ΛΙΣΤΕΣ

Οι 5 κορυφαίες εναρκτήριες σκηνές του σινεμά

Πανευρωπαϊκή έρευνα αποκάλυψε τις προτιμήσεις μας.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι στους καιρούς του ίντερνετ, που ζούμε, δημοσιεύονται και αναπαράγονται από μέσα σαν κι εμάς λογιώ λογιώ έρευνες, σημαντικές ή ασήμαντες, που η μία διαψεύδει την άλλη και που εν τέλει τις ξεχνάμε από το πόσες πολλές είναι.

Σε αυτούς τους καιρούς λοιπό είναι πάντα ευπρόσδεκτες έρευνες που μας δίνουν απαντήσεις σε ποπκουλτουρέ τρίβια ερωτήματα. Και θα πάρουμε μια περίεργη ικανοποίηση από τις απαντήσεις αν θα λέγαμε και εμείς το ίδιο και θυμηθούμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει και για αυτούς τους λόγους, σπάνια θα νιώσουμε ότι χάσαμε το χρόνο μας που επιλέξαμε να τις διαβάσουμε.

Ωραία αισθανθήκαμε και εμείς σήμερα που διαβάσαμε μια έρευνα που έκανε η Mastercard, επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ των Καννών, για να τιμήσει τον κινηματογράφο. Στην έρευνα απάντησαν άνθρωποι (και όχι κάτι άλλο) από ευρωπαϊκές χώρες για το ποιες είναι οι αγαπημένες τους εναρκτήριες σκηνές ταινιών. Και ιδού τα αποτελέσματα.

5. Jaws

Το πιο εφιαλτικό μισόφωτο σε πρώτη σκηνή.

4. Star Wars IV

Αν έχει κάτι αναπαραχθεί περισσότερο και από όλες τις μπάντες από πρώτες σκηνές ταινιών, είναι τα γράμματα και η επική μουσική της πρώτης ταινίας ‘Star Wars’.

3. Pulp Fiction

Aπό τις πιο αναπάντεχες καταλήξεις σε πρώτη σκηνή παρέα με την αλησμόνητη ατάκα. Everybody be cool this is a robbery!

2. Lion King

Το μουσικό σκορ γενικά μπορούμε να πούμε ότι μετράει για την πρώτη σκηνή.

1. Titanic

Συνδυάζοντας παρελθόν και παρόν πετυχαίνεις διαχρονικότητα και πρώτη θέση στις πρώτες σκηνές των αγαπημένων μας ταινιών.

Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι οι περισσότεροι χρειαζόμαστε 17 λεπτά για να αποφασίσουμε αν θα δούμε μια ταινία και το 72% συμφώνησε  ότι μια εντυπωσιακή πρώτη σκηνή αρκεί για να σε κάνει να θυμάσαι μια ταινία για πάντα.

Ρίξτε μία ματιά και στο infographic με τα αποτελέσματα της έρευνας.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

8 σειρές που απογοήτευσαν με το τέλος τους
Ei8ht και Godfather 4: Τα 13 σίκουελ που (ευτυχώς) δεν γυρίστηκαν ποτέ
15 κλασικά λαβ στόρι που στην πραγματικότητα είναι ιστορίες τρόμου
9 σειρές που δεν είχες ιδέα ότι είναι remake
Τα 9 μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα του σινεμά
Το καλύτερο τέλος σειράς που έχω δει