ΛΙΣΤΕΣ

15 σελέμπριτι που θα είναι σαν να είναι Έλληνες, αλλά δεν θα είναι

Νο nights in the χωριό.

*Το άρθρο πλουτίστηκε στις 31/8/19 με τρεις ακόμα σελέμπριτι που είναι σαν να είναι Έλληνες, αλλά δεν είναι.

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό μια χαζή περηφάνεια όταν οι Έλληνες του Εξωτερικού πετύχουν στην αμερικάνικη σόουμπιζ.

Τα ελληνικά επίθετα είναι από τα πιο εύκολα επίθετα να τα αναγνωρίσεις. Ας πούμε όταν περίμενα την αποκάλυψη της Mother στο ‘How I met’ τόσα χρόνια και είδα ότι η Mother είναι η άγνωστη ως τότε Cristin Milioti με τη μία σκέφτηκα “α, ελληνικής καταγωγής Cristin Milioti”. Έτσι αυθόρμητα σκέφτομαι κάθε φορά που πέφτω πάνω σε ελληνοφανές όνομα και πάντα πέφτω μέσα. Σχεδόν πάντα.

Εδώ λοιπόν μαζέψαμε όλους εκείνους τους διάσημους σελέμπς, που θα είναι σαν να είναι Έλληνες, αλλά δεν θα είναι.

Cristin Milioti

Για την καταγωγή της Cristin Milioti υπάρχει έριδα στο ίντερνετ. Στις αρχές την λέγανε ελληνικής καταγωγής και το Wikipedia page της συμφωνούσε. Στην πορεία, και όπως και η ίδια έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις, έγινε γνωστό ότι είναι ιταλικής καταγωγής. Για τους επόμενους σελέπριτι της λίστας, το αποτέλεσμα είναι πιο ξεκάθαρο.

Maya Angelou

Η Μάγια Αγγέλου δεν ήταν τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού των 50s. Ήταν Αφροαμερικάνα ποιήτρια, συγγραφέας, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια. To πραγματικό της όνομα ήταν Marguerite Annie Johnson. Το επίθετο Angelou είναι πράγματι ελληνικό, αφού ο πρώτος σύζυγος της ήταν ο Έλληνας ηλεκτρολόγος και πρώην ναυτικός Τosh Angelos. O γάμος τους κράτησε τρία χρόνια, το επίθετο όμως έμεινε για πάντα.

Όπως έγραψε και ο Γιάννης Σαχανίδης σε ένα από τα πρώτα βιβλιοφαγικά: “Κανένα από τα έργα της Maya Angelou δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα [τα 2 βιβλία της που εξέδωσαν οι εκδόσεις Πατάκη βγήκαν στα βιβλιοπωλεία περισσότερο από μια 20ετία πριν και φυσικά βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας εδώ και πολλά χρόνια] και η ίδια παραμένει μια τρομερά παραγνωρισμένη συγγραφέας στη χώρα μας. Όσοι όμως διαβάζετε αγγλικά, ρίξτε μια ματιά στο ‘I Know Why the Caged Bird Sings‘ της, αξίζει”.

Anthony Kiedis

Με τον φρόντμαν των Red Hot Chilli Peppers έχω νομίσει αριθμητικά τις περισσότερες φορές ότι είναι Έλληνας, το έχω ψάξει και έχω τελικά διαπιστώσει ότι έχει καταγωγή από τη Λιθουανία. Fun fact: Τα λιθουανικά επίθετα μοιάζουν πολύ με τα ελληνικά, και έρχονται οι αποδείξεις.

Jason Sudeikis

Και ο Ιάσονας Σουδέκης δεν υπήρξε ποτέ. Αυτός ο διάσημος, ασόβαρος τύπος έχει επίσης καταγωγή από τη Λιθουανία.

Όπως και ο:

Robert Zemeckis

O σκηνοθέτης του ‘Back to the Future’, του ‘Who framed Roger Rabbit’, του ‘Death becomes her’ και του ‘Forrest Gump’, δεν έχει ούτε αυτός καμία σχέση με τη χώρα μας.

Ναι, και αυτό το επίθετο αίρει την καταγωγή του από την αδελφή -πια θα λέγαμε- Λιθουανία.

Jeff Bezos

Δεν είναι ξάδερφος του Μπέζου, είναι ο ιδιοκτήτης της Amazon και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Γεννήθηκε στην Αλμπουκέρκη του New Mexico και το επώνυμο των γονιών του ήταν Jorgensen. Οι νεαροί Jorgensens χώρισαν και η μητέρα του παντρεύτηκε ξανά τον μετανάστη εκ Κούβας -πάλι όχι Ελλάδα δηλαδή- Mike Bezos, του οποίου το επώνυμο κράτησε ο Jeff.

Jared Padalecki

Καμία σχέση με Ελλάδα και πολύ σχέση με Πολωνία, έχει το επίθετο του Jared Padalecki, του Sam Winchester από το ‘Supernatural’ και Dean από το ‘Gilmore Girls’ για τους αληθινούς φαν.

Kelela Mizanekristos

H Kelela είναι Αμερικάνα τραγουδίστρια, που μας αρέσει και πολύ, με καταγωγή από την Αιθιοπία. Το επίθετό της μοιάζει τόσο ελληνικό όσο του συναδέλφου της Gabriel Teodros, που έχει επίσης καταγωγή από την Αιθιοπία. Όσο κι αν ψάξαμε, ελληνικές ρίζες δεν βρήκαμε σε κανέναν από τους δύο, να σημειώσουμε όμως εδώ ότι υπάρχει ελληνική κοινότητα στην Αιθιοπία, η οποία μάλιστα αριθμούσε μεταπολεμικά 5000 άτομα. Πλέον αριθμεί μόνο 500.

Karla Souza

Όχι, η Κάρλα Σούζα δεν τραγουδά στο ίδιο μαγαζί με τη Σάσα Μπάστα. Είναι ηθοποιός από το Μεξικό, γνωστή από τον ρόλο της ως Laurel Castillo στο ‘How to Get Away with Murder’.

Savan Kotecha

Δεν είναι αμερικανοποιημένο επίθετο του Σάββα Κοτέτση. Ο Savan Kotecha κατάγεται από την Ινδία και έχει γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες ποπ επιτυχίες όπως της Arianna Grande όπως το ‘Problem’, το  ‘Bang Bang’, το ‘Side to Side’, το ‘Love me like you do’ της Goulding, το ‘If you seek Amy’ της Britney, το ‘Can’t Feel My Face’ του Weeknd και συνεχίζει.

George Soros

Ο George Soros δεν είναι ο πλούσιος θείος μας από την Αμερική, ούτε έχει κάποια σχέση με γνωστό, κοντό, φυγόδικο, απατεώνα πρώην μποντιμπιλντερά. Είναι ουγγρικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας. Ο ίδιος και οι γονείς του μετανάστευσαν από την Ουγγαρία στην Αγγλία το 1947, γιατί ήταν Εβραίοι και η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο. Το πραγματικό τους επίθετο ήταν μάλιστα Schwartz και το άλλαξαν σε Soros, για να μην γίνει αντιληπτή η καταγωγή τους.

Παρόλο που το Soros δεν είναι το πραγματικό του επίθετο, η Ουγγαρία είναι ακόμη μία χώρα που έχει επίθετα που ελληνοφέρνουν.

Εξ Ουγγαρίας ήταν και οι ηθοποιοί Paul Lukas, Gyula Kabos και Μichael Pataki, όπως και o συνονόματος πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης George Pataki, που θα μπορούσαν άνετα να είναι επίσης ξαδέρφια μας.

Andy Serkis

O Gollum, o King Kong, o Snoke και ο επιτέλους-έδειξε-και-πρόσωπο Ulysses Klaue γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία. Ο πατέρας του είναι Ιρακινός με καταγωγή από την Αρμενία και το επίθετό τους είναι κανονικά Sarkisian.

Christian Serratos

Η Christian Serratos έγινε γνωστή ως Rosita Espinosa στο ‘Walking Dead’ και παρόλο που η πρώτη σου σκέψη είναι ότι πρόκειται για τη Χριστίνα Σερέτη, της γνωστής βιομηχανίας τσιγάρων, κάνεις λάθος. Η Christian μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και έχει καταγωγή από το Μεξικό και την Ιταλία.

Michael Boulos

Ακούσαμε πρώτη φορά για τον επιχειρηματία Μάικλ Μπούλο ένα χρόνο πριν, που η Τίφανι, κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, τον παρουσίασε ως μέλλοντα σύζυγό της. Η σχέση τους καλά κρατεί, ο Μπούλος όμως όσο και να θέλαμε, δεν κρατεί από την Ελλάδα, παρόλο που γνωρίστηκαν στη χώρα μας, όταν κάναν πέρσι διακοπές στη Μύκονο. O Μάικλ Μπούλος κατάγεται από τη Νιγηρία και τον Λίβανο.

Julia Cavazos

Η Julia Michaels είναι μια ανερχόμενη τραγουδίστρια με πολλές καλές συνεργασίες με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες. Το πραγματικό της όνομα είναι Julia Cavazos και δεν έχει καμία σχέση με την ωραία Ελλάδα, αλλά με το ωραίο Μεξικό και το ωραίο Πουέρτο Ρίκο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

15 διάσημες ατάκες του σινεμά που λες λάθος
Η ζωή μου ως κομπάρσος
10 θρίλερ τόσο τρομακτικά που οι θεατές του Netflix δεν τα ολοκληρώνουν
O Robert Zemeckis έχει την πιο διασκεδαστική φιλμογραφία του αμερικάνικου σινεμά
Όλες οι σειρές του CW που άρχισαν και τελείωσαν όσο παίζεται το ‘Supernatural’