ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με νέο ‘Alien’

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Alien: Covenant (Προμηθέας 2)

Τα ονόματα: Michael Fassbender, Billy Crudup, Noomi Rapace, Carmen Ejogo και Ridley Scott πίσω στο franchise.

Η ταινία: 2ο μέρος της prequel τριλογίας που ξεκίνησε με τον ‘Προμηθέα’. Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο.

Άφτερλωβ (Afterlov)

Τα ονόματα: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου.

Η ταινία: Ο Νίκος καλεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη σε ένα φιλικό του σπίτι στα βόρεια προάστια. Η Σοφία δέχεται ανυποψίαστη για τον πραγματικό σκοπό του Νίκου, που είναι να την κλειδώσει στο στούντιο του σπιτιού μέχρι να μάθει μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν.

Ο Τοίχος (The Wall)

Τα ονόματα: Aaron Taylor-Johnson και John Cena, σε σκηνοθεσία Doug Liman (‘The Bourne Identity’, ‘Edge of Tomorrow’).

Η ταινία: Ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί δύο στρατιώτες καθηλωμένους από έναν Ιρακινό ελεύθερο σκοπευτή πίσω από έναν τοίχο που καταρρέει. Η δύναμη και το πνεύμα τους δοκιμάζονται όσο παλεύουν να παραμείνουν ζωντανοί και να εντοπίσουν την απειλή..

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού (King Arthur: Legend of the Sword)

Τα ονόματα: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Aidan Gillen, Djimon Hounsou και Guy Ritchie πίσω από τις κάμερες.

Η ταινία: Ο πιο μέταλ από ποτέ Αρθούρος πρέπει να επιστρέψει για να διεκδικήσει το βασίλειό του από τον τυραννικό του θείο.

Παίζουν επίσης:

Ένα προφίλ για δύο (Mr Stein Goes Online / Un profil pour deux). O Πιέρ είναι ένας 75χρονος χήρος που ζει μοναχικά από τότε που έχασε την γυναίκα του. Η κόρη του, του χαρίζει έναν υπολογιστή ελπίζοντας να του εξιτάρει την περιέργεια και να τον βοηθήσει να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους. Με την βοήθεια του Άλεξ, ενός νεαρού καθηγητή πληροφορικής, ο Πιέρ αρχίζει το σερφάρισμα και σύντομα ανακαλύπτει ένα site γνωριμιών.

Σ’ αγαπώ Ισπανικά (Kiki, el amor se hace). Πέντε ιστορίες αγάπης και σεξ εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού στην Μαδρίτη.

Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη (Stefan Zweig: Farewell to Europe). Τα χρόνια της εξορίας, μεταξύ Μπουένος Άιρες, Νέας Υόρκης και Βραζιλίας, ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς του 20ου αιώνα, του Στέφαν Τσβάιχ. Ως εβραίος διανοούμενος, ο Τσβάιχ μισεί την απανθρωπιά που επικρατεί στη Γερμανία και προσπαθεί να ξεφύγει από το φάντασμα του ναζισμού, ψάχνοντας συγχρόνως για ένα σπίτι στο νέο κόσμο.