ΣΙΝΕΜΑ

Tο ορίτζιναλ τέλος του ‘Alien’ ήταν ακόμα πιο θανατηφόρο από αυτό που θυμάσαι

Ο Ridley Scott είχε άγριες διαθέσεις.

Όχι ότι το τέλος του ‘Alien’ δεν είναι ήδη αρκετά τρομακτικό, αλλά σκέψου ότι αν είχε περάσει του Ridley Scott, είχαμε μεγάλο ακόμα περιθώριο για βία και αίμα.

Με αφορμή την επιστροφή του Scott στο franchise με το ‘Alien: Covenant’ που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου, το Entertainment Weekly μίλησε με τον γνωστό σκηνοθέτη για την πρόταση που έκανε αρχικά ο ίδιος στο στούντιο για το μεγάλο φινάλε της ταινίας.

Στη θέση της θριαμβευτικής νίκης της Ripley ενάντια στο xenomorph και την απόδρασή της από ένα διαστημόπλοιο έτοιμο να εκραγεί, αγκαλιά με το πορτοκαλί γατί της καρδιάς μας, ο Scott είχε φανταστεί μια πολύ διαφορετική μοίρα για την πρωταγωνίστρια.

Πίστευα ότι ο εξωγήινος έπρεπε να μπει μέσα και η Ripley να τον τρυπήσει χωρίς να κάνει καμία διαφορά, οπότε εκείνος θα τη χτυπούσε μέσα από τη μάσκα της και θα της έκοβε το κεφάλι

Το επόμενο πλάνο θα έδειχνε τα πλοκάμια του εξωγήινου να πατούν πλήκτρα στο ταμπλό του πλοίου. “Θα ήταν μια μίμηση του Captain Dallas να λέει ‘Κλείνω’.”

Όταν ο Scott πρότεινε την ιδέα στην 20th Century Fox, ένιωσε την ένταση από το τηλέφωνο. “Το πρώτο στέλεχος της Fox έφτασε στο σετ 14 ώρες μετά, απειλώντας ότι θα με απολύσει εκείνη τη στιγμή (γελάει). Οπότε δεν κάναμε εκείνο το τέλος”.

Ευτυχώς θα πούμε εμείς.