ΛΙΣΤΕΣ

O Stephen Hawking μέσα από την ποπ κουλτούρα

Ξέραμε τον Stephen Hawking όλη μας τη ζωή και σε αυτό βοήθησε και η ποπ κουλτούρα.

Όταν ο Stephen Hawking μίλησε για τη συμμετοχή του στους Simpsons, είπε ότι οι περισσότεροι τον ξέρουν από τα Simpsons παρά από την επιστήμη του. Και δεν το είπε για κακό. Το είπε ως κάτι πραγματικό.

Γιατί πράγματι ξέρουμε τον Stephen Hawking από πάντα χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι έχει κάνει -πέρα από το ότι είναι ένας λαμπρός επιστήμονας- ή ακόμα και να μας εξηγήσει κάποιος ή να διαβάσουμε, αν δεν είμαστε του χώρου, δεν θα καταλάβουμε. Είναι μαζί με τον Einstein οι δύο πιο ποπ επιστήμονες που έχουν περάσει από τη γη.

Ο Stephen Hawking έφυγε μια μέρα σαν και σήμερα το 2018, στα 76 του χρόνια, 54 χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου του κινητικού νευρώνα, που οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών του έδιναν μόνο 2 χρόνια ζωής. Σε αυτά τα χρόνια ο Hawking εξελίχθηκε σε σύμβολο της εξέλιξης της επιστήμης, αλλά και σε σύμβολο της ποπ κουλτούρας.

Παρακάτω είναι μόνο μερικές από τις απεικονίσεις του στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Star Trek

Το 1993 ο Stephen Hawking εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του Star Trek: The Next Generation παίζοντας πόκερ με τον Einstein, τον Νεύτωνα και τον Data.

Futurama

Παρόμοια ιδέα βρίσκεται και πίσω από τις δύο εμφανίσεις του στο Futurama, που κάνει mingling με πολιτικούς ηγέτες και επιστήμονες.

Simpsons

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του στο Simpsons το 1999 είπε ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς στην αμερικάνικη τηλεόραση. Εμφανίστηκε 4 φορές συνολικά με highlight το ραπάρισμα του 2010 παρέα με τους Flight of the Conchords.

The big bang theory

Το όνομά του αναφέρθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των σεζόν, αλλά τον είδαμε κιόλας με highlight την επισήμανση του αριθμητικού λάθους του Sheldon.

TV Offal

Στο κωμικό σόου Tv Offal ο Hawking κάνει αστεία intro για την εκπομπή.

Anyone can quantum

Ο Stephen Hawking με τον Paul Rudd (ο οποίος είναι πραγματικά αστείος τύπος και ας μην του φαίνεται με την πρώτη) παίζουν σκάκι και ο Κeanu Reeves κάνει το σπικάζ του αγώνα.

Little Britain

 

Αυτό που ο Hawking γίνεται ρομπότ transformers.

Stephen Hawking’s New Voice

O Hawking κάνει οντισιόν σε πασίγνωστους καλλιτέχνες, γιατί πιστεύει πώς ήρθε η ώρα να αλλάξει φωνή.

Superhero movie

 

Και τώρα περνάμε στις απεικονίσεις του Hawking από ηθοποιούς. Στην τύπου scary movie ταινία για τους υπερήρωες, ο Robert Joy παίζει τον Stephen Hawking σε μια σχολική γιορτή, σατιρίζοντάς τον.

Sausage Party

Υπάρχουν πάμπολλοι χαρακτήρες σε ταινίες, σειρές και καρτούν, που έχουν επηρεαστεί από τον Stephen Hawking, αλλά η προσωπική αγαπημένη μου είναι η τσίχλα Stephen Hawking στο Sausage Party.

Hawking

To 2004 o Benedict Cumberbatch πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία Hawking για τα πρώτα χρόνια του Stephen Hawking ως διδακτορικός φοιτητής στο Cambridge και τη διάγνωση της ασθένειάς του.

The Theory of Everything

Μία από τις πιο παινεμένες βιογραφικές ταινίες, υποψήφια για πολλά βραβεία, που έδωσε και το Όσκαρ στον Eddie Redmayne για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Θεωρία των Πάντων εξερευνά τη ζωή του Hawking από τα πρώτα στάδια της ασθένειάς του και τη σχέση του με την πρώτη του σύζυγο, Jane.