AP
ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Λάθη και σουρεαλισμός. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το ‘Life in Pieces’, o Πάνος Κοκκίνης

To αγαπώ. Όλο συνολικά, συγκεκριμένα το concept (4 μικρές αυτοτελείς ιστορίες ανά επεισόδιο, γύρω από μια ευρύτερη οικογένεια) και την πλειονότητα των χαρακτήρων. Ξεκινώντας από τον φεύγα ‘Marlboro Man’ παππού, την αρραβωνιστικιά με το πλούσιο στήθος, τον ‘ποτέ δεν ήμουν κουλ’ γιο του Tom Hanks και, πάνω όλα, τον καρα-κάφρο γιατρό Tim (Dan Bakkedahl) που πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή να αξιωθώ να τον δω να παίρνει ένα βραβείο. Ένα sitcom που ξεκίνησε ως ‘μεθαδόνη’ για όταν δεν έπαιζε ‘Modern Family’ και, στα κιτάπια μου τουλάχιστον, έχει εξελιχθεί σε κάτι ισάξιο -για να μην σου πω και καλύτερό- της.

Με την Νατάσσα Μποφίλιου στον Δίεση, ο Ευθύμιος Σαββάκης

Το υπερταλαντούχο κορίτσι (ΝΑΤΑΣΣΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΜΕ) βρέθηκε στο πλατό του 20χρονου πλέον Δίεση 101.3 για το γαμάτο πρότζεκτ που τρέχει με τίτλο “Diesi in Concert”. Και αφού τα είπε με τον Θεόφιλο Δουμάνη & την Έφη Γαλώνη τραγούδησε (πιάνο – φωνή τα περισσότερα) μερικά από τα ωραιότερα διαμαντάκια της ελληνικής δισκογραφίας. Μέχρι που έφτασε στην ‘Εκκρεμότητα’. Και την απογείωσε.

Με την καλόγρια που είπε στην Katy Perry “σε παρακαλώ σταμάτα” και μετά πέθανε, ο Γιάννης Σαχανίδης

Κάθομαι, που λέτε, πριν μερικές και χαζεύω στο Twitter. Γνώμες από εδώ, χουχουχου χιχιχι από κει, τα νέα της ημέρας, τσουπ πετάγεται μπροστά μου και μια είδηση με τίτλο ‘Καλόγρια είπε στην Katy Perry “σε παρακαλώ σταμάτα” και μετά πέθανε’, με φωτογραφία της Katy Perry και υποθέτω της καλόγριας (RIP). Δεν πάτησα ποτέ το λινκ για να διαβάσω τι ακριβώς έχει συμβεί. Ήθελα αυτός ο τίτλος, αυτές οι 11 λέξεις που το σύμπαν έφερε στο δρόμο μου, να μείνει αμόλυντος από την όποια πραγματικότητα. Από τότε όποιον συναντώ του λέω ‘καλόγρια είπε στην Katy Perry “σε παρακαλώ σταμάτα” και μετά πέθανε’ κι είναι αυτά τα δευτερόλεπτα, ανάμεσα στο άκουσμα της πρότασης και στην αγνή απορία του κόσμου για το τι συνέβη, που μου δίνουν χαρά. Είναι όλοι πολύ μπερδεμένοι με αυτή την είδηση. Κι εγώ απάντηση δεν έχω, μόνο ‘καλόγρια είπε στην Katy Perry “σε παρακαλώ σταμάτα” και μετά πέθανε’ ξέρω να πω.

Με τη χρήση της λέξης “περαιτέρω” από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, o Κωνσταντίνος Αμπατζής

Άργησα να ανακαλύψω αυτό το διαμάντι, αλλά πραγματικά είναι υπέροχο. Ο Ολυμπιακός έχει μόλις χάσει από την ΑΕΚ, έχει αποκλειστεί από το κύπελλο κι ο σκόρερ της ομάδας, Παναγιώτης Ταχτσίδης, κάνει δηλώσεις στον ρεπόρτερ του συνδρομητικού. Και πετάει τη λέξη περαιτέρω 2 φορές, τόσο άσχετα μέσα στις προτάσεις του, που μου θύμισε μόνο Joey στα Friends. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δες το βίντεο μετά το 1.20, ό,τι και να πω εγώ είναι περαιτέρω.

Με το ‘Σεντούκι με τις Πέντε Κλειδαριές’, ο Γιώργος Μυλωνάς

Μετά την ‘Τελευταία Μαύρη Γάτα’, την οποία διάβασα πριν ένα μήνα, είχε έρθει η ώρα και για το ‘Σεντούκι με τις Πέντε Κλειδαριές’ του Ευγένιου Τριβιζά. Θέμα χρόνου να δω και την Φρουτοπία. Πέρα από το γεγονός ότι τα βιβλία του Τριβιζά διαβάζονται με το ίδιο ενδιαφέρον είτε είσαι 14 είτε 34, με το συγκεκριμένο κόλλησα γιατί έχει και ένα γρίφο. Ο συγγραφέας με στοιχεία που δίνει στις περισσότερες σελίδες του βιβλίου καλεί τους αναγνώστες στην αναζήτηση ενός θησαυρού.΄Όπου θησαυρός, είναι ένα μπουζούκι στολισμένο με πολύτιμες πέτρες. Το βιβλίο το διάβασα. Το μπουζούκι δεν το βρήκα ακόμα. Είναι θέμα χρόνου.

Με τα covers των 2WEI, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Είχα πάντα αδυναμία στις επικές μουσικές των τρέιλερ και οι 2WEI φαίνεται πως είναι οι καινούριοι Immediate Music. Οι δεύτεροι έφτιαχναν ό,τι μουσική σε ξεσήκωνε στα προσεχώς στην αίθουσα από τα τέλη των ’90s, μέχρι που έσκασε το τρέιλερ του ‘Social Network’ με την ατμοσφαιρική διασκευή του ‘Creep’. Έκτοτε περάσαμε στην εποχή των διάσημων διασκευών που περνούν από ρεκτιφιέ πριν σου ξανακολλήσουν, και φέτος φτάσαμε και επισήμως στις πιο επικές βερσιόν τους, με ‘Gangsta’s Paradise’ και Destiny’s Child έτοιμες να πάρουν το Westeros με τσεκούρι και φωτιά. Εγκρίνω.

Το “thanks for your input” της Kirstie Alley, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Δεν έχω καλύτερο από celebrities που δεν καταλαβαίνουν πάρα πολύ ακριβώς τι γίνεται με το twitter, θυμάμαι κάτι ακραίες λεπτομέρειες επειδή με διασκεδάζουν τόσο πολύ. Πχ η Sharon Stone είχε αποχαιρετήσει τον Prince κλείνοντας το τουήτ της με το χάσταγκ #SharonStone.

Ή Marcia Gay Harden, που είχε γίνει φίλη με την Rita Ora στο ‘Fifty Shades of Grey’ με έναν προφανώς πολύ “μπράβο κοριτσάκι μου!” τρόπο, για ένα διάστημα έκανε retweet ό,τι έβλεπε μπροστά της που αφορούσε την Ora, μεταξύ των οποίων κι ένα promotional tweet για μια συνεργασία της με την Adidas. Αλλά όλα αυτά πια είναι παρελθόν επειδή προχθές η Kirstie Alley αποχαιρέτησε τον Stephen Hawking παραδεχόμενη πως “το πάλεψε” (“you had a good go at it”) και ευχαριστώντας τον για το “input” του. Βασικά η Alley έγραψε τουήτ επικήδειο για τον Hawking με τον ίδιο τρόπο που εγώ ας πούμε αποχωρώ από ένα meeting room ύστερα από ένα ψιλοανούσιο μίτινγκ που δεν οδήγησε πουθενά. “ΟΚ ευχαριστώ πολύ παιδιά, το παλέψαμε, ευχαριστώ για τις ιδέες σας, θα τις λάβουμε υπόψη, καλή συνέχεια. Θα παραγγείλω καφέ btw αν θέλει κανείς τίποτα.”

THANKS FOR YOUR INPUT. Δε μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι και να το λέω και να το γράφω. RIP στην υποθετική μου στήλη με τίτλο “Ο Έλβις Πρίσλεϊ Ήταν Μαλάκας“, μετονομάστηκε ήδη σε “Thanks for your input”.

Με το Αβάνα-Ου-Να-Να, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Αν και στην αρχή δεν του έδωσα τη σημασία που έπρεπε, η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Καθώς ερχόμουν για δουλειά πριν μερικές ημέρες και άνοιξα το ράδιο για την απαραίτητη συντροφιά στη διαδρομή, έπεσα πάνω στο ‘Havana’ της Camila Cabello. Μια όμορφη γκριμάτσα σχηματίστηκε στο πρόσωπο μου. “Συμπαθητικό είναι τελικά”, μονολόγησα. Ενώ η απόσταση για το γραφείο μειωνόταν, πρέπει να το άκουσα άλλες 2-3 φορές σε διαφορετικούς σταθμούς. Έπαιζε παντού! Τελικά, κατάφερε να γίνει κόλλημα και πλέον το ακούω μίνιμουμ 2-3 φορές τη μέρα. Συνέχισε την καλή δουλειά Καμίλα μου.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.