ΛΙΣΤΕΣ

Οι 11 σπουδαιότεροι αθλητές που δεν υπήρξαν ποτέ

Δε θα θέλαμε να τους αντιμετωπίσουμε στο ρινγκ, αλλά πολύ θα μας άρεσε να ήμασταν μαζί τους στην ίδια ομάδα. Από τον Ρόκυ μέχρι τον Ντάνιελ-σαν και τον Ροντ Τίντγουελ, αυτή είναι η 11άδα των κορυφαίων αθλητών του σινεμά.

Ας το παραδεχτούμε. Οι αθλητικές ταινίες δεν είναι όσο καλές οφείλουν να είναι, συνολικά, ως είδος. Οι αθλητικές ιστορίες μπορούν να είναι συναρπαστικές, όμως για κάποιο λόγο τα sports movies δεν φτάνουν την πραγματικότητα. Ένας λόγος λοιπόν παραπάνω για να λατρεύουμε αυτούς τους αθλητικούς ήρωες του σινεμά σα να ήταν αληθινοί.

Είναι οι 11 κορυφαίοι αθλητές που δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα, παρά μόνο στη φαντασία μας.

Ρίκι Μπόμπι, “Talladega Nights”

 

Άθλημα: Οδηγός NASCAR

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, εξελίσσεται από ένα απλό μέλος της ομάδας σε αληθινό θρύλο του αθλήματος. Κωμωδία, ξε-κωμωδία, έγινε. Και είχε και αποτέλεσμα:

Τον θαυμάζουμε επειδή: Στον δικό μας, τον αληθινό κόσμο, σε αγώνα ταχύτητας του 2009, ύστερα από εγκατάλειψη, ο Καρλ Έντουαρντς έτρεξε με τα πόδια στη γραμμή του τερματισμού, με τον εκφωνητή του καναλιού να λέει “Εδώ μας δείχνει πως έχει κάτι από Ρίκι Μπόμπι”.

Γουίλι Μπίμεν, “Any Given Sunday”

 

Άθλημα: Αμερικάνικο φούτμπολ

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Από αναπληρωματικός του αναπληρωματικού quarterback έφτασε μέσα σε λίγες ώρες να είναι αναγκαστικά βασικός στην ομάδα του, την οποία και εν τέλει οδήγησε στο ας πούμε Super Bowl.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Απέκτησε γρήγορα υφάκι, τα έβαλε με την κοουτσάρα του Αλ Πατσίνο, αλλά τελοσπάντων όταν ήρθαν τα κρίσιμα, οι δυο άντρες τα βρήκαν, σε σημείο που μετά φύγαν μαζί στο ηλιοβασίλεμα. Να έχεις τρελό ταλέντο και να ξέρεις να ελέγχεις και το εγώ σου;

The Ram, “The Wrestler”

 

Άθλημα: Πάλη

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Ότι επέστρεψε στο ρινγκ μετά από 15 χρόνια απραξίας και με προβλήματα στην καρδιά, ή απλά ότι μέχρι να αποσυρθεί ήταν απλά ο καλύτερος.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Μας έκανε να λατρέψουμε τον Μίκι Ρουρκ ως ηθοποιό. ΣΟΝ ΠΕΝ, ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΔΕ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΡΕ.

Ροντ Τίντγουελ, “Jerry Maguire”

 

Άθλημα: American φούτμπολ

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Οδήγησε σε μεγάλο θρίαμβο τον Παναιτωλικό του NFL, σώζωντας παράλληλα και την καριέρα του ατζέντη του.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Χάρη σε αυτόν υπάρχει το “Show me the money!” κι επειδή άσχετα από τα touchdowns, το πιο αδιανόητο από όσα κατάφερε ήταν ότι έδωσε Όσκαρ στον Κιούμπα τον Γκούντνιγκ τον Τζούνιορ.

Σκοτ Χάουαρντ, “Teen Wolf”

 

Άθλημα: Μπάσκετ

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Ότι ηγείται μιας εξ αυτών των εντελώς κωμικά κινηματογραφικών ομάδων όπου βασικά στο παρκέ βρίσκονται τέσσερις άσχετοι που με το ζόρι ξέρουν να μπιστάνε τη μπάλα κι έχεις τον έναν υπερ-αθληταρά που καρφώνει από όπου θέλει επειδή είναι λυκάνθρωπος. Βασικά δηλαδή τους προ 4ετίας Cleveland Cavaliers.

Τον θαυμάζουμε επειδή: ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ρόι Χομπς, “The Natural”

 

Άθλημα: Μπέιζμπολ

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Ότι κατάφερε κι έπαιξε έστω και μία σεζόν περιτριγυρισμένος από τέτοιο ατελείωτο δράμα, οικογενειακά προβλήματα, θάνατοι, δράμα, χαμός.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Είναι απλά αυτό που λέμε, Ο Καλύτερος.

Γκίλμορ, “Happy Gilmore”

 

Άθλημα: Γκολφ

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Το εξωπραγματικό του ταλέντο στις μακρινές βολές. Δεν έχω ιδέα από γκολφ αλλιώς θα έλεγα περισσότερα. Αλλά υποτίθεται πως ο τύπος τα έστελνε τηλεκατευθυνόμενα από 400-500 γυάρδες μακριά.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Όταν η ικανότητά του στις μακρινές βολές αχρηστεύεται από ένα χολιγουντιανό τέχνασμα που ούτε καν θυμάμαι τώρα, ο Χάπι έριξε δουλειά στο κοντινό του παιχνίδι, όπου και υπέφερε, και κέρδισε το κρίσιμο τουρνουά με μια εξωπραγματικής δυσκολίας κοντινή βολή. Έτσι, όλοι γινόμαστε καλύτεροι κλπ.

Φόρεστ Γκαμπ, “Forrest Gump”

 

Άθλημα: American φούτμπολ

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Κέρδισε υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, που για τα μέτρα του αθλήματος είναι κάτι σα να λες ότι τον πληρώναν για να πάει στις ακαδημίες της Άρσεναλ.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Ο τύπος απλά μπορούσε να τρέχει. Το “Run, Forrest!” / “Stop, Forrest” είναι από τα αστειότερα αθλητικά πράγματα που έχουμε δει ποτέ στο σινεμά.

Άνταμ Μπανκς, “The Mighty Ducks”

 

Άθλημα: Χόκεϊ επί πάγου

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Ηγείται μιας σχολικής ομάδας του χαμού στο διασχολικό πρωτάθλημα, κι έπειτα της νεανική εθνικής των ΗΠΑ στους αγώνες καλής θέλησης, κερδίζοντας αμφότερα τα τρόπαια.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Ήταν 13 όταν το κατάφερε, επειδή σύμφωνα με τις ταινίες βάζει περισσότερα γκολ από Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί, κι επειδή όλα αυτά τα έκανε με προπονητή τον Εμίλιο Εστεβέζ, δηλαδή τον γιο του Προέδρου Τζεντ Μπάρτλετ και τον αδερφό του Τσάρλι Σιν, που όμως όλοι ξέρουμε απλώς ως γιο του Προέδρου Τζεντ Μπάρτλετ και τον αδερφό του Τσάρλι Σιν. Ή έστω, ως προπονητή των Mighty Ducks.

Ντάνιελ Λαρούσο, “The Karate Kid”

 

Άθλημα: Καράτε

Μεγαλύτερο κατόρθωμα: Ότι κέρδισε το τουρνουά απέναντι στους douchebags του Kobra Kai, ημικουτσός, χρησιμοποιώντας την κλωτσιά του γερανού.

Τον θαυμάζουμε επειδή: Εδώ πρέπει να πούμε όλα αυτά τα διδάγματα του Μιγιάγκι, ότι και καλά δε χρησιμοποιούσε τις ικανότητές του για να δέρνει, αλλά μπλα μπλα; Όχι, τον θαυμάζουμε γιατί κέρδισε τους douchebags του Kobra Kai, ημικουτσός, χρησιμοποιώντας την κλωτσιά του γερανού.

Ρόκι Μπαλμπόα, “Rocky”

Έχουμε μια ιδέα. Αντί να καθόμαστε να εξηγούμε γιατί ο Ρόκι είναι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός αθλητής όλων των εποχών, λες και α) οι 6 ταινίες β) οι τίτλοι γ) ο Σταλόνε δεν αρκούν, μπορούμε απλά να απολαύσουμε ξανά τη μάχη του με τον Ιβαν Ντράγκο. Και μάλιστα, σε καρα-καλτ μεταγλώττιση.