ΣΙΝΕΜΑ

Είσαι έτοιμος να πεις αντίο στον Captain America;

Ο Chris Evans εξακολουθεί να μιλά για το τέλος του χαρακτήρα του.

UPDATE 7/10:

Όπως θα διαβάσεις παρακάτω, είχαμε αναφέρει ξανά τις δηλώσεις και τα υπονοούμενα του Chris Evans για την αποχώρησή του (ολική; μερική;) από τον ρόλο του Captain America, και την επιθυμία του να περάσει πίσω από τις κάμερες.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του στο Twitter μετά το τέλος των reshoots για το ‘Avengers 4’, αναζωπύρωσε τις θεωρίες θανάτου του χαρακτήρα του και όχι άδικα. Εμείς θα κρατήσουμε κάποιες (αρκετές, βασικά) αμφιβολίες μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας, αλλά τα λόγια του ομολογουμένως ακούγονται αρκετά τελεσίδικα:

Ο Deadpool και ο Rock πήραν θέση:

Όπως ήταν αναμενόμενο, και οι φαν το έζησαν δυνατά:

***

Στα πλαίσια της προώθησης της περσινής του ταινίας ‘Gifted’, ο Chris Evans είχε αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο πως οι μέρες του στον ρόλο του Captain America σιγά-σιγά τελειώνουν.

“Θα έλεγα ψέματα εάν υποστήριζα ότι δεν θα μου ήταν δύσκολο. Αλλά το πέρασμα του χρόνου και η παράδοση της σκυτάλης είναι κομμάτι της εμπειρίας”, είχε δηλώσει. “Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Υπάρχει κάτι όμορφο σε αυτή την αποχώρηση, ακόμα κι αν είναι κάποιες φορές στενάχωρη […] Οι υπερήρωες είναι οντότητες που επανεφευρίσκονται, όπως ο Batman ή ακόμα κι ο James Bond. Αυτές οι ταινίες βρίσκουν νέες ενσαρκώσεις και καινούριους τρόπους να πουν την ιστορία τους. Με βρίσκει υπέρ αυτό. Όπως και να θέλουν να προχωρήσουν μετά το ‘Avengers 4’, εξαρτάται από εκείνους. Φεύγω χωρίς να μετανιώνω τίποτα, θα είμαι αιώνια ευγνώμων”.

Θες επειδή οι περισσότεροι περιμένουμε twist από τη Marvel, θες επειδή στα παραπάνω μοιάζει να αφήνει την απόφαση στο στούντιο και όχι στον ίδιο, οι φαν δεν έδωσαν ιδιαίτερη βάση. Ακόμα κι αν τρία χρόνια πριν είχε αναφέρει στο Variety πως μόλις λήξει το συμβόλαιό του με τη Marvel σκοπεύει να αφήσει την υποκριτική για τη σκηνοθεσία. Το εν λόγω συμβόλαιο τελειώνει μετά το δεύτερο, ανώνυμο μέχρι στιγμής μέρος του ‘Infinity War’ που θα κάνει πρεμιέρα το 2019.

Τώρα, σε συνέντευξή του στους New York Times, η συζήτηση ήρθε στο επίμαχο θέμα και η θέση του είναι η ίδια.

“Θες να κατέβεις από το τρένο πριν σε σπρώξουν έξω”, είπε αφού ξεκαθάρισε ότι έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα και για τις σκηνές της ταινίας του ‘19. Προφανώς δεσμεύεται και για πιθανά reshoots, αλλά πέρα απ’ αυτά εάν το αποφασίσει είναι ελεύθερος.

Στο μεταξύ ο Sebastian Stan που υποδύεται τον Bucky Barnes έχει υπογράψει για 9 (!) ταινίες, από τις οποίες έχει ήδη συμμετάσχει στις 5 και μάλιστα δύο φορές σε μορφή cameo οπότε ίσως να μην συμπεριλαμβάνονται καν στο βασικό του συμβόλαιο.

Μυρίζει παράδοση ασπίδας εμπνευσμένη από τα κόμικ όπου ο Bucky ανέλαβε καθήκοντα Captain America όταν ο Steve πέθανε στο τέλος της ‘Civil War’ ιστορίας. Ο Rogers επέστρεψε αργότερα φυσικά, αλλά το σινεμά είναι μέσο που δεν προσφέρεται για τις συχνές νεκραναστάσεις των κόμικ. Η επανένωση των Avengers θα βάλει σίγουρα τη Marvel να φλερτάρει με τα συναισθηματικά μπουνίδια που θα διαλύσουν το κοινό, οπότε ένας ή και παραπάνω θάνατοι μάλλον μπαίνουν αυτόματα στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποιοι πέθαναν εκτός οθόνης στο ‘Avengers: Infinity War’
Μία από τις καλύτερες στιγμές του ‘Infinity War’ δεν ήταν στο σενάριο