Το TEDxThessaloniki διασχίζει Λεωφόρους

Μας χωρίζει λιγότερο από ένας μήνα από την 9η διοργάνωση του TEDxThessaloniki, στις 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.
SHARES

Οι ομιλητές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, από διάφορους τομείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μας οδηγήσουν σε συναρπαστικές Λεωφόρους, καθώς θα μοιραστούν μαζί μας από τη σκηνή τις εμπειρίες τους και το έργο τους.

 Η Δρ Ναυσικά Αντωνιάδου είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Στο επίκεντρο των ερευνητικών της ενδιαφερόντων βρίσκεται η κοινωνική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων, με ή χωρίς Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, δίνοντας έμφαση στον εκφοβισμό και τον κυβερνο – εκφοβισμό.

Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Αντώνης Δαρζέντας θα προσπαθήσει με κατανοητό και επιστημονικό τρόπο να καταρρίψει μύθους και εικασίες γύρω από την ιατρική.

Η Μαριάννα Ρέντζου του αρχιτεκτονικού γραφείου Point Supreme θα μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία τους από τα αρχιτεκτονικά γραφεία του Λονδίνου, του Ρότερνταμ, των Βρυξελλών και του Τόκιο.

Οι ιθαγενείς του Κογκό κινδυνεύουν από την αποψίλωση των δασών, αλλά και από την αδυναμία τους να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους με τρόπο που οι κυβερνήσεις καταλαβαίνουν. Πώς μπορούν οι ιθαγενείς να ξεπεράσουν αυτό το επικοινωνιακό πρόβλημα, να καταγράψουν αυθαιρεσίες και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους; Ο Μιχάλης Βίτος και η ερευνητική ομάδα ExCiteS του UCL έδωσαν στους ιθαγενείς του Κογκό αυτήν τη δυνατότητα μέσω μιας εφαρμογής.

Kanta Dihal εργάζεται για το Leverhulme Centre for the Future of Intelligence που μελετά την τεχνητή νοημοσύνη και την ενσωμάτωσή της στη ζωή μας. Στις 21 Απριλίου, η Δρ Dihal θα μας μιλήσει για το πώς εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο η σχέση μας με τις μηχανές που σκέφτονται και μαθαίνουν και θα μας προσκαλέσει να αναρωτηθούμε αν ήρθε η ώρα να αποδώσουμε σ’ αυτές τις μηχανές νομικά δικαιώματα.

Μεμονωμένα άτομα, οργανισμοί και κυβερνήσεις δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Πώς έχει όμως διαμορφωθεί η έννοια της "ασφάλειας στον κυβερνοχώρο" σήμερα; Τι έχει αλλάξει από την εποχή που ένας ισχυρός κωδικός ασφαλείας στις διάφορες ιστοσελίδες ήταν αρκετός; Πώς μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έρχεται να μας δώσει ο Γιώργος Μπαλαφούτης, ο οποίος ηγείται στη Microsoft μιας παγκόσμιας ομάδας 150 περίπου ειδικών σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Ο Earl Maize είναι ο επικεφαλής του Cassini project στη NASA/JPL και θα μας ταξιδέψει σε αυτή τη μοναδική αποστολή, που τον Σεπτέμβριο του 2017 έφτασε στο τέλος της με την εξαέρωση του Cassini στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

 Ο Brian Klaas είναι ερευνητής στο London School of Economics και ειδικεύεται στην δημοκρατία και τον απολυταρχισμό. Θα μας μιλήσει για την άνοδο του εξτρεμισμού και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Όταν ο δεύτερος γιος του γεννήθηκε με πολλαπλές αναπηρίες, ο Πάνος Γεωργιάδης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: να παραδοθεί στη θλίψη ή να παλέψει για μια ποιοτική ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Πάνος Γεωργιάδης θα βρεθεί στο TEDx Thessaloniki για να μοιραστεί τις εμπειρίες του.

Ποια είναι η αρχή λειτουργίας του διαδικτύου; Τι σημαίνει να είσαι μέρος ενός συστήματος στο οποίο όλοι είναι ίσοι; Το διαδίκτυο ήταν ο χαμένος παράδεισος της απόλυτης ελευθερίας; Ο Κωνσταντίνος Κωμαΐτης, διευθυντής της Internet Society θα αναλύσει αυτές και άλλες πτυχές της σχέσης μας με το διαδίκτυο.

Η προπώληση των εισιτηρίων για το TEDxThessaloniki 2018 συνεχίζεται και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο site.

Οι ανακοινώσεις και οι εκπλήξεις του TEDxThessaloniki 2018 συνεχίζονται, καθώς προχωράμε στην τελική ευθεία.

 Δείτε όλα τα νέα του TEDxThessaloniki στο site μας, www.tedxthessaloniki.com, αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook.

Share
Follow
 

Best of Network

 

Μια μεγάλη αλητεία

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γενναιοδωρία για έναν άντρα από το να κάνει μία γυναίκα να αισθάνεται όμορφη. Να της το λέει κυρίως όταν τη βλέπει να τρεμοσβήνει.

Θέατρο

Στα αποδυτήρια του Red Speedo

Μια βουτιά στο μυαλό των ηρώων του έργου του Lucas Hnath που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.