ΛΙΣΤΕΣ

8 ταινίες που αξίζει να τσεκάρεις τον Απρίλιο

Μήνας κατάνυξης, τρόμου και εκδίκησης.

Εκτός δύο – μάλλον φανταστικών – εξαιρέσεων που κρατήσαμε για το τέλος της λίστας, οι ταινίες του Απριλίου έχουν σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, την όρεξη για εκδίκηση.

Για τη φύση, για το θύμα, για κάποια περασμένη ζωή.

Ταυτίσου:

Avengers: Infinity War

Η ταινία: Δέκα σχεδόν χρόνια μετά την γέννηση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, το στούντιο που κατάφερε να χτίσει ένα άπιαστο franchise χωρίς καν τους πιο δημοφιλείς του ήρωες στο ρόστερ του, φτάνει επιτέλους στον μεγάλο του στόχο. Θα είσαι εκεί.

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Paul Rudd, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Pom Klementieff, Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Chadwick Boseman, Sebastian Stan, Peter Dinklage, Josh Brolin και κάμποσες ακόμα εκπλήξεις.

Στη σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo

Πρεμιέρα: 26/4

A Quiet Place

Η ταινία: Πόσες φορές έχεις δει ιστορίες επιβίωσης μετά το τέλος του πολιτισμού; Μετράμε δεκάδες. Έχουν μάλιστα την τάση να εμφανίζονται σε ταχύτερους ρυθμούς όταν η ανθρωπότητα νιώθει ότι τα έχει σκατώσει λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει πάνω από 10, με πιο πρόσφατο το πολύ καλό ‘It Comes at Night’. Το ‘A Quiet Place’ χάραξε κάπως ανέλπιστα τη δική του θέση στο πάνθεον του είδους και μάλιστα με μια ντουζίνα λέξεις.

Οπλισμένο με αυθεντικό τρόμο και τη σύνδεση που πετυχαίνει πολύ σύντομα μεταξύ χαρακτήρων και θεατή, η ταινία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην επιβίωση του πολυμήχανου και όχι απαραίτητα του δυνατού, χρησιμοποιεί έξυπνα τον ήχο και τον θόρυβο για να σε εξαντλήσει, και μεταχειρίζεται ένα φιλόδοξο κόνσεπτ σε βάση φοβερά αληθοφανή και πρακτική. Είναι απολαυστικό από την αρχή ως το τέλος και έχει την Emily Blunt που είναι επιχείρημα για να δεις οτιδήποτε, αλλά το αγαπημένο μου πράγμα στο ‘A Quiet Place’ είναι ότι το σκηνοθέτησε ο Jim του ‘Office’. Ποιος του το ‘χε;

Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds

Στη σκηνοθεσία: John Krasinski

Πρεμιέρα: 5/4

Game Night

Η ταινία: Rachel McAdams, Jason Bateman, Michael C. Hall, Kyle Chandler, Jesse Plemons σε μία κωμωδία δράσης και μυστηρίου. Μια παρέα που βρίσκεται συχνά για game nights μπλέκει σε ένα ιδιόρρυθμο κυνήγι θησαυρού, με απώτερο σκοπό τη διάσωση του αδελφού του Bateman που υποδύεται ο Chandler, από μαφιόζους. Η ταινία έχει έξυπνα twists και, αντίθετα με τις καφροκωμωδίες των τελευταίων ετών που δεν έχει φτιάξει ο Paul Feig, είναι όντως αστεία. Από τον σεναριογράφο του ‘Horrible Bosses’.

Πρωταγωνιστούν: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Jesse Plemons, Michael C. Hall

Στη σκηνοθεσία: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

Πρεμιέρα: 8/4

Rampage

Η ταινία: Το δημοφιλές arcade game των ‘80s ‘Rampage’ βρισκόταν από το 2011 στο αρχείο της Warner Bros., αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη ομάδα για να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Η δική μας απάντηση θα ήταν ότι ο Rock είναι μια ομάδα μόνος του, ποιον άλλον μπορεί να περίμεναν δηλαδή, αλλά ε, και ο Brad Peyton δεν τα πάει και πολύ χάλια με τις ταινίες καταστροφής οπότε ας πούμε ότι δεχόμαστε την παράλογη καθυστέρηση.

Ο Rock θα υποδυθεί έναν ακτιβιστή που κυνηγά λαθροθήρες και μεγάλωσε από βρέφος τον George, έναν αλμπίνο γορίλα που τελικά θα στραφεί εναντίον και του ίδιου και της υπόλοιπης ανθρωπότητας. Παρέα με τον γορίλα θα βρεθούν σε έξαλλη κατάσταση ένας αλιγάτορας και ένας λύκος, γιατί ένας γορίλας μόνος του δεν φτουράει μπροστά στον Rock.

Για ταινία βασισμένη σε video game, το ‘Tomb Raider’ κατάφερε να είναι απλά άνοστο. Επίτευγμα χωρίς καμία ειρωνεία. Το ‘Rampage’ μοιάζει να αποδέχεται τη ελαφράδα του, μπορεί να έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει μέσα σε άλλες παραπολυσοβαρές προσπάθειες των μπλοκμπάστερ.

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan, Will Yun Lee, Malin Akerman, Joe Manganiello

Στη σκηνοθεσία: Brad Peyton

Πρεμιέρα: 12/4

Ghost Stories

Η ταινία: Ένας διάσημος ερευνητής του μεταφυσικού ανακαλύπτει τρία περιστατικά με επισκέψεις φαντασμάτων σε διαφορετικά σημεία της Αγγλίας και αποφασίζει να τα μελετήσει. Η ταινία έχει παρομοιαστεί με ερωτικό γράμμα στον old school τρόμο, διασκευάζεται για τον κινηματογράφο από τους σκηνοθέτες που το ανέβαζαν πρώτα στο θέατρο και, εκτός από τον Martin Freeman, έχει σε βασικό ρόλο και τον νεαρό Alex Lawther που τελευταία ξετρυπώνει παντού. Black Mirror, The End of the F***ing World, Goodbye Christopher Robin, Howards End μέσα σε λίγους μήνες και ετοιμάζεται για περισσότερα.

Πρωταγωνιστούν: Andy Nyman, Martin Freeman, Paul Whitehouse, Alex Lawther

Στη σκηνοθεσία: Jeremy Dyson, Andy Nyman

Πρεμιέρα: 19/4

Revenge

Η ταινία: Προβλήθηκε πρώτη φορά στο μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα του Τορόντο και κάλεσαν νοσοκόμους. Ντεμπούτο για τη σκηνοθέτιδα Coralie Fargeat που βάζει την πρωταγωνίστριά της να παίρνει μια πολύ αιματηρή εκδίκηση από τους άντρες που την κακοποίησαν. B-movie για γερά στομάχια, προφανώς και θα είμαστε εκεί.

Πρωταγωνιστούν: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe

Στη σκηνοθεσία: Coralie Fargeat

Πρεμιέρα: 26/4

The Rider

Η ταινία: Νεαρός πρωταθλητής του ροντέο βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά περισσότερο. Πόσο βαρύ είναι όμως το τίμημα του να γυρνάς την πλάτη στις επιθυμίες σου; Βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του περσινού Φεστιβάλ των Καννών για ένα συναισθηματικά γενναιόδωρο δράμα το οποίο υπογράφει μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες σκηνοθετικές φωνές της Αμερικής.

Πρωταγωνιστούν: Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau

Στη σκηνοθεσία: Chloé Zhao

Πρεμιέρα: 19/4

The Farthest

Η ταινία: Μαγικό ντοκιμαντέρ για ένα από τα μεγαλύτερη επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Το 1977, το μικρό Voyager ταξίδεψε πολλά, πάρα πολλά μίλια μακριά στο διάστημα για να κάνει το γκραντ τουρ του ηλιακού μας συστήματος και της περιφέρειάς του. Το ντοκιμαντέρ πάλι ταξίδεψε στα φεστιβάλ του κόσμου και προκάλεσε ανατριχίλες σε όσους το παρακολούθησαν. Αργότερα μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο PBS, αλλά η επίδρασή του στη μεγάλη οθόνη μάλλον είναι εκτός ανταγωνισμού.

Στη σκηνοθεσία: Emer Reynolds

Πρεμιέρα: 26/4

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είσαι έτοιμος να πεις αντίο στον Captain America;
25 αδιανόητα πρόωρες προβλέψεις για τα Όσκαρ του 2019
12 διάσημοι ηθοποιοί που δεν θυμόσουν ότι έχουν παίξει σε πασίγνωστες ταινίες
Πράσινο Μίλι και Interstellar: 28 πασίγνωστες ταινίες που δεν έφτασαν ποτέ στο Νο.1

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.