ΛΙΣΤΕΣ

18 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πριν δεις το ‘Avengers: Infinity War’

Το PopCode έφτιαξε το απόλυτο σκονάκι απαραίτητων σημειώσεων για να συντονιστείς με το δαιδαλώδες 'Infinity War'.

Δέκα χρόνια και 19 ταινίες μετά, δεν θα σε αδικήσουμε εάν δεν θυμάσαι και την παραμικρή λεπτομέρεια που έστησε αριστοτεχνικά η Marvel για να φτάσει σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Το ‘Infinity War’ είναι η ολοκλήρωση του οράματος ενός στούντιο που πολλοί αμφισβήτησαν όταν ξεκινούσε δειλά με το ‘Iron Man’ το 2008, αλλά και το πρώτο μέρος μιας διλογίας που θα δώσει τη φόρα που πρέπει στην επόμενη φάση του σύμπαντός του.

Το PopCode σού έφτιαξε το απόλυτο σκονάκι απαραίτητων σημειώσεων για να συντονιστείς με το σήμερα.

Λίθοι, μάχες και σφυριά. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να θυμηθείς πριν την πρεμιέρα του ‘Infinity War’: 

THE SOUL STONE

Η Soul Stone δεν έχει εμφανιστεί σε καμία από τις 19 ταινίες του MCU. Υπάρχει μονάχα μία αναφορά από τον Wong στον Doctor Strange που του αποκάλυπτε ότι η συγκεκριμένη λίθος είναι μάλλον η πιο επικίνδυνη όλων.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γι’ αυτήν, από την ύπαρξή της στα θεμέλια του βουνού από βιμπράνιο της Wakanda, μέχρι την τοποθέτησή της σε κάποια άλλη διάσταση όπως για παράδειγμα το Quantum Realm παρέα με την ορίτζιναλ Wasp, Janet Van Dyne. Κατά πάσα πιθανότητα, το ‘Infinity War’ θα αποκαλύψει την πραγματική της τοποθεσία.

THE REALITY STONE

Την ακούσαμε στο ‘Thor: The Dark World’ ως Aerther αρχικά, το όπλο δηλαδή που έψαχναν τα κακοφτιαγμένα Ork σκοτεινά ξωτικά της ταινίας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η Reality Stone.

Στη μία εκ των δύο after-credits σκηνών, είδαμε να την παραλαμβάνει ο Collector – συλλέκτης (duh) σπάνιων διαστρικών αντικειμένων, πλασμάτων και χλωρίδας του σύμπαντος – και απ’ όσο γνωρίζουμε βρίσκεται ακόμα στα χέρια του.

THE POWER STONE

H Power Stone, μετά την άπειρη εκμετάλλευσή της από διάφορα διαγαλαξιακά τομάρια, ήταν ξεχασμένη μέσα στο Orb της για χιλιετίες. Κρυμμένη σε έναν τάφο στον πλανήτη Morag, βγήκε ξανά στην επιφάνεια όταν ο ωκεανός που την προστάτευε υποχώρησε μετά από 300 χρόνια. Τελικά την ανακάλυψαν οι Guardians of the Galaxy και άρχισαν να ψάχνουν αγοραστή πριν τη βρει ο Ronan the Accuser (λακές του Thanos). Προφανώς και όλο αυτό κατέληξε σε εκρήξεις – καθόλου προφανώς και σε ένα dance-off όπως θα δεις παραπάνω- και η λίθος εστάλη αισίως στον πλανήτη Xandar υπό την εποπτεία των Nova Corps.

THE TIME STONE

Η Time Stone είναι τελευταία είσοδος και είναι περασμένη στον λαιμό του Doctor Strange, μέσα στο φυλαχτό που ονομάζεται Eye of Agamotto. Ως Master of the Mystic Arts, ο Strange είναι αυτή τη στιγμή ο πιο κατάλληλος φύλακάς της.

THE MIND STONE

Τη Mind Stone την είδες πολύ νωρίς, στο σκήπτρο του Loki συγκεκριμένα, αλλά τότε δεν ήξερες ακριβώς τι έβλεπες. Χρησιμοποιήθηκε τελικά για την κατασκευή του Ultron και στη συνέχεια για την εξέλιξη του JARVIS στον Vision. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μέτωπο του τελευταίου, δίνοντάς του την τεχνητή του νοημοσύνη (μάλλον απλοϊκός τεχνικά όρος γι’ αυτό που συμβαίνει στον Vision, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοούμε) και είναι πρακτικά ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που θα μπορούσαν να έχουν ποτέ  οι Avengers.

THE SPACE STONE

Τη γνώρισες στο ‘Captain America: The First Avenger’ και την έχεις ακούσει να αναφέρεται και ως Tesseract ή Cube (τα δύο τελευταία είναι ουσιαστικά ονομασίες για τα προστατευτικά περιβλήματα της πέτρας).

Χρησιμοποιήθηκε από τον Red Skull για την ενίσχυση των όπλων του στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στη συνέχεια εκλάπη από την επιμέλεια της S.H.I.E.L.D. από τον Loki για την εισβολή του στη Νέα Υόρκη. Μετά την αποτυχία του η λίθος αποθηκεύτηκε σε κρύπτη του Asgard, αλλά μετά το ‘Thor: Ragnarok’ ξέρουμε ότι είναι ξανά στην κατοχή του Loki. Ο πιο κατεργάρης θεός των Εννέα Βασιλείων έχει τζουρνέψει τη λίθο και αυτή τη στιγμή συνυπάρχει με τους εναπομείναντες Asgardians σε άκατο στο διάστημα.

THANOS/LOKI

Όπως είναι προφανή από τα παραπάνω, ο Loki όχι μόνο έχει ξανασυνεργαστεί με τον Thanos, αλλά είχε αποτύχει και στην αποστολή του. Και δεν τα θαλάσσωσε απλά με το Tesseract, έχασε και το σκήπτρο που είχε τη Mind Stone. Μιλάμε για φιάσκο.

Αυτή τη στιγμή ο Thanos ετοιμάζει επίθεση και ο Loki ταξιδεύει με τον αδερφό του στο διάστημα, έχοντας διασώσει όσους Asgardians μπορούσε μετά τη μεγάλη μάχη με τη Hela στο ‘Ragnarok’. Οι δύο χαρακτήρες κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθούν, κυρίως γιατί μία από τις Stones βρίσκεται με τον Loki.

Ο τελευταίος δεν έχει αποκτήσει τη φήμη του άδικα, οπότε πόσο θα σε εκπλήξει εάν πάει τελικά με το μέρος του Thanos; Από την άλλη, η εξιλέωσή του έχει χτιστεί πολύ οργανικά στις προηγούμενες ταινίες, άρα πόσο εύκολα θα την πετούσε από το παράθυρο;

TEAM CAP VS. TEAM IRON MAN

Υπήρξε μια μικρή ταινιούλα που λεγόταν ‘Civil War’ και έβαλε τους αγαπημένους σου ήρωες σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Τα Sokovia Accords ήταν ένα σύμφωνο εγκεκριμένο από τον Ο.Η.Ε. με σκοπό την εποπτεία των ανθρώπων με υπερδυνάμεις και η υπογραφή τους χώρισε τη νεοσύστατη ομάδα σε Team Cap (βλέπε εκείνους που δεν θα εμπιστεύονταν καμία κυβέρνηση για την καθοδήγησή τους) και σε Team Iron Man (βλέπε εκείνους που μετά την τραγωδία του Ultron έβλεπαν την εποπτεία ως αναγκαία).

Οι ομάδες είχαν ως εξής,

Team Iron Man: War Machine, Black Widow, Black Panther, The Vision, Spider-Man

Team Cap: Hawkeye, Sharon Carter, Falcon, Bucky Barnes, Ant-Man, Scarlet Witch

Δύο σημαντικές σημειώσεις για το αποτέλεσμα της μάχης ήταν πως η Natasha τελικά άφησε τον Cap και την ομάδα του να ξεφύγουν, αλλά και ο βαρύς τραυματισμός του Rhodey στα πόδια.

Σε δεύτερο επίπεδο, η ρήξη μεταξύ Steve και Tony έγινε πιο προσωπική όταν ο δεύτερος ανακάλυψε πως ο πρώτος είχε καλύψει το γεγονός ότι ο Bucky είχε προκαλέσει τον θάνατο των γονιών του Stark στα χρόνια του ως Winter Soldier.

Στο τέλος του ‘Civil War’, ο Cap διέφυγε και έστειλε ένα γράμμα που ζητούσε συγνώμη από τον Tony για το μυστικό που κράτησε εξηγώντας τις καλές του προθέσεις, και τόνισε πως είναι εκεί αν ποτέ τον χρειαστεί ο Tony. Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία που είδαμε μεταξύ των δύο.

THE RAFT GANG

H Scarlet Witch, o Ant-Man, o Falcon και ο Hawkeye βρέθηκαν στην υποθαλάσσια φυλακή The Raft μετά το τέλος του Civil War, αλλά στο τέλος της ταινίας o Cap τους βοήθησε να αποδράσουν. Μπορεί να είναι ακόμα όλοι μαζί, μπορεί και όχι. Μπορεί να κυκλοφορεί μαζί τους και η Black Widow, μπορεί και όχι. Μάλλον όμως είναι οι πιο σίγουροι όσον αφορά την επαφή που θα έχουν κρατήσει.

VISION/SCARLET WITCH

 

Ο Vision και η Scarlet Witch ήταν σε αντίθετες πλευρές στο Civil War, με τους δυο τους να αποφεύγουν την απευθείας αναμέτρηση μεταξύ τους στη μάχη. Λογικό αφού νωρίτερα είχε διαφανεί η ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησής τους. Οι δύο χαρακτήρες έχουν υπάρξει ζευγάρι στα κόμικ, οπότε αυτό είναι ένα storyline που έχει τη βάση για να συνεχιστεί στο ‘Infinity War’.

BUCKY, THE WHITE WOLF

Σε μια από τις post-credits σκηνές που μόλις είδαμε στο ‘Black Panther’, διαπιστώσαμε πως ο Bucky αναρρώνει στη Wakanda και μάλιστα έχει και το καινούριο ψευδώνυμο White Wolf.

Οι Stark θα ήταν περήφανοι.

SPIDER-MAN AVENGERS STATUS: PENDING

Ο Peter Parker πέρασε το ‘Homecoming’ κάνοντας προσευχή στον Θεό, τον Δία και τους Αγίους Σαράντα για να γίνει Avenger. Όταν ο Tony όμως υποχώρησε και αποφάσισε να τον κάνει Avenger όμως – έχοντας κιόλας ετοιμάσει και press conference – ο μικρός του είπε πως προτιμά να μείνει για λίγο ακόμα ο Spider-Man της γειτονιάς του.

MJOLNIR

Ναι. Δεν υπάρχει.

Το Σφυρί καταστράφηκε από τη Hela με την είσοδό της στο ‘Ragnarok’ και την επανεμφάνισή της στο Asgard. Η απώλεια αυτή οδήγησε σε μια ενδιαφέρουσα εσωτερική αναζήτηση του Thor για το ποιος είναι χωρίς το Mjolnir και μας έδωσε την καλύτερη ατάκα της ταινίας στρώνοντας την κατάσταση για τον βρόντο της τελικής μάχης:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Μην ξεχνάς πως η Gamora και η Nebula είναι θετές κόρες του Thanos. Τις πήρε και τις δύο από πλανήτες που διέλυσε και τις εκπαίδευσε ως εκτελεστές του, συχνά βάζοντας τη μία να πολεμήσει την άλλη. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που η Gamora επικρατούσε της αδερφής της, ο Thanos αντικαθιστούσε κάποιο μέλος της Nebula με κάποιον μηχανισμό.

Η σύνδεση των τριών τους και η σχέση της Gamora με τη Nebula ξεχωριστά, είναι δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες δυναμικές μεταξύ χαρακτήρων που δεν έχουμε δει να αναπτύσσονται στο βάθος που μπορούν. Έχουν τη ευκαιρία, λοιπόν, εδώ να προσγειώσουν την ιστορία του Big Bad σε ανθρώπινο και συναισθηματικό επίπεδο.

Ας μη χαθεί.

HULK VS. BANNER

Στο τέλος του ‘Age of Ultron’, ο Hulk χώθηκε στο αεροπλανάκι του και πέταξε στο άπειρο. Στο ‘Ragnarok’ μάθαμε πως απ’ την τελευταία φορά που τον είδαμε, είχε καταλήξει να περνά τις μέρες του ως μονομάχος στον πλανήτη Sakaar για λογαριασμό του Grandmaster, και μάλιστα χωρίς να επανέρχεται ποτέ στον Bruce Banner.

Πριν το τέλος της ταινίας επέστρεψε στη μορφή του Banner, γνωρίζοντας ότι το σχίσμα μεταξύ των δύο του εαυτών είχε βαθύνει, με τον κίνδυνο της μόνιμης μετατροπής του στον Hulk να ελλοχεύει.

DORMAMMU, I’VE COME TO BARGAIN

Χρησιμοποιώντας το Time Stone του, ο Doctor Strange νίκησε τον Dormammu βάζοντάς τον σε μια λούπα που του έκανε τα νεύρα σουρωτήρι μέχρι που το έβαλε κάτω. Από εκείνη τη στιγμή προστατεύει το ιερό των μυστικών τεχνών που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

WAKANDA FOREVER

Στο τέλος του ‘Black Panther’, ο T’Challa αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα η χώρα του να προσφέρει τη γνώση και την τεχνολογία της και στον υπόλοιπο κόσμο, ανοίγοντας έτσι έναν επικίνδυνο αλλά τολμηρό δρόμο για τον πολιτισμό της. Στο ‘Infinity War’ η Wakanda θα είναι πια ένας ηγέτης πρωτοπορίας που δεν κρύβεται από τα μάτια κανενός.

Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέα φωτογραφία του ‘Avengers: Infinity War’ πηγαίνει τον πόλεμο στη Wakanda
Κάποιος άλλαξε το καστ των Avengers με σταρ των ‘90s (και παίζει να το προτιμάμε)