<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Τα 10 μπλοκμπάστερ που θέλουμε να ξεχάσουμε

Όταν το κοινό συρρέει σε μια ταινία και λίγο καιρό μετά δε θέλει καν να τη θυμάται, από τα "Transformers" μέχρι το "Twilight".

Ένα ακόμα καλοκαίρι, ένα ακόμα σερί από κυκλοφορίες-ρεκόρ στις αίθουσες. Το "Furious 7" απέχει λίγες μέρες από την 3η θέση στο παγκόσμιο box office όλων των εποχών, την ώρα που το "Jurassic World" κάνει ρεκόρ ανοίγματος και απειλεί με προσπέρασμα και τα δύο "Avengers". Είναι προφανές πως τα ρεκόρ δε σημαίνουν πια ό,τι σήμαιναν κάποτε, αλλά το παιχνίδι έχει την πλάκα του. Το δίδυμο του James Cameron παραμένει 1-2 κι από κάτω μάχονται δεκάδες franchise ταινίες.

Πολλές από αυτές τις ταινίες είναι όντως εξαιρετικές: Από τα "Lord of the Rings" ως τα "Harry Potter", από το "Dark Knight" ως το "Avengers" κι από το "Avatar" ως τον "Τιτανικό", είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι ταινίες που το κοινό επιβραβεύει με εισιτήρια είναι από αξιόλογες έως και αριστουργηματικές. Όμως τι γίνεται όταν σπάει ταμεία κάποια ταινία αληθινά άθλια, απλώς και μόνο λόγω της δύναμης της συνήθειας;

Καθώς λοιπόν βιώνουμε ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι όπου τα ρεκόρ σπάνε συνεχώς από ταινίες τις οποίες ο κόσμος όντως διασκεδάζει, θυμόμαστε μερικές από τις περιπτώσεις που συνέβη το αντίθετο, δηλαδή τα ταμεία έσπαγαν ταινίες που μάλλον κανείς δε θέλει να θυμάται.

Επισκεφθήκαμε την 100άδα των εμπορικότερων ταινιών όλων των εποχών και θυμηθήκαμε αυτές τις 10 που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Κριτικές: 57% στο Rotten Tomatoes

Box office: $1,027 δις

Γιατί έκανε λεφτά: Ήταν το πρώτο "Star Wars" μετά από δεκαετίες, οι φανς κατασκήνωναν με σκηνές έξω από τα σινεμά για το δουν πρώτοι.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Η ατελείωτη σκηνή καταδίωξης που υπήρχε μόνο για να πουλήσουν το βιντεοπαιχνίδι; Ο Darth Vader ως ενοχλητικό πιτσιρίκι; Ο Jar Jar Binks;

Transformers: Age of Extinction

Κριτικές: 18% στο Rotten Tomatoes

Box office: $1,104 δις

Γιατί έκανε λεφτά: Το παγκόσμιο κοινό δε μπορεί να σταματήσει να πηγαίνει να βλέπει τη μεταλλική φασαρία του Michael Bay στο σινεμά! (Το παγκόσμιο, το τονίζουμε, γιατί πήγε πολύ καλύτερα στο παγκόσμιο box office από ό,τι στο Αμερικάνικο.) Όσο ο Bay θα βάζει ρομπότ να μεταμορφώνονται σε αμάξια, τόσο ο κόσμος θα πληρώνει για να τα βλέπει.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Είναι ακόμα πιο βαρετό από το προηγούμενο. Και με ακόμα περισσότερες ρατσιστικές εξυπνάδες. Κι όμως, γίνεται!

Hancock

Κριτικές: 41%

Box office: $624 εκ.

Γιατί έκανε λεφτά: Έπαιζε ο Γουίλ Σμιθ (που τότε ακόμα ό,τι έκανε έφερνε τον κόσμο στις αίθουσες) έναν υπερήρωα, δηλαδή σα να τυπώνεις λεφτά ένα πράγμα.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Είναι ουσιαστικά ένα origin story χωρίς κατάληξη, χωρίς κορύφωση, χωρίς μάχη, χωρίς ουσία. Γιατί συνέβη;

The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1

Κριτικές: 24%

Box office: $712 εκ.

Γιατί έκανε λεφτά: Ο πανζουρλισμός των ΥΑ διασκευών ξεκίνησε χάρη σε αυτό το franchise, και ετούτη εδώ ήταν η τελευταία ταινία. Το πρώτο μισό έστω.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Τα 3/4 της ταινίας είναι η Μπέλα κι ο Έντουαρντ στο ταξίδι του μέλιτος, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. ΓΙΑΤΙ.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Κριτικές: 33%

Box office: $1,046 δις

Γιατί έκανε λεφτά: Έχει τον Johnny Depp να παίζει τον Jack Sparrow κι αυτό από ό,τι φαίνεται θα είναι αρκετό στον κόσμο μέχρι το τέλος του κόσμου.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: "Είναι απλά τίποτα, ένα μεγάλο άδειο τίποτα. Η τρίτη ταινία ήταν μια ενεργή φρίκη, ενώ αυτό είναι ένα τίποτα απολύτως." Τάδε έφη ο Άγγλος κριτικός Mark Kermode.

Alice in Wonderland

Κριτικές: 51%

Box office: $1,025 δις

Γιατί έκανε λεφτά: O Johnny Depp σε Ταινία Για Όλη Την Οικογένεια!

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Όλη η αισθητική είναι υπερβολική και ενοχλητική, αλλά η σκηνή του χορού από τα πιο άβολα πράγματα σε σινεμά.

Man of Steel

Κριτικές: 56%

Box office: $668 εκ

Γιατί έκανε λεφτά: Είναι ο Σούπερμαν, πώς γίνεται να μην κάνει λεφτά ο Σούπερμαν.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Η ασταμάτητη καταστροφή στο τέλος; Η εν ψυχρώ πράξη του Σούπερμαν; Τα μουντά χρώματα; Ο Jar Jar Binks;

The DaVinci Code

Κριτικές: 25%

Box office: $758 εκ.

Γιατί έκανε λεφτά: Δεν υπήρχε ζωντανός οργανισμός που να μην είχε διαβάσει το βιβλίο του Dan Brown σε κάποια παραλία ή σε κάποιο αεροδρόμιο.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Το μαλλί του Tom Hanks.

Shrek the Third

Κριτικές: 40%

Box office: $799 εκ.

Γιατί έκανε λεφτά: Οικογενειακό animation της Dreamworks, τρίτο μέρος του επικερδέστατου franchise του Σρεκ.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Στην αρχή της ταινίας υπάρχουν καρύδες που χρησιμοποιούνται αντί για άλογα, όπως στο "Holy Grail" των Monty Python. Ε, ντροπή κάπου.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Κριτικές: 78%

Box office: $786 εκ.

Γιατί έκανε λεφτά: Ο Indy επέστρεψε ύστερα από δεκαετίες και οι πάντες έκαναν φλάσμπακ σε αθώες εποχές και ενθουσιάστηκαν. Αρχικά Δηλαδή. Μέχρι κι οι κριτικοί αρχικά ήταν θετικοί. Όχι για πολύ.

Το χειρότερο πράγμα στην ταινία: Μια σκηνή που ενέπνευσε ολόκληρη φράση 'αποτυχίας'.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΣΙΝΕΜΑ