ENTERTAINMENT

‘Εντάξει, μου τελείωσε η υπομονή’: O νέος Spider-Man στο τελευταίο τρέιλερ του ‘Captain America: Civil War’

Η πρώτη μας ματιά στο Marvel ντεμπούτο του ήρωα, καθώς Iron Man και Captain America διασταυρώνουν πυρά και ομάδες.

Το “Captain America: Civil War” απέχει πλέον λιγότερο από 2 μήνες και ετούτο εδώ είναι πλέον όσο πλήρες τρέιλερ θα λάβουμε. Όχι πως χρειαζόμαστε τίποτα παραπάνω. Όπως είναι εμφανές πια, η όλη πλοκή της τρίτης ταινίας Captain America θα περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από την θέληση της κυβέρνησης να κοντρολάρει τους υπερήρωες και την άρνηση του Στιβ Ρότζερς να συμβιβαστεί με μια τέτοια τακτική, σε αντίθεση με τον βιομήχανο Τόνι Σταρκ.

Το τρέιλερ ξεκινά με τον Μπάκι / Winter Soldier, συνεχίζοντας θεωρητικά το νήμα της πλοκής που άφηνε ξεκρέμαστο το “Captain America: Winter Soldier”, αλλά ας μη γελιόμαστε, αυτή είναι με όλες τις τιμές και επισημότητες η νέα “Avengers” ταινία. Από όλο το καστ του σύμπαντος μόνο ο Χαλκ απουσιάζει, ενώ σα να μην έφτανε το πολυπληθές ρόστερ του “Age of Ultron”, έρχονται εδώ να προστεθούν κι άλλοι χαρακτήρες: ο Ant-Man επιστρέφει μετά την δική του ταινία, ενώ οι Black Panther και Spider-Man μας συστήνονται πριν τις αντίστοιχες δικές τους.

 

“Εντάξει, μου τελείωσε η υπομονή,” λέει ο Τόνι πριν πάρουμε τις πρώτες εικόνες του νέου πιτσιρικά Πίτερ Πάρκερ σε μια στολή Spider-Man που μοιάζει ειλικρινά ημιτελής ως οπτικό εφέ. Το πώς θα διαχειριστούν οι σκηνοθέτες Άντονι & Τζο Ρούσο το πολυπληθές καστ, τον εμφύλιο πόλεμο, και την προσθήκη δύο σημαντικών ηρώων της Marvel είναι ένα κάποιο ερώτημα, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται στη συνέχεια να αναλάβουν και τα επόμενα “Avengers”.

Όλα αυτά, στην υπηρεσία ενός υπερηρωικού εμφυλίου πολέμου που μοιάζει να κλιμακώνεται σε έναν χώρο στάθμευσης αεροπλάνων, δηλαδή ελπίζω να μην είναι όντως αυτή η 3η πράξη της ταινίας. Όπως και νά’χει, οι Avengers χωρίζονται στα δύο αφήνοντάς μας να διαλέγουμε θέση, τη στιγμή που βέβαια είναι μάλλον βέβαιο πως νικητές θα είναι όλοι τους- η πραγματική μάχη δεν είναι Captain America εναντίον Iron Man, αλλά Captain America & Iron Man εναντίον Batman & Superman.

Σε αυτή τη μάχη, οι ήρωες της Marvel μοιάζουν να έχουν ισχυρό προβάδισμα. Στον μεταξύ τους καβγά; Θα δείξει.

 

*Το “Captain America: Civil War” βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Μαϊου.