ΣΙΝΕΜΑ

Η Natalie Dormer υπερασπίζεται το γυμνό και τη βία της νέας της ταινίας

Η ηθοποιός έμεινε έκπληκτη μπροστά στις αντιδράσεις των κριτικών.

Το ‘In Darkness’, ένα νέο θρίλερ που συνέγραψε η Natalie Dormer με τον σκηνοθέτη της ταινίας Anthony Byrne, έκανε πρεμιέρα νωρίτερα τον Μάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει αποσπάσει μετριοπαθείς κριτικές. Ενώ η ερμηνεία της Dormer, η ένταση του φιλμ και τα σίγουρα πατήματα στο σκηνοθετικό στιλ του Byrne έχουν ξεχωρίσει, οι κριτικοί σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σχολιάσει το γυμνό της ταινίας ως αχρείαστο και τη βία της ως σαδιστική.

Σε συνέντευξή της με τον Guardian, η ηθοποιός και σεναριογράφος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη από τις αντιδράσεις των κριτικών στη σόλο σκηνή της στο ντουζ και στην ερωτική σκηνή που είχε με τον συμπρωταγωνιστή της, Ed Skrein (Game of Thrones reunion!). Οι δυο τους υποδύονται μία γυναίκα με περιορισμένη όραση που έγινε μάρτυρας στον φόνο της γειτόνισσάς της που παίζει η Emily Ratajkowski, και τον πιθανό δολοφόνο που την πλησιάζει και γίνεται σύντροφός της αντίστοιχα.

«Πρέπει να υπάρχει σεξουαλικότητα στο παιχνίδι δύναμης σε ένα θρίλερ. Όλοι μας έχουμε σώματα στο κάτω-κάτω. Σε αυτή την ταινία η σκηνή του σεξ – όπου για μένα κάνουν έρωτα – είναι μεταφορά για τον τρόπο που ο χαρακτήρας μου συνδέεται με τον χαρακτήρα που παίζει ο Ed Skrein. Η γύμνια είναι καλός ισοσταθμιστής και επίσης η σκηνή μου στο ντουζ δείχνει τα τατουάζ στο σώμα του χαρακτήρα μου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ακριβώς αυτή που νομίζεις […]

Εάν οι κεντρικοί χαρακτήρες δεν αποκτήσουν σαφή σύνδεση, τότε δεν λειτουργεί. Και στην οθόνη πρέπει να είναι μια σωματική σύνδεση μεταξύ δύο διαλυμένων ανθρώπων. Αυτή ήταν η πρόθεσή μου. Σε ένα θρίλερ οι πρωταγωνιστές πάντα ενώνονται με κάποιον τρόπο και το σεξ αντιπροσωπεύει αυτή την ένωση. Εάν θες να μείνεις πιστός στο είδος, πρέπει να το δείξεις αυτό».

Η δημιουργός εμπνεύστηκε από το νουάρ των ‘40s και τα ψυχολογικά θρίλερ των ‘70s, αλλά τονίζει πως η δική της πρωταγωνίστρια δεν τιμωρείται όπως θα συνέβαινε στην αφήγηση των φιλμ εκείνων.

Το ‘In Darkness’ δεν έχει ακόμα διανομή στην Ελλάδα οπότε δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε το αποτέλεσμα, αλλά την Dormer την είδαμε πρόσφατα στην ΕΡΤ στην καλοφτιαγμένη τηλεοπτική μεταφορά του γκόθικ ‘Picnic at Hanging Rock’, ενώ σε λίγο θα ξεκινήσει η παραγωγή της σειράς όπου θα υποδυθεί τη Vivien Leigh (Gone With the Wind, A Streetcar Named Desire).

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.