ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Από Μουντιάλ μέχρι 'Queer Eye'. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το ‘Terrace House’, ο Θοδωρης Δημητροπουλος

Τα χειρότερα λάθη από άποψη εξαφανισμένου χρόνου τα κάνω κάτι σκοτωμένα απογεύματα Σαββατοκύριακου, όταν έτσι όπως είμαι χαλαρός, πάνω στην ψευδαίσθηση διαθέσιμου χρόνου που φυσικά δεν υφίσταται αποφασίζω να ξεκινήσω στο χαλαρό κάποια καινούρια σειρά ή κάποιο κινηματογραφικό μαραθώνιο αντί, λέμε τώρα, να τελειώσω κάποιο από τα συνήθως αμέτρητα deadlines μου. Έτσι πάει λοιπόν η ιστορία για μια ακόμα βδομάδα, όταν έκανα το πιο τραγικό από όλα μου αυτά τα λάθη: Όχι απλά ξεκίνησα σειρά, αλλά ξεκίνησα σειρά που αριθμεί 100+ επεισόδια επειδή ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.

Έβαλα το πρώτο από τα ‘Terrace House’ που υπάρχουν στο Netflix και είδα το ίδιο βράδυ μια ντουζίνα επεισόδια. Φιάσκο. Το εθιστικότατο γιαπωνέζικο ριάλιτι διαδραματίζεται σε ένα σπίτι όπου μπαίνουν 6 νέοι (3 αγόρια και 3 κορίτσια στη σεζόν που βλέπω) χωρίς κανένα σενάριο ή καθοδήγηση ή δομή ή δοκιμασία. Είναι απλά εκεί και, well, υπάρχουν. Άμα θέλουν φεύγουν. Άμα θέλουν μένουν. Άμα θέλουν φασώνονται, άμα θέλουν πάνε και συναντούν τους πρώην τους, άμα θέλουν ψάχνουν δουλειά, άμα θέλουν πάνε όλη μέρα για σερφ. Αυτή η αδράνεια το κάνει εντελώς εθιστικό, γιατί δεν είναι απλά μια αναμονή τύπου ‘Survivor’ όπου θες να δεις “ποιος θα κερδίσει μετά”, αλλά είναι μια ευρύτερη αγωνία του επιπέδου “τι θα γίνει μετά”, γενικώς και αορίστως. Παράλληλα, μες στην ίδια την εκπομπή υπάρχει ένα πάνελ σχολιαστών που κάθε 10-15 (κι ενώ βλέπουν παράλληλα το επεισόδιο της κάθε βδομάδας όπως κι εμείς) το σταματάνε για κανά πεντάλεπτο συζητώντας μεταξύ τους τις εξελίξεις, με αστειάκια, με “ε τώρα συγγνώμη, ήταν συμπεριφορά αυτή;”, με “εμένα αυτός δε μου αρέσει, είναι τελείως ψεύτης”, με τα όλα τους.

Είναι σα να βλέπεις αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ΚΑΙ Σούπερ Μπάλα ταυτόχρονα. Αλλά χωρίς να ξέρεις καν τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κερδίσει το ματς. Ή τη διοργάνωση. Ή αν υπάρχει διοργάνωση καν. Είναι απλά ένας αέναος αγώνας επίδειξης όπου οι ντρίμπλες είναι… *κοιτάζει την κάμερα μισοκλείνοντας τα μάτια και σουφρώνοντας τα χείλη* ο έρωτας.

Με το πανηγυρι των Αγγλων στο Μουντιαλ, ο Γιαννης Μπαϊρακταρης

Τους πάω τους Άγγλους ως λαό, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Το πρώτο ματς τους στο φετινό Μουντιάλ έτυχε να το δω σε ιρλανδική pub, ανάμεσα σε καμιά 60αριά Άγγλους, τους είδα να πανηγυρίζουν τρελά στα γκολ του Κέιν και να κάνουν σαν μικρά παιδιά. Σχεδόν ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν πως νίκησαν. Και στα βρετανικά μέσα έγινε πάρτι. Έκλαψα με ένα video του BBC Sport στο οποίο έδειχναν τι θα γινόταν ΕΑΝ καταφέρει η Αγγλία τελικά να φέρει το τρόπαιο ‘σπίτι’. Και το ετοίμασαν στο ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ! Τρομεροί τύποι. Έβαλαν ακόμη και την βασίλισσα να κάνει dab. Μακάρι να το πάρουν να ζήσουμε όντως επικές στιγμές.

Με το ‘Queer Eye’, ο Γιαννης Σαχανιδης

5 γκέι άντρες επιχειρούν ολικά makeovers σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, με κάθε έναν από τους Fab 5 να αναλαμβάνει και διαφορετικό τομέα της ζωής του καθενός από αυτούς. Ο Antoni τους μαθαίνει να μαγειρεύουν, o Jonathan τους αλλάζει το λουκ και τους μαθαίνει να προσέχουν τον εαυτό τους, ο Bobby αναλαμβάνει να ανανεώσει τον προσωπικό τους χώρο, ο Tan να τους ντύσει και ο Karamo αναλαμβάνει την κουλτούρα και το να βγάλει τον πραγματικό τους εαυτό. Η σειρά, 8 επεισόδια η πρώτη σεζόν και άλλα 8 η δεύτερη που ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Netflix είναι ταυτόχρονα αστεία και συγκινητική, ό,τι καλύτερο για Σαββατοκύριακο του Ιούνη δηλαδή. Ελάτε να κλάψουμε μαζί με τους Fab 5, αλλά και να μάθουμε τι θα πει “spray, delay, walk away”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Queer Eye: 16 μαθήματα ζωής από το απρόσμενο χιτ του Netflix

Με αυτην την εκτελεση του ‘Cornerstone’ απο τους Arctic Monkeys, ο Κωνσταντiνος Αμπατζης

Το είχα δει παλιά, το είχα ξεχάσει παντελώς, το πόσταρε ξανά φίλος (γεια σου Πέτρο αν με διαβάζεις) στο Facebook και κόλλησα. 2013, Glasto, ο Alex Turner στη σκηνή πάει να ξεκινήσει τους στίχους του Cornerstone, σταματάει, συνεχίζει με το ‘Look at the stars’ από το ‘Yellow΄ των Coldplay, το κοινό τσιμπάει και ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ‘see how they shine for you’, ο Alex τους λέει να ηρεμήσουν και αρχίζει ξανά την κομματάρα με τους υπέροχους στίχους που ελπίζω σύντομα να ακούσω live. ” She was close, well you couldn’t get much closer, she said I’m really not supposed to but yes, you can call me anything you want”. Πείτε ό,τι θέλετε για τον Turner, αλλά ο τύπος γράφει τραγουδάρες.

Μεταξυ φωτος και ‘Queer Eye’, η Ιωσηφινα Γριβεα

Ένα καλό έκανε το jet lag με την επιστροφή μου από το Λος Άντζελες. Μου έκανε το μάτι γαρίδα και τέλειωσα όλη τη 2η σεζόν του ‘Queer Eye’ σε ένα (ατέλειωτο) βράδυ. Την εμμονή μου με τη σειρά την έχω καταθέσει ξανά, οπότε δεν θα σας κουράσω. Highlights τα επεισόδια της Ηθικής Πρότασης, ο Burning Man και ο τρανς άντρας.

Ήρθε και η Ariana η Grande με το ‘light is coming‘ και κλείνει μια φανταστική ποπ εβδομάδα. Πάντα τέτοια εύχομαι.

Με τον Μουντιαλικο οδηγο για βιβλιοφιλους των Εκδοσεων Διοπτρα, ο Ευθυμιος Σαββακης

Σε όλη την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη έχουν περάσει από την αρχική μου οθόνη δεκάδες πράγματα που σχετίζονται (κάπως) με αυτήν. Διαφημίσεις για τηλεοράσεις (κυρίως), ειδικά μουντιαλικά γεύματα που έρχονται σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα και πολλά άλλα digital κόνσεπτ που μετά βίας θα έφταναν στα προημιτελικά του “social media μουντιάλ μου”. Όταν όμως είδα αυτό που ετοίμασαν οι Εκδόσεις Διόπτρα, που πήραν δημοφιλείς ποδοσφαιρικές φράσεις και τις προσάρμοσαν στον κόσμο του βιβλίου, τότε συνειδητοποίησα με χαμόγελο ΕΝΑ πράγμα. Ο νικητής του “social media μουντιάλ μου” βρέθηκε! 

Υ.Γ. Μπροστά στα δικά μου “χατ τρικ” Κριστιάνο είσαι γατάκι!

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.