ΛΙΣΤΕΣ

8 φορές που μας έκλεψαν ξεδιάντροπα οι ξένοι

H Τζέλα Δελαφράγκα είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου.

Το 2001 η Τζέλα Δελαφράγκα φόρεσε ένα ασπρόμαυρο καρό συνολάκι, πήρε το καρό ασπρόμαυρο κάμπριο και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον πατέρα της για τα αδικοχαμένα παλικάρια του Τζέλα Δέλτα. Το 2011, η Lady Gaga έβαλε το ίδιο καρό ασπρόμαυρο συνολάκι, έντυσε το πιάνο της στο ίδιο πάτερν και όλα αυτά χωρίς να δώσει κρέντιτ στην Τζέλα και το Κλάμα.

Το καλό με το παραπάνω σκάνδαλο είναι ότι αναπαράχθηκε ουκ ολίγες φορές η είδηση της ξεδιάντροπης αυτής αντιγραφής. Υπάρχουν όμως κάποιες ακόμα περιπτώσεις για τις οποίες κάποιοι κρατάνε το στόμα τους κλειστό.

Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλο αυτό, αλλά η μαχητική δημοσιογραφία του PopCode είναι εδώ για να φέρει την αλήθεια στο φως.

Η Σάσα, η Σαμάνθα και το cowboy

Το 1996 η Χριστίνα πήγε να ξεσκάσει στην Αετόπετρα και πήρε μαζί της και τη Σάσα για συμπαράσταση. Αντίστοιχα το 2001 η Κάρι πήρε τη Σαμάνθα για συμπαράσταση στο εξωχικό, που την ανάγκαζε ο Έινταν να περνάνε τα σαββατοκύριακά τους.

Και οι δύο έβαλαν στο μάτι ένα ντόπιο χωριατοπαλίκαρο και το ξεμονάχιασαν στο στάβλο κάτω από το χνώτο μιας αγελάδας. Μόνο που η Σαμάνθα το έκανε 5 χρόνια μετά.

Η Μαίρη Συνατσάκη ανακάλυψε το Carpool Karaoke

To πρώτο ‘Chart in the car’ της Μαίρης Συνατσάκη έλαβε χώρα το 2012 και συνέβαινε για κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Και μπουμ! τότε ήταν η χρονιά που το ξεκίνησε ο James Corden. Τυχαίο;

YΓ. Μετά από μεγάλη ζήτηση από το κοινό της, η Μαίρη Συνατσάκη έχει τιζάρει επιστροφή του ‘Chart in the car’ φέτος.

Το πορτοκαλί ήταν το νέο μαύρο στους Στάβλους της Εριέτας Ζαϊμη

To 2002 εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση μία σειρά που έδειχνε την καθημερινότητα στις γυναικείες φυλακές και τις σχέσεις κρατουμένων με το προσωπικό. Η κάθε κρατούμενη είχε τη δική της προσωπικότητα, το δικό της ιδιαίτερο backstory που την έριξε στην παρανομία και το δικό της παρατσούκλι. 11 χρόνια μετά εμφανίστηκε στο Netflix μία σειρά που έδειχνε την καθημερινότητα στις γυναικείες φυλακές και τις σχέσεις κρατουμένων με το προσωπικό. Η κάθε κρατούμενη είχε τη δική της προσωπικότητα, το δικό της ιδιαίτερο backstory που την έριξε στην παρανομία και το δικό της παρατσούκλι.

Ενθάδε κείται η πρωτοτυπία σου, Iggy Azalea

Συγγνώμη Iggy δεν ήθελα να ακουστώ τόσο σκληρή, έχω παρασυρθεί από τα diss tracks που ακούω τελευταία. Το Κατερινάκι λοιπόν έβγαλε 25 Ιανουαρίου το ‘Ενθάδε Κείται’ και boom! Ένα μήνα και τρεις μέρες μετά η Azalea βγάζει ολόιδιο κλιπ για το ‘Savior’. Άντε γεια Azalea. Αυτό το rap battle/ challenge το παίρνει η Κατερίνα και ο Yiannis Papadakos.

Σε λάτρεψα σαν Παναγιά, Mary από το ‘Leftovers’

Το καμάρι αυτής της λίστας, η ποιότητα σε όλο της το μεγαλείο, ο λόγος που θα αισθάνομαι περήφανη για χρόνια όταν θα θυμάμαι αυτή τη διασύνδεση που έκανα, η λεπτομέρεια που κάνει τον πρωταθλητή, η βασική διήγηση στα εγγόνια μου και λόγος για να μη θέλουν να με ακούν να μιλώ, είναι αυτό. Σε λάτρεψα σαν Παναγιά x Leftovers.

Στο ‘Leftovers’, μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν υπάρξει και αρκετά παραγνωρισμένες σε σχέση με την αρτιότητά τους, ένας από τους βασικούς χαρακτήρες, o Matt, που τον παίζει ο Christopher Eccleston, είναι ένας παπάς που η σύζυγός του η Mary είναι τετραπληγική και εκείνος τη φροντίζει στοργικά και υπομονετικά. Αυτό συνέβη το 2014 στο ‘Leftovers’. Στον Πλούταρχο συνέβη 12 χρόνια νωρίτερα.

Δακτυλοσκόπηση

Το ‘Κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή’ ήταν μια σειρά που μας κράτησε παράνομη συντροφιά από το 1997 μέχρι το 2000, όπως και για πολλά χρόνια μετά ακόμα σε επαναλήψεις. Σε ένα επεισόδιο ο Ακάλυπτος πάει στον γιατρό Βούρο και εκείνος προσπαθεί να του κάνει δακτυλοσκόπηση, ο Ακάλυπτος όμως δεν δέχεται και κυνηγιούνται μέσα στο ιατρείο.

Μια δεκαετία μετά στο ‘Louie’, o Louie πηγαίνει για τσεκάπ στο ιατρείο του ανεκδιήγητου Ricky Gervais και τον αφήνει να του κάνει δακτυλοσκόπηση, μόνο που ο Gervais ήθελε να του κάνει για πλάκα.

AXA ΧΑΡΗ

Παίρνω πίσω αυτό που είπα πριν για την Παναγιά. Το καμάρι της λίστας είναι οι ‘Βαρβαρότητες’ και το καβαλίκεμα της μηχανής του Βλαδίμηρου Κυριακίδη παρέα με τη Χρύσα Ρώπα στους τίτλους αρχής το 1993 με φόντο green screen που προστέθηκαν ουρανοί και λαγκάδια.

Kim και Kanye καταϊδρωμένοι, 20 ολόκληρα χρόνια μετά.

Τσακίσου, Σοράγια

Το, ότι η Κατερίνα Χέλμη είναι η Πάολα πριν την Πάολα Μπράτσο και η Αλίκη η σφετερίστρια της καριέρας της στο ‘Η αγάπη μας’, είναι ξεκάθαρο και μάλιστα έχει συμβεί και βιντεάκι στο Youtube που κάνει mashup τα ξεσπάσματα. Για να μην πω για όλη την υπόθεση του ‘Η αγάπη μας’, όπου φτωχή εργατική κοπέλα (Αλίκη-Μαρία της Γειτονιάς) κερδίζει την αγάπη του πελούσιου γόη (Παπαμιχαήλ-Λουίς Φερνάντο) και πανούργα πρώην αρραβωνιαστικιά παθαίνει ατύχημα από την κακία της, για να επιστρέψει χρόνια μετά στα κρυφά για να πάρει εκδίκηση χρησιμοποιώντας κακομοίρη τύπο που τη γουστάρει και της κάνει όλα τα χατίρια. Στο τέλος όμως ‘Η αγάπη τους’ νικά, η μία το 1968 και η άλλη το 1998 βέβαια.

Ο Διονύσης Δάγκας ντύνεται κουνέλι πέντε χρόνια πριν από τον Chandler Bing

Το επεισόδιο των Οι Μεν και οι Δεν, Η Βιτρίνα, είναι από τον τρίτο κύκλο της σειράς, και προβλήθηκε το 1996. Σε αυτό βλέπουμε τον Διονύση Δάγκα να ντύνεται ροζ κούνελος και να τρώει ένα καρότο. To 2001, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, και ο Chandler Bing ντύνεται ροζ κούνελος που τρώει καρότο. Ρώμας και Χατζησοφιά, μία χιλιετία μπροστά.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

8 ελληνικές σειρές που έκλεψαν σενάρια από ξένες
15 καμμένες ελληνικές σειρές που αποκλείεται να θυμάσαι
12 σελέμπριτι που θα είναι σαν να είναι Έλληνες, αλλά δεν θα είναι
7 ελληνικά βιντεοκλίπ που δανείστηκαν από ξένα
Το ομολογώ: Μου αρέσει το καινούριο της Στικούδη
15 ελληνικές σειρές τόσο κακές που σχεδόν σου άρεσαν
Πώς θα ήταν 10 αγαπημένες σειρές των 90s αν γυρίζονταν σήμερα