ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Σειρές, σειρές, σειρές και διαγωνισμοί στο Facebook. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το ‘Wild Wild Country’, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Άλλο ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ του Netflix, που εξετάζει όσα έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην μικρή πόλη Antelope του Oregon, όπου και έφτιαξε το δικό της βασίλειο η αίρεση με επικεφαλής τον Bhagwan Shree Rajneesh. Μέσα από έξι, καθηλωτικά επεισόδια της μίας ώρας, η σειρά παραθέτει στοιχεία και εικόνες της εποχής, αλλά και σημερινές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και από τις δύο πλευρές, δηλαδή αυτή της αίρεσης και αυτή των κατοίκων της περιοχής που την πολέμησαν. Και η ομορφιά είναι ότι το ‘Wild Wild Country’ δεν παίρνει θέση, αφήνοντάς σε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Προσωπικό μου συμπέρασμα: Παράνοια ένθεν κείθεν και μια ασφαλής διαπίστωση πως όσο υπάρχουν πρόβατα, πάντα θα υπάρχει κάποιος να τους πουλάει ελπίδα για να τα πάρει με το μέρος του.

Turn off for: Greek

Με το ‘Borderliner’, ο Ευθύμιος Σαββάκης

8 επεισόδια σε 1 μέρα. Έχω να το κάνω από τότε που ήμουν φοιτητής και ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής στην μπάλα. Το έπαθα και το φετινό Πάσχα. Οι τύποι εκεί στη Σκανδιναβία ΞΕΡΟΥΝ να βγάζουν αστυνομικές σειρές. ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ να βγάζουν αστυνομικές σειρές. Χαρακτήρες με (εσωτερικές και εξωτερικές) “αμυχές”, ανατροπές που θα ζήλευε και η Ρόμα και ένα φυσικό τοπίο βγαλμένο από (ψυχεδελικό) παραμύθι. Ευχαριστούμε μπαμπά Netflix.

Υ.Γ. Μην το ξεκινήσετε καθημερινή. ΜΗΝ.

Με το ‘The Last O.G.’, ο Πάνος Κοκκίνης

Γιατί ο ‘αναστημένος’ (μετά το σχεδόν θανατηφόρο ατύχημά του) Tracy Morgan παραμένει αστείος στον ρόλο ενός ψιλικοκό εμπόρου ναρκωτικών που επιστρέφει στη γειτονιά του μετά από 15 χρόνια στη φυλακή. Και η Tiffany Haddish, που έκανε τη διαφορά στο Girls Trip (απογειώνοντας την καριέρα της) ακόμη περισσότερο στο ρόλο της πρώην του που τώρα έχει κυριλέψει. Αν και εκείνο που κερδίζει την παράσταση είναι το ‘φόντο’, δηλαδή το Brooklyn που από γειτονιά για μάγκες έγινε παιδική χαρά για hipsters.

​Με τους διαγωνισμούς στο Facebook, ο Γιάννης Σαχανίδης

Όχι εντάξει, δεν έχω πάρει σβάρνα τις σελίδες και κάνω αβέρτα share για να κερδίσω καφέδες (“τέτοιον καφέ δε θα βρείτε πουθενά”), κρέμες προσώπου (“αναζωογονεί και επιδιορθώνει τα χαλασμένα κύτταρα”) και ​διαμονές στο Πήλιο (“μεταξύ 23-27/4, αν υπάρχει διαθεσιμότητα”). Απλά όσο προχωρά ο καιρός τόσο μεγαλύτερες υπερβολές βλέπω. Από χαμό στα σχόλια, όπου τα αγαπημένα μου είναι αυτές οι copy-paste δημιουργίες που είναι γεμάτες με emojis, πολλές φορές από accounts που έχουν στηθεί αποκλειστικά και μόνο για τέτοιους διαγωνισμούς, μέχρι χιλιάδες συμμετοχές σε κληρώσεις ΓΙΑ 3 ΠΑΚΕΤΑ ΑΛΕΥΡΙ. Οι pages ζητούν όλο και περισσότερα από τους συμμετέχοντες, κάντε like σε 3 διαφορετικές σελίδες, γράψτε το όνομά σας, κάντε tag 5 φίλους, γραφτείτε στις ενημερώσεις, follow στο Instagram, subscribe στο Youtube, share το ποστ, πείτε στη μάνα σας να το πει στις φίλες της, τα πάντα. Το τελειωτικό χτύπημα όμως ήρθε πριν από μερικές ημέρες, όταν είδα page να ζητά να προσκαλέσει ο κόσμος στη σελίδα 10 φίλους του. ΔΕΚΑ. Αυτό το 10πλο invite είναι εκτός από το share, το like και το tag φίλους στα σχόλια ε; Περιμένω να δω το επόμενο βήμα, την επόμενη μεγάλη επιτυχία των διαγωνισμών του Facebook, με μεγάλη ανυπομονησία.

Με την τρίτη σεζόν του ‘Narcos’, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Είχε ήδη μπει στα αγαπημένα από το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Λίγο ο Εσκομπάρ, λίγο τα ισπανικά, λίγο το true story στο οποίο βασίζεται ήταν αρκετά για να με πείσουν τότε. Για την τρίτη σεζόν ήμουν λίγο διστακτικός. Δεν θέλω να κάνω σπόιλερ και να εξηγήσω το γιατί, αλλά τελικά διαψεύστηκα πλήρως. Δράση, αγωνία, ένταση κι όλα αυτά στα οποία μας είχε συνηθίσει η σειρά έκαναν την εμφάνισή τους και τώρα, συν το  ότι ο Πέδρο Πασκάλ είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο σκληρούς ‘assholes’ εκεί έξω.

Με την 4η σεζόν του ‘Black Mirror, ο Γιώργος Μυλωνάς

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει φάει τόσο κράξιμο η τελευταία σεζόν του Black Mirror. Μπορεί ν’ αργησα πολύ να την δω, αλλά με αποζημίωσε σχεδόν με όλα της τα επεισόδια, με εξαίρεση το τύπου Σταρ Τρεκ. Δεν δικαιούμαι, όμως, να γκρινιάζω αφού η συγκεκριμένη σειρά με έχει συνηθίσει στο ένα ‘μέτριο’ επεισόδιο ανά σεζόν. Άσε που σειρές που αγαπήσαμε πολύ περισσότερο, όπως το Breaking Bad, δεν έκαναν ‘κοιλιά’ ενός επεισοδίου, αλλά μισής σεζόν (βλ. το πρώτο μισό της τελευταίας ) και μεις συνεχίσαμε να τις βλέπουμε φανατικά. Το Black Mirror συνεχίζει ν’ αποτελεί μεγάλο κόλλημα, με ξεκάθαρες αναφορές στο δυστοπικό όχι μέλλον, αλλά παρόν. Συνέχισε να με σκιάζει. Συνέχισε να με κάνει να θέλω να πιω ένα λίτρο μπίρα με παρέα μετά από κάθε επεισόδιο προκειμένου να συζητήσουμε τι μόλις είδαμε.

Πότε είπαμε βγαίνει η 5η;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.