AP Photo
ΣΙΝΕΜΑ

Το νέο κινηματογραφικό ολοκαύτωμα θα έχει Tom Hardy

Τα νέα για το επερχόμενο Call of Duty γίνονται όλο και καλύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Call of Duty δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη είδηση, αλλά οι ψίθυροι που τη συνοδεύουν έχουν πλέον αποκτήσει εκκωφαντική ένταση, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι όπου να ‘ναι, το πιο πετυχημένο combat game της εποχής μας θα ριχτεί στη μάχη του box office.

Το Call of Duty είναι έτσι κι αλλιώς blockbuster, μια saga με δυναμική που διαρκώς ενισχύεται και – όσο παράδοξο κι αν ακούγεται – αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμα ταινία ή ταινίες. Η Activision Blizzard δεν ήθελε να καμία περίπτωση να ‘κάψει’ τη ναυαρχίδα της με κάτι μέτριο, ή κάτι απλώς καλό ή κάτι που απλώς θα κόψει πάρα πολλά εισιτήρια. Εδώ και καιρό, οι άνθρωποί της σχεδιάζουν προσεκτικά τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού περιβάλλοντος αντάξιου του τίτλου, ένα σύμπαν που θα δώσει νέες διαστάσεις στο φαινόμενο Call of Duty και θα το εκτοξεύσει στο πάνω ράφι της pop cult του 21ου αιώνα.

Κι απ’ όσα (λίγα) μάθαμε τις τελευταίες ώρες, κάνουν καλή δουλίτσα. Φανταστική δουλίτσα. Δουλίτσα – φαντασίωση.

Αν όλα, λοιπόν, πάνε βάσει πλάνου, τη σκηνοθεσία του CoD θα αναλάβει ο Stefano Sollima. Ο Ιταλός έδειξε με ανατριχιαστική μαεστρία πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί το πιστολίδι στο τηλεοπτικό ‘Gomorrah’ και στο κινηματογραφικό ‘Suburra’ και όπου να ‘ναι θα μας δείξει πόσο καλός είναι και στο πιστολίδι μεγάλης κλίμακας στο ‘Sicario 2’. Η επιλογή του θεωρείται καθοριστική στη δημιουργία ενός συμπαγούς περιβάλλοντος που – δυνητικά – αν χτιστεί προσεκτικά, μπορεί κάποτε να φτάσει το μέγεθος του σύμπαντος της Marvel.

Τα ακόμα καλύτερα νέα έχουν να κάνουν με την επιλογή του Tom Hardy. Ούτε αυτή είναι ανακοινώσιμη είδηση, αλλά την μετέτρεψε σε τέτοια ο ίδιος ο Sollima πριν από μερικές ώρες, σε μια συνέντευξή του στη Metro. Η συνέντευξη είχε εντελώς άσχετη αφορμή, αλλά ο σκηνοθέτης βρήκε λίγο χώρο να δηλώσει θαυμαστής του Hardy και να εξομολογηθεί ότι στο δικό του μυαλό, κινηματογραφικό Call of Duty χωρίς Tom Hardy και Chris Pine δεν γίνεται. Ο Sollina μίλησε με σιγουριά και για τους δύο, αλλά το υπόλοιπο σύμπαν γύρω του άρχισε να παραμιλά με την προοπτική ο Tom Hardy να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του CoD.

Η πρώτη και τελευταία φορά που ο Hardy συνδέθηκε με τη μεταφορά ενός game στο σινεμά ήταν το 2015. Τότε, επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στο Splinter Cell και να αφεθεί στα χέρια του Alejandro G. Iñárritu. Η επιλογή του τον δικαίωσε, αφού το The Revenant του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το Call of Duty, όμως, είναι ένα κάλεσμα που απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να αρνηθεί.

(Κεντρική φωτογραφία:  Ryan / Invision / AP)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Tom Hardy έφτυνε ρίμες το 1999 και τώρα μπορείς να τις ακούσεις
Το τρέιλερ του ‘Venom’ δεν έχει Venom (έχει όμως έξαλλο Tom Hardy)
O Tom Hardy θα είναι ο νέος Al Capone