FESTIVALS

Το i.P.A.S. Film Festival 2017 πάει σινεμά

Ένα τετραήμερο κινηματογραφικών προβολών ταινιών μικρού μήκους, που αλλού, στο σινεμά ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ. Από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Το i.P.A.S. Film Festival είναι το πρώτο διεθνές, ελληνικό πολιτικό και ακτιβιστικό Φεστιβάλ για φιλμ μικρού μήκους που διοργανώνεται από την Κοιν.Σ.Επ. The Default Project.

Στo πλαίσιo του φεστιβάλ προβάλλονται ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα τους την τρέχουσα πολιτική, κοινωνική επικαιρότητα καθώς και την επίδραση της Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας, όπως ανεργία, ανθρώπινα δικαιώματα, διαφορετικότητα, ενδοοικογενειακή βία, θρησκεία, ιστορικά ντοκουμέντα, κοινωνικές προκαταλήψεις, περιβάλλον, προσφυγικό, τρομοκρατία, κ.α.

Οι ταινίες που παρουσιάζονται καλύπτουν τις εξής κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) και κινουμένων σχεδίων (animation), πάντα με θέμα την πολιτική και τον ακτιβισμό.

Σας περιμένουμε όλους να εκτιμήσετε τις ταινίες και κυρίως να συζητήσουμε για το τρόπο με τον οποίο η πολιτική επικαιρότητα επηρεάζει την τέχνη του κινηματογράφου.

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 θα γίνει η παρουσίαση του φεστιβάλ σε δημοσιογράφους και κοινό με καλεσμένη την φιναλίστ σκηνοθέτιδα από Ρωσία Natalia Vtulkina, που συμμετείχε στο φεστιβάλ με την ταινία ‘Popaganda’.

Θα ακολουθήσει 1 ώρα προβολής ταινιών μικρού μήκους και στην συνέχεια πάρτι στο φουαγέ του Μικρόκοσμου.

Παρουσίαση: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 | Ώρα: 20.30

Ημερομηνίες: 17- 19 – 20 Δεκεμβρίου 2017 | Ώρα: 22.30

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα 10 λεπτών

Τόπος: Μικρόκοσμος Σινεμά, Λ. Συγγρού 106 – Αθήνα, τηλ.: 210 923 0081

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Trailer

Το επίσημο site του Φεστιβάλ

Facebook event

Πληροφορίες: 6950686277