ASSOCIATED PRESS
ΒΙΒΛΙΟ

6 φανταστικά νέα για τους geeks του κόσμου (+1 για τους υπόλοιπους)

Όσο εσύ κοιμόσουν, το Χόλιγουντ προγραμμάτιζε την επόμενη πενταετία.

Όσο εσύ κοιμόσουν, το Χόλιγουντ προγραμμάτιζε την επόμενη πενταετία. Και καλά φαντάζεσαι, μιλάμε ως επί το πλείστον για μεγάλα franchise και για πλάνα που μπορούν να τα κάνουν ακόμη μεγαλύτερα.

Από το ‘Star Wars’ και τη ‘Wonder Woman’, μέχρι το σύμπαν του Robert Liefeld και τους ‘Sopranos’, αυτά είναι όλα τα geeky νεότερα της εβδομάδας που πέρασε:

STAR WARS

Τον περασμένο Νοέμβριο η Lucasfilm ανακοίνωσε μια live-action σειρά. Τώρα ξέρουμε και ποιος θα την αναλάβει.

Ο Jon Favreau θα γράψει την πρώτη live-action σειρά του μακρινού, πολύ μακρινού γαλαξία και κατά πάσα πιθανότητα τα αποτελέσματα θα σου αρέσουν. Μπορεί η επιλογή να μην είναι η πιο εμπνευσμένη στον κόσμο – ο δημιουργός δεν έχει κάποιο δικό του, ξεχωριστό στίγμα και ναι, ένας ακόμη λευκός σκηνοθέτης έρχεται να προστεθεί πλάι στον J.J. Abrams, τον Rian Johnson, τον Gareth Edwards και τον Ron Howard τη στιγμή που η Kathleen Kennedy απογοητεύει λέγοντας ότι δεν θεωρεί πως κάποια γυναίκα σκηνοθέτης είναι έτοιμη για το βάρος των Star Wars, αλλά ο Favreau έχει αποδείξει πολλές πια φορές (Jungle Book, Iron Man, Chef, Elf) ότι τα εγχειρήματά του μπορούν να απηχήσουν στο ευρύ κοινό χωρίς να χάνουν τη γοητεία τους.

Η Lucasfilm δεν είναι έτοιμη για ρίσκα (ειδικά μετά το ‘Last Jedi’ μάλλον), αλλά ευτυχώς – και αντίθετα με τον Kevin Tremorrow που ευτυχώς δεν θα κάνει το 9ο Επεισόδιο τελικά – μπορούμε να αποδεχθούμε τον νέο σεναριογράφο χωρίς facepalms.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη σειρά: Και οι ταινίες 9 ‘Star Wars’, από τη χειρότερη στην καλύτερη

HIS DARK MATERIALS

Για όλους τους φαν του Philip Pullman που στήσαμε γλέντι όταν ανακοινώθηκε η μεταφορά του ‘Golden Compass’ στη μεγάλη οθόνη, το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας θα είναι πάντα ένα μαχαίρι στην καρδιά. Ήταν μεγάλη απογοήτευση, ειδικά γιατί όλα τα υλικά φαίνονταν να είναι εκεί. Δεν πειράζει όμως, εκτός από την έναρξη της νέας τριλογίας με το ‘Book of Dust’, θα μας παρηγορήσει η τηλεοπτική μεταφορά της σειράς βιβλίων ‘His Dark Materials’ από το BBC σε 8 επεισόδια. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ.

Η επική ιστορία της Lyra, του μικρού κοριτσιού που ζει σε μια παράλληλη διάσταση όπου παιδιά εξαφανίζονται μυστηριωδώς, βρήκε την πρωταγωνίστριά της και εγκρίνουμε τόσο, μα τόσο πολύ. Η τυχερή θα είναι η Dafne Keen του ‘Logan’, ενώ στον ρόλο του Lee Scoresby θα δούμε τον υποψήφιο για Όσκαρ και υπερταλαντούχο, Lin Manuel-Miranda. Στη σκηνοθεσία της σειράς βρίσκουμε τον Tom Hooper του ‘Λόγου του Βασιλιά’.

ARTEMIS FOWL

Τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς για το πρώτο από τα 8 βιβλία της σειράς βιβλίων ‘Artemis Fowl’ ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα σε σκηνοθεσία του Kenneth Branagh (Hamlet, Thor, Cinderella, Murder on the Orient Express). Τον ρόλο του δωδεκάχρονου πανούργου πρωταγωνιστή που κρατά αιχμάλωτη μια νεράιδα για να αποκαταστήσει την περιουσία της οικογένειάς του θα υποδυθεί ο Ferdia Shaw, ενώ τη νεράιδα Holly Short θα παίξει η Lara McDonell. Τα δύο δημοφιλέστερα μέλη του καστ βέβαια είναι η Judi Dench και ο Josh Gad.

EXTREME UNIVERSE

Έναν χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία του ‘Deadpool’, ο δημιουργός του χαρακτήρα Rob Liefeld ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει μια συμφωνία για ένα κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο σε 9 κόμικ που έχει γράψει και σε πάνω από 100 χαρακτήρες. Ο Liefeld είναι – πάρα πολύ δίκαια – συνώνυμος με το ανεκδιήγητο καλλιτεχνικό στιλ των mainstream κόμικ στα ‘90s, αλλά κανείς δεν μπορεί να του πει ότι δεν στήνει ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Εκείνη η συμφωνία μπορεί να μην ήρθε σε πέρας, αλλά ήρθε πάλι το Netflix με τις διασώσεις του.

Στα έξι κόμικ και σε πάνω από 50 χαρακτήρες κατέληξαν τα δύο μέρη και, φυσικά, στην R-rated προσέγγιση που ξεχώρισε το ‘Deadpool’. Σκηνοθέτες και σεναριογράφοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, ξέρουμε όμως τα κόμικ: Brigade, Bloodstrike, Cybrid, Re-Gex, Bloodwulf και Kaboom.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Deadpool: 9 πράγματα που θέλουμε να δούμε στα σίκουελ

WONDER WOMAN

Όταν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ακούστηκαν φήμες για την Kristen Wiig ως Cheetah στο sequel του ‘Wonder Woman’, οι φωνές μου διαχύθηκαν σε όλο το γραφείο. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την Patty Jenkins, οπότε μπορώ και επισήμως να ανοίξω τη σαμπάνια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα 6 origin story της Wonder Woman που πρέπει να ξέρεις
H Gal Gadot μιλά στην κάμερα του PopCode
H Patty Jenkins, η πραγματική Wonder Woman της DC, μιλά στο PopCode

TERMINATOR

Το reboot του ‘Terminator’ από τον Tim Miller (Deadpool) με παραγωγό τον James Cameron ξεκινά γυρίσματα το καλοκαίρι και η βασική σταρ της θα είναι καταπληκτική.

Η Mackenzie Davis έχει ξεχωρίσει από το μικρό ‘Halt and Catch Fire’ και το μεγαλύτερο ‘San Junipero’ του ‘Black Mirror’ (ok, ήταν και στο ‘Blade Runner 2049’ αλλά εκεί χαραμίστηκε) και θα είναι ο νέος ρόλος-κλειδί του franchise. Ο Arnold Schwarzenegger και η Linda Hamilton θα επιστρέψουν κι αυτοί στους ρόλους τους.

THE SOPRANOS

Ο δημιουργός του εμβληματικού ‘The Sopranos’, David Chase, θα προχωρήσει σε prequel ταινία τοποθετημένη χρονικά στα ‘60s, στη διάρκεια των εξεγέρσεων στο Newark όπου Αφροαμερικανοί και Ιταλοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους γκάνγκστερ κάθε κοινότητας να παίρνουν ισχυρά και συχνά αιματηρά μέτρα. Η ταινία θα είναι σε σενάριο του Chase και του Lawrence Konner που έγραφε για τη σειρά και θα ονομάζεται ‘The Many Saints of Newark’, ενώ η ιδέα είναι ότι θα δούμε και κάποιους από τους χαρακτήρες του ‘Sopranos’.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για τον Τόνι Σοπράνο