ’ τις 13 μέχρι τις 17 Ιουλίου, μέσα απ’ τη διοργάνωση του LG AegeanBall Festival, μπροστά από το Δημαρχείο της Σύρου.

Το τουρνουά, το μεγαλύτερο 3χ3 που έγινε ποτέ στη χώρα μας, αποτέλεσε έμπνευση του Γιώργου Πρίντεζη, κι η υλοποίησή του στέφθηκε από τεράστια επιτυχία.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 125 ομάδες, με παίκτες ηλικίας από 10 ως 47 ετών, ενώ τη διοργάνωση στήριξαν κι επαγγελματίες αθλητές, όπως οι Σπανούλης, Μπουρούσης, Παππάς και Παπανικολάου, οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη προσέφεραν υπέροχες στιγμές στους 6.000 θεατές που έδωσαν το “παρών” στο Δημαρχείο, απολαμβάνοντας το θέαμα και με τη βοήθεια των δυο εντυπωσιακών LG Video Walls που εκτός απ’ τα στιγμιότυπα, έδειχαν και τις ομορφιές του νησιού.

 

Εκτός απ’ την παρακολούθηση των αγώνων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους δράσης της LG, παίρνοντας ως αναμνηστικό της διοργάνωσης τη δική τους “LG MiniMe” μινιατούρα και απολαμβάνοντας την απόλυτη εμπειρία θέασης από τις νέες LG OLED 4Κ TV.

Στα αγωνιστικά, το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα ο τελικός του LG Shooting Star Challenge,όπου οι φιναλίστ αναμετρήθηκαν στην ικανότητά τους στα ‘shoots’ και διεκδίκησαν πλούσια δώρα απ’ την LG, ενώ την Κυριακή έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός μεταξύ των LG Warriors των Πρίντεζη, Μπουρούση, Βασιλειάδη, Παπανικολάου και των Los Cavalierros των Παππά, Αθηναίου, Μπόγρη, Παπαντωνίου με τους τελευταίους να επικρατούν 16-14 της ομάδας του οικοδεσπότη.

Την απονομή στους νικητές, οι οποίοι έλαβαν ως επιβράβευση για τη νίκη τους την LG SUPER ULTRA HD TV 55 ιντσών, έκανε ο Δήμαρχος της Σύρου, Γιώργος Μαραγκός, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος της LG Ελλάς, ‘Aρης Κουτελός.

 

Όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στη Σύρο, παρακολούθησαν live την τηλεοπτική μετάδοση μέσω της ΕΡΤ, με την ανταπόκριση και του τηλεοπτικού κοινού, να είναι εντυπωσιακή.

Πρόσωπο των ημερών φυσικά, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος συγκινημένος είδε το όνειρο του να αγκαλιάζεται θερμά απ’ τον κόσμο, βλέποντας πως η διάθεσή του για προσφορά στον τόπο του, βρήκε άμεσα ανταπόκριση.

Είμαι συγκινημένος για την τεράστια προσέλευση του κόσμου και την εγκάρδια συμμετοχή συμπαικτών μου στο μέρος όπου γεννήθηκα. Το LG AegeanBall Festival είναι αποτέλεσμα απίστευτου αποθέματος θετικής ενέργειας και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να εδραιωθεί σαν θεσμός στην Ελλάδα και να γίνει παγκοσμίως γνωστό. Ευχαριστώ πολύ την LG η οποία πίστεψε και υποστήριξε από την αρχή το όραμά μου και την κοινωνική, ανθρώπινη και αθλητική του διάσταση”, δήλωσε ο διεθνής αθλητής με εμφανή ικανοποίηση.

 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Σύρος έχει πλέον μια νέα διοργάνωση για την οποία αισθάνεται περήφανη κι η οποία αναμένεται να γίνει θεσμός, προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο στο όμορφο νησί, όπως ονειρεύτηκε κι ο Γιώργος Πρίντεζης.