ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Doctor Strange και βραβευμένο Toni Erdmann

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Doctor Strange

Τα ονόματα: Μετά τον Sherlock Holmes και τον Khan, o Benedict Cumberbatch φοράει τον χιτώνα του Sorcerer Supreme και κάνει την περασιά του και από τη Marvel. Και δεν είναι μόνος. Πάρε ονόματα: Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Mads Mikkelsen, Rachel McAdams, Benedict Wong, Benjamin Bratt.

Η ταινία: Η Marvel βουτάει για πρώτη φορά στη μυστικιστική πλευρά του κομιξικού της σύμπαντος κι έχει για καπετάνιο τον πιο badass μάγο που έχεις δει (μετά τον Gandalf, έτσι;). Πριν γίνει ο Sorcerer Supreme όμως, ο Stephen Strange είναι ένας υψηλού προφίλ νευροχειρούργος που χάνει τη δυνατότητα να χειρουργεί μετά από ένα μεγάλο ατύχημα. Για να θεραπευτεί δε φτάνουν χειρουργεία και φάρμακα μόνο, χρειάζεται και η πνευματικότητα που θέλει να αποκτήσει δίπλα στην Ancient One. Γενικά χαμός, μην το χάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η κριτική του PopCode για το ‘Doctor Strange’
Q&A: Η Tilda Swinton πειραματίζεται ξανά σε μυστικιστικό ρόλο

Toni Erdmann

Τα ονόματα: Peter Simonischek και Sandra Hüller οι πρωταγωνιστές, αλλά αν δε μπορείς να συγκρατήσεις αυτά, κράτα αυτό της σκηνοθέτιδας Maren Ade. Επίσης, πριν ή μετά που θα δεις το ‘Toni Erdmann’ (γιατί πρέπει να το δεις), τσέκαρε και τα ‘Everyone Else’ και ‘The Forest for the Trees’. Δικά της κι αυτά και τέλεια.

Η ταινία: Η κόρη του Winfried, Ines, δουλεύει εκτός Γερμανίας κι έτσι δεν τη βλέπει συχνά, οπότε λέει να την επισκεφτεί στο Βουκουρέστι. Του αρέσει να της κάνει φάρσες που τη φέρνουν σε δύσκολη θέση κι έχει σκοπό να της κάνει κάμποσες για να σπάσει τον πάγο μεταξύ τους, αλλά η Ines είναι γυναίκα καριέρας, με σημαντικούς πελάτες που δεν πρέπει να χάσει εξαιτίας του πατέρα της. Είναι πολύ σύντομη η περιγραφή για τη βραβευμένη και πιο φιλόδοξη κωμωδία της χρονιάς, οπότε δες περισσότερα εδώ. Και δες και την ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είναι το ‘Toni Erdmann’ η ταινία της χρονιάς;
Ο Toni Erdmann κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Complete Unknown

Τα ονόματα: Τα μεγαλύτερα είναι σίγουρα η Rachel Weisz που θα στηρίζουμε αιωνίως κι ας μην ξέρει να διαλέγει πάντα τα καλύτερα και η Kathy Bates σε μικρότερο ρόλο, αλλά έχουμε και ικανότητα και πολυπράγμων Michael Shannon από δίπλα. Σκηνοθέτης ο Joshua Marston των ‘Forgiveness of Blood’ και ‘Maria Full of Grace’.

Η ταινία: Και ποιος σου έχει πει ότι δεν μπορείς να εφευρίσκεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά; Αυτό σκέφτηκε και η Alice που έφτιαξε από την αρχή τον εαυτό της, αλλά ο Tom που την αναγνωρίζει σε ένα dinner party, δε θα την αφήσει να προσπεράσει αυτόν και το κοινό παρελθόν του έτσι εύκολα. Η βραδιά τους μετατρέπεται σε οδύσσεια δύο ανθρώπων, με τον έναν να θέλει να αλλάξει και τον άλλον να μην ξέρει πώς να σταματήσει να αλλάζει.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

The Accountant

Τα ονόματα: Ο Ben Affleck εκτός Batman είναι και ο Accountant. Σκηνοθετεί ο Gavin O’Connor του ‘Warrior’ και συμπρωταγωνιστεί η Anna Kendrick με τον J.K. Simmons.

Η ταινία: Λογιστής το πρωί, εκτελεστής το βράδυ. Ο αυτιστικός ήρωας του Affleck είναι μαθηματική ιδιοφυία, ζει απομονωμένος με πανάκριβους πίνακες να κρέμονται στους τοίχους (οι αφίσες είναι εντελώς πρώτο έτος πανεπιστημίου) και έχει στο κατόπι του μαφίες και κυβερνήσεις και τελοσπάντων σε δουλειά να βρισκόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η κριτική του PopCode για το ‘Accountant’
Ξενύχτησα βλέποντας το ‘Warrior’

Επίσης βγαίνουν αύριο (28/10) στις αίθουσες

Ελλάδα Έτος Μηδέν. Ένα ντοκιμαντέρ από τον Ελληνοαμερικανό Dannis Koromilas για τα τελευταία 150 χρόνια της Ελλάδας και την ανεξαρτησία που δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει μετά το 1821.

Νενικήκαμεν (Φεστιβάλ Χανίων). Animation από τον Ζάχο Σαμολαδά με θέμα τον Φειδιππίδη, τον δρομέα που στάλθηκε από τους Αθηναίους στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν τη μάχη του Μαραθώνα. Ο τίτλος μιλάει από μόνος του.