ENTERTAINMENT

Τι περιμένουμε πιο πολύ από το άλλο μισό του 2018

Οι συντάκτες του PopCode διαλέγουν ένα πράγμα από τους υπόλοιπους 6 μήνες του 2018 που περιμένουν με μεγαλύτερη αγωνία.

Κάθε μέρα τις 2 πρώτες βδομάδες του Ιουλίου, ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας από το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Σειρές, ταινίες, τραγούδια, κόμικς και όλα αυτά για τα οποία διαβάζετε στο PopCode. Κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό top.

***

To ‘Venom’ του Tom Hardy, o Πάνος Κοκκίνης

Ντρέπομαι λίγο που το παραδέχομαι δημόσια, αλλά είναι η μοναδική super hero ταινία που λαχταράω να δω φέτος. Κυρίως εξαιτίας του επόμενου James Bond (αν ακουστεί η πρόσφατη εισήγηση του Pierce Brosnan) Tom Hardy που ελπίζω να τον αφήσουν να κάνει τα τρελλά του ώστε να δώσει το κάτι ξεχωριστό (βλέπε ‘γλυκά’ παρανοικό) σε όλη την ιστορία. Αν και αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή ο σκηνοθέτης (βλέπε Ruben Fleischer του Zombieland), την έχει πάει όλη τη φάση σαφώς περισσότερο στον τρόμο, είναι άκρως ελπιδοφόρα. Όπως, στα κιτάπια μου, καλό είναι ότι δεν εμφανίζεται πουθενά ο χαζοχαρούμενος Spider-Man. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ‘δολοφονικά’ σκοτεινό χαρακτήρα σε μια σκοτεινή ταινία που θυμίζει 90s (βλέπε οι πρωταγωνιστές δεν παίζουν σφαλιάρες, όπως στο τελευταίο Thor). Λογικά το τελικό αποτέλεσμα θα μας απογοητεύσει. Για την ώρα, όμως, αν κρίνω από το τρέιλερ που έχει ξεπεράσει τα 65 εκ. views, το ενδιαφέρον μας το έχει κινήσει μια χαρά.

Την τελευταία σεζόν του ‘House of Cards’, ο Ευθύμιος Σαββάκης

Μετά τα απανωτά σκάνδαλα του Κέβιν Σπέισι, την απόλυσή του, την αμηχανία του Netflix και την ανάληψη των ηνίων από την Κλερ, η τελευταία σεζόν του HOC αναμένεται καυτή. Δεν ξέρω πώς θα είναι χωρίς τον (ΑΠΟΛΥΤΟ) Φρανκ Άντεργουντ, αλλά σίγουρα θα έχει έντονο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τον “φάνε”, τι τεχνάσματα θα βρουν για να καλύψουν το εύρος της απουσίας του, καθώς και αν μία γυναίκα είναι έτοιμη όντως για τον θρόνο της Αμερικής. Όχι τίποτα άλλο, να πάρει και κάποια μαθήματα η Όπρα που τον γλυκοκοιτάζει.

To Φεστιβάλ Βενετίας, o Θοδωρης Δημητροπουλος

Η Βενετία είναι ούτως ή άλλως το αγαπημένο μυο Φεστιβάλ ακόμα και μόνο για το ότι η φάση είναι ‘ταινιούλες, γρασίδι και άπερολ’. Δε χρειάζεται καν κάτι άλλο. Όμως τώρα υπάρχουν δύο επιπλέον πράγματα. Πρώτον, το περσινό λαινάπ ήταν απίστευτο, βγάζοντας από εκεί μέσα όχι μόνο τον μεγάλο οσκαρικό νικητή (‘Shape of Water’) αλλά και τις ως τώρα 1-2 κορυφαίες ταινίες του 2018 ως τώρα (‘Zama’, ‘First Reformed’) αλλά ΚΑΙ την καλύτερη ταινία του ’18 που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει (‘Wild Boys’). Ονειρικό; Φέτος αναμένεται ακόμα καλύτερο. Κάτι το οσκαρικό σερί του Φεστιβάλ, κάτι η κόντρα των Καννών με το Netflix, κάτι η στροφή των Καννών προς πιο φρέσκα πρόσωπα, όλα αυτά μαζί σημαίνουν πως φέτος στη Βενετία αναμένεται να μαζευτεί Ό,ΤΙ ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΤΕΙ. Λάνθιμος, Chazelle, Gosling, Scorsese, Harmony Korine, Pattinson, Cuaron, Terrence Malick, Xavier Dolan, DePalma. Βασικά αν έπρεπε να βγάλω τις 15 ταινίες που περιμένουμε πιο πολύ από το υπόλοιπο μισό της σεζόν, οι 13 λογικά θα παιχτούν στη Βενετία. Φέτος θα γίνει ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

5η  σεζόν ‘Bojack’ και 13η σεζόν ‘Sunny’, ο Κωνσταντινος Αμπατζης

Το Bojack Horseman το λατρεύω. Όχι για το χιούμορ του, αλλά για τις αλήθειες του, για το πόσο σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και αυτά που σκέφτεσαι. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να τελειώσω τις πρώτες τέσσερις σεζόν, όμως έχω βάλει τον εαυτό μου να υποσχεθεί πώς μέχρι τον Σεπτέμβριο θα τα έχω καταφέρει για να δω την πέμπτη μόλις βγει. Κι αυτή είναι μια αληθινή υπόσχεση, όχι υπόσχεση στο σύμπαν του Bojack, δεν θα ξυπνήσω γυμνός και μεθυσμένος εκείνη την ημέρα χωρίς να θυμάμαι πώς βρέθηκα εκεί.

Το ‘It’s Always Sunny in Philadelphia‘ είναι ακριβώς το είδος της κωμωδίας που λατρεύω, ωμό, κάφρικο χωρίς την παραμικρή αναστολή. Ομολογώ ότι οι τελευταίες 3-4 σεζόν με έχουν απογοητεύσει, αφού τα καλά επεισόδια είναι λιγότερα από τα μέτρια και επαναλαμβανόμενα. Οπότε η 13η σεζόν, είναι στα μάτια μου η τελευταία τους ευκαιρία να σώσουν την παρτίδα και να γίνουν ξανά οι τύποι που αγαπήσαμε. Charlie, βάλε τα δυνατά σου, πιστεύω σε σένα.

Τον τέταρτο κύκλο του ‘Narcos’, ο Γιαννης Μπαϊρακτάρης

Κυρίως για να δω πού το πάνε φέτος. Λογικά θα βγει προς το φθινόπωρο, αλλά με διαφορετικούς ηθοποιούς από αυτούς που είχαμε συνηθίσει. Δεν έχω πλέον ιδιαίτερες προσδοκίες για τη σειρά, από τη στιγμή που δεν θα έχει στο ρόστερ της τον Πέδρο Πασκάλ, αλλά το Narcos με έχει κάνει να λιώσω μπροστά στην οθόνη μου σε προηγούμενες σεζόν. Επομένως θα του δώσω και τώρα, την ευκαιρία που δικαιούται.

Δεν μπορεί, δεν μπορεί να περιμένει για το ‘Maniac’, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Ασθενείς ψυχικών διαταραχών και νοσημάτων παίρνουν μέρος σε ένα πείραμα που τους επιτρέπει να ζουν μέσα στα ίδια τους τα όνειρα. Το remake της ομώνυμης νορβηγικής μαύρης κωμωδίας έρχεται με την υπογραφή του Cary Fukunaga (‘True Detective’, ‘Jane Eyre’), τη δύναμη του Netflix και το reunion της Emma Stone με τον Jonah Hill. Runner up το ανθολογικό ‘The Ballad of Buster Scruggs’ των αδελφών Coen.

Μπόλικες true crime σειρές, ο Γιάννης Σαχανίδης

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ετοιμάζεται για το 2ο μισό του 2018 στο αγαπημένο μου είδος των True Crime ντοκιμαντέρ, μια χρονιά που ήδη μας έχει δώσει το ‘Wild Wild Country’, το ‘Evil Genius’ και νέα επεισόδια για το ‘The Staircase’, αλλά ανυπομονώ να μάθω. Πότε θα δούμε το ‘I’ll Be Gone in the Dark’ του HBO ας πούμε; Τι άλλο θα μας έχει το Netflix; Με ποιο έγκλημα θα ασχοληθούμε στη συνέχεια και σε ποια δικαστική αίθουσα θα βρεθούμε; Στην ανάγκη βέβαια εντάξει, θα βάλω να ξαναδώ το ‘The Jinx’, αλλά αν με ακούει κάποιος εκεί έξω, παρακαλώ δώστε μου κάτι καινούριο.

Το ‘Bohemian Rhapsody’, ο Κώστας Μανιάτης

Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι περιμένω κάποια άλλη ταινία περισσότερο απ’ τη βιογραφία του Freddie Mercury, αν και πολύ φοβάμαι ότι βαθιά μέσα μου ξέρω, ότι η ταινία θα εξαντληθεί στο πόσο πολύ μοιάζει ο Rami Malek στον Freddie και αυτό είναι όλο. Νομίζω οι περισσότεροι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας πια σε τέτοιου είδους ταινίες, που ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις και καταλήγουν ένα μάτσο εντελώς συμβατικές αγιογραφίες. Ωστόσο, δεν γίνεται να έχεις δει το trailer, να αγαπάς έστω και λίγο τους Queen (προσωπικά πολύ λίγο, αλήθεια) και να μη θες να δεις τα 80s, τα τεράστια στάδια, τα μεγάλα τραγούδια και τα φανταχτερά ρούχα να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου.

Τον Νοέμβρη, λοιπόν.

TO ‘THE INNOCENTS’, Η ΝΑΣΤΑΖΙΑ ΚΑΠΕΛΛΑ

Δεν παίζει να με έχει ξαναψήσει έτσι τρέιλερ στη ζωή μου. Κυριολεκτικά μου ήρθε από κει που δεν το περίμενα. Επίσης η επίφοβη λόγω της εκτεταμένης χρήσης της επιλογή του ‘Where is my mind’ -σε διασκευή ευτυχώς- για χαλί στο τρέιλερ ήταν λειτούργησε πολύ καλά. Και ενώ η default απάντηση μου θα ήταν το ‘Bojack Horseman’, η τελευταία σεζόν δεν μας άφησε με κάποια μεγάλη αγωνία σε σχέση με τις υπόλοιπες, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είναι αυτό που περιμένω πιο πολύ από το υπόλοιπο 18. Από την άλλη, το ‘Innocents’ είναι νέος και είναι ωραίος και το περιμένω στα τέλη του Αυγούστου να με παρηγορήσει που μόλις θα χω γυρίσει από διακοπές.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ 2018

Οι καλύτερες ταινίες
Οι καλύτερες σειρές
Τα καλύτερα βιβλία
Οι πιο υγρές σκηνές
Τα καλύτερα τραγούδια
Οι καλύτερες στιγμές των φετινών ριάλιτι