ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Ισπανικές σειρές, ιαπωνικά ριάλιτι, πληρωμένοι δολοφόνοι και lego. Άλλη μια εβδομάδα στα κολλήματα του PopCode.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το Carpool Karaoke του McCartney στον Corden, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Κυκλοφόρησε εδώ και μέρες, αλλά δεν πρόλαβα να το βάλω στα κολλήμματα της προηγούμενης εβδομάδας και θα ήταν ασέβεια στην ιστορία αυτής της στήλης να μην μπει. Ο Paul κι ο παρουσιαστής μπαίνουν σε ένα αμάξι, επισκέπτονται το Liverpool και όσα συμβαίνουν είναι μυθικά, ανατριχιαστικά και απείρως συγκινητικά. Ο θρύλος των Beatles επισκέπτεται ένα από τα σπίτια στα οποία μεγάλωσε, τις παμπ στις οποίες το συγκρότημα έκανε τα πρώτα του λάιβ και άλλα ιστορικά σημεία της διαδρομής τους και μοιράζεται ιστορίες και στιγμές που αν αγαπάς λίγο τους Beatles αποκλείεται να μην σε κάνουν να βουρκώσεις. Δεν λέω άλλα, αξίζει πραγματικά να το δεις ξανά και ξανά.

Με το ‘Killing Eve’, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Ελκυστικό, προκλητικό, σταθερά διασκεδαστικό και πάντα με μια έκπληξη στο μανίκι, το ‘Killing Eve’ ήταν από τις ανοιξιάτικες σειρές που σου είχαμε ζητήσει να επενδύσεις και δεν πέσαμε έξω. Η Sandra Oh υποδύεται μία πράκτορα που καταδιώκει μια αξιολάτρευτη ψυχοπαθή πληρωμένη δολοφόνο, και έχει ένα σενάριο που την αφήνει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της. Μαζί με την Keri Russell στο ‘Americans’, δίνει μία από τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες αυτή την τηλεοπτική σεζόν.

Με τον Lego Voltron, ο Γιάννης Σαχανίδης

​Από όλα τα​ κινούμενα σχέδια, όπως τα λέγαμε τότε, της παιδικής μου ηλικίας, το πιο αγαπημένο ήταν ο Voltron, αυτό το διαστημικό ρομπότ που σχημάτιζαν 5 μηχανικά λιοντάρια με οδηγούς 5 εφήβους. Τώρα υπάρχει και νέα σειρά στο Netflix με τίτλο ‘Voltron: Legendary Defender’, πολύ ωραία, να τη δείτε. Όταν λοιπόν ήμουν πιτσιρίκος είχα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη έναν Voltron και το ρομπότ που είχε σχεδόν το ύψος μου ήταν το αγαπημένο μου παιδικό παιχνίδι. Κι ας μην ήταν τα 5 λιοντάρια που θα μπορούσες να τα συναρμολογήσεις για να τον φτιάξεις, όπως το είχα φανταστεί εγώ στην αρχή. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, όταν είδα πως η Lego βγάζει την 1η Αυγούστου έναν Voltron με 2,321 κομμάτια, όπου τα 5 λιοντάρια θα σχηματίζουν το ρομπότ, ενθουσιάστηκα και νομίζω πως αυτά θα είναι τα καλύτερα €180 που θα ξοδέψω μέσα στο 2018. Το παιδάκι μέσα μου είναι τόσο χαρούμενο.

Με τη φιλμογραφία του Paul Verhoeven, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Έπιασα να κάνω rewatch όλων των χολιγουντιανών ταινιών του μεγάλου Ολλανδού σκηνοθέτη αυτή τη βδομάδα και πραγματικά, σπάνια στην ιστορία του σινεμά έχει ξανατύχει ένας ευρωπαίος auteur να μετακινηθεί στην Αμερική και εκεί να κάνει ΑΚΟΜΑ πιο ενδιαφέρον έργο από ό,τι στην πατρίδα του. Ο τύπος απλά δε δίνει μία, ούτε για να ευθυγραμμίσει τις πολιτικές του ιδέες, ούτε να λειάνει οτιδήποτε στην αισθητική του προς μια ευρύτερα αποδεκτή ιδέα ‘καλού γούστου’. Επίσης, στην ακολουθία ‘RoboCop’ -> ‘Total Recall’ -> ‘Basic Instinct’ έχει υπάρξει σερί πιο εμβληματικών ταινιών μέσα σε μία φιλμογραφία; Έχω να δω αυτές τις ταινίες σχεδόν 20 χρόνια και ξαναβλέποντάς τες σήμερα θυμόμουν σχεδόν κάθε σκηνή, κάθε πλάνο, κάθε ατάκα. Είναι pulp, ερωτικό, αιχμηρά πολιτικό σινεμά πάνω στην ισχύ, το σεξ, τον έλεγχο, και φυσικά το πώς τα μεγάλα corporations θα μας ξεζουμίσουν όλους αφήνοντάς μας δίχως αέρα να σκάβουμε στο λαγούμι όσο στρατός και οικονομία γίνονται ένα. Σοβαρά, το ‘RoboCop’ είναι πολιτικά πιο επίκαιρο από την οποιαδήποτε ‘Πραγματικά Απαραίτητη Αυτή Τη Στιγμή’ ταινία που έχει βγει τα τελευταία χρόνια. Τώρα απλά ανυπομονώ να φτάσω στο ‘Starship Troopers’.

Με το ‘Terrace House’, o Ηλίας Αναστασιάδης

Είναι κολλητικό, φαίνεται, κάτι σαν ήσυχος ιός. Το έγραψε ο Θοδωρής στα κολλήματα της προηγούμενης εβδομάδας και ενθουσιάστηκα με το κόνσεπτ ‘έξι τύποι σε ένα σπίτι, κανένα απολύτως σενάριο’. Κι έβαλα να δω μια τυχαία σεζόν στο Netflix. Τι μίνιμαλ μασάζ του μυαλού είναι αυτό; Τι ηρεμία, τι άπλετο φυσικό φως, ΤΙ ΕΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Με εξαίρεση τα σχόλια των παρουσιαστών/σχολιαστών/τι διάολο είναι τα οποία βαριέμαι, η καθαρή δράση, που δεν είναι και καμιά φοβερή δράση, τι δράση δηλαδή, τίποτα δε γίνεται, μου προσφέρει ηρεμία. Μου καθαρίζει το κεφάλι. Δεν θέλω να τελειώσει ποτέ.

Με το ‘Cable Girls’, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Αν και φαν των ισπανικών σειρών, αυτή εδώ μου είχε ξεφύγει. Ας είναι καλά το Netflix. Ο τίτλος της σειράς μπορεί να μην ‘γεμίζει’ το αυτί σου, αλλά από το πρώτο επεισόδιο θα καταλάβεις πόσο δυνατή είναι. Δεν έχει πιστολίδια, δολοφονίες και μυστήριο. Ωστόσο, αγγίζει λεπτά θέματα, όπως τη θέση της γυναίκας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και καταπιάνεται με την ανακάλυψη του τηλεφώνου. Πρωταγωνίστριες είναι τέσσερις γυναίκες, όλες διαφορετικές μεταξύ τους, χαρακτήρες που έχουν να δώσουν πολλά. Προς το παρόν κοντεύω να τελειώσω την πρώτη σεζόν και έχει καταφέρει να γίνει ήδη κόλλημα.

Με το ‘Breaking Bad’, ο Ευθύμιος Σαββάκης

Βγήκε το 2008. ΤΟ ΞΕΡΩ. Δε χρειάζεται να φωνάζετε. Άργησα 10 χρόνια. ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ (κίνηση κεφαλιού προς τα κάτω). Αλλά σε αυτή τη ζωή δεν είναι ποτέ αργά να συναντήσεις κάποιον λόγο για να ξενυχτάς. Ακόμα κι αν πρόκειται για έναν τύπο που μαγειρεύει μεθ. Το Breaking Bad, λοιπόν, το άκουγα από φίλους και γνωστούς μαζί με διθυραμβικά σχόλια, ενώ περνούσε όταν ήμουν φοιτητής από το timeline μου με την ίδια συχνότητα που κατακτά η Πανάθα τους τίτλους στο μπάσκετ. Κάποιο βράδυ του Ιούνη (όχι πολύ μακρινό) είπα να δω περί τίνος πρόκειται. Ε, προφανώς οι 5 σεζόν τελείωσαν σε κάποιες μέρες, εγώ ξενυχτούσα σε σημείο που σε λίγο θα πλήρωνα τέλος ανακύκλωσης για τις μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια και ο Γουόλτερ θα είναι ένας από τους top χαρακτήρες που συνάντησα ποτέ σε μία οθόνη. Μπορεί και ο καλύτερος.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.