ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Τραγούδι, παιχνίδι, σκίτσο, αστέρια και ειδική μνεία στην τεμπελιά. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το ‘My Enemy’ των CHVRCHES, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Η είδηση ότι οι CHVRCHES συνεργάστηκαν με τον Matt Berninger των National, ήταν από μόνη της πολύ ενδιαφέρουσα για να αγνοηθεί.  Η αλήθεια είναι όμως ότι το κομμάτι ήταν ανώτερο από τις προσδοκίες μου, με αποτέλεσμα να το ακούω τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα και να φωνάζω μπράβο στον Θοδωρή όταν το σιγοτραγουδάει δίπλα μου. Τα δύο συγκροτήματα εμφανίζονται μάλιστα την ίδια μέρα σε φεστιβάλ στο οποίο θα παραβρεθώ το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα πια να ελπίζω ότι θα το ακούσω και live. Μέχρι τότε, απλά θα το λιώσω.

Με το σκίτσο της Αγγελικής Σαλαμαλίκη, ο Ευθύμιος Σαββάκης

Το Dolce Vita είναι μία από τις αγαπημένες μου σειρές (και μία – κατά τη γνώμη μου- από τις καλύτερες που φιλοξένησε ποτέ η ελληνική τηλεόραση). Η ταλαντούχα Αγγελική Σαλαμαλίκη, λοιπόν, σκίτσαρε πριν από λίγες ημέρες μία από τις πιο ξεχωριστές σκηνές, όπου ο Αντώνης φιλιέται με την Χριστίνα και τους πιάνει στα πράσα η (υπέρτατη) Σάσα. Τι ωραίο <3

Με τα χάλια artwork των επιτραπέζιων παιχνιδιών, ο Γιάννης Σαχανίδης

Τελευταία έχω ανακαλύψει πως πάντα όταν βρίσκω ένα κείμενο στα ίντερνετς που μιλά ας πούμε για τα “Πιο Χάλια Εξώφυλλα Βιβλίων” ή τα “Πιο Χάλια Εξώφυλλα Δίσκων”, θα κλικάρω σίγουρα για να δω τι έχουν ανακαλύψει αυτή τη φορά οι αθεόφοβοι. Δεν ξέρω γιατί μου συμβαίνει αυτό, αλλά πάντα διασκεδάζω με τις γραφιστικές αποτυχίες. Οπότε όταν πέτυχα το ​’The Worst Board Game Box Art Ever​’​, έπρεπε οπωσδήποτε να το πατήσω, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου η αντίσταση σε κάτι τόσο άσχημο. Δείτε το ‘Roll To The South Pole’ ας πούμε. Φριχτό! Ή τις ‘Seven Sisters’! Απαίσιο! Και οι Cannes; Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το επιτραπέζιο; Θέλω πολύ να το παίξω, πρέπει να καταλάβω τι είναι ακριβώς. Είστε για μια παρτίδα;

Με το Πλανητάριο, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Πρέπει να είχα πάνω από δέκα χρόνια να επισκεφτώ το Πλανητάριο, παρά το γεγονός ότι δηλώνω φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και των ιστοριών του διαστήματος. Πάντα έλεγα πως θέλω να περάσω μια βόλτα, αλλά ποτέ δεν έβρισκα την κατάλληλη αφορμή. Τελικά αυτή βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα και επέστρεψα στον ‘τόπο του εγκλήματος’, μένοντας με το στόμα ανοιχτό. Έχει αλλάξει πολύ σχέση με αυτό που θυμόμουν, ενώ διαθέτει και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματά του. Αυτό ασφαλώς έχει βοηθήσει αισθητά στο οπτικό κομμάτι κι έτσι ο θεατής νομίζει πως αυτό που βλέπει πάνω από το κεφάλι του, είναι όντως ο κανονικός ουρανός με τ’ άστρα. Ε, αυτό περίπου είδα κι εγώ. Πλέον το έχω εντάξει στη λίστα με τα πράγματα που θέλω άμεσα να ξαναδοκιμάσω.

Με το ‘Scandal’, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Το crossover του ‘How to Get Away With Murder’ με το ‘Scandal’ με έριξε στο φιλότιμο. Κάνω ηρωικό catch-up στο δεύτερο με στόχο να είμαι έτοιμη στο μεγάλο φινάλε του Απριλίου. Όπως και το ‘House of Cards’ έτσι και το ‘Scandal’ δεν φαίνεται πια τόσο θεοπάλαβο στις μέρες μας. Σκεφτόμουν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπαιρνε το πράσινο φως ως φετινή ή ακόμα και περσινή πρόταση. Πόση Olivia Pope χρειάζεται ο Trump ωστόσο.

Με το ‘Δικαίωμα στην Τεμπελιά’, ο Κώστας Μανιάτης

Ένα αρκετά διάσημο βιβλίο, λίγων σελίδων, που βρήκα πάμφθηνα σε ένα παζάρι βιβλίων, έμελλε να κρατήσει το μυαλό μου κολλημένο στο περιεχόμενό του, πολύ περισσότερο χρόνο από όσο κράτησε τα μάτια μου στις σελίδες του. Ο Πολ Λαφάργκ, γαμπρός του Μαρξ, εξηγούσε με τόσο απλό τρόπο, σαν να διαβάζεις μια πραγματεία, πώς θεοποιήθηκε η ανούσια δουλειά εις βάρος του ποιοτικού μας χρόνου, που θα θες να σε μουτζώσεις σε κάθε αράδα που περνάει. Είναι ένα αφήγημα που πιο πολύ έχει ως σκοπό να σου δείξει την κατάσταση που επικρατεί, παρά να σου εξηγήσει το πως και το γιατί, σαν να σου δίνει ένα γρήγορο χαστούκι να ξυπνήσεις και μετά κάνε εσύ τα υπόλοιπα, ψάξου σε άλλα κείμενα, βαθύτερα. Ένα γρήγορο και μικρό χαστούκι, σαν το σάστισμα που προκαλεί και ο προβοκατόρικος τίτλος του.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.