ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Ο Αρθούρος σηκώνει το σπαθί του

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού (King Arthur: Legend of the Sword)

Τα ονόματα: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Aidan Gillen, Djimon Hounsou και Guy Ritchie πίσω από τις κάμερες.

Η ταινία: Ο πιο μέταλ από ποτέ Αρθούρος πρέπει να επιστρέψει για να διεκδικήσει το βασίλειό του από τον τυραννικό του θείο.

Η βοηθός (Personal Shopper)

Τα ονόματα: Kristen Stewart σε ρόλο που λάτρεψαν κριτικοί και Κάννες.

Η ταινία: Η Μορίν ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως προσωπική βοηθός αγορών μιας διασημότητας. Διαθέτει ίσως, όμως, και την ψυχική ικανότητα να επικοινωνεί με πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδερφός της, Λούις, τον οποίο έχασε πρόσφατα. Σύντομα θα αρχίσει να λαμβάνει διάφορα μυστηριώδη μηνύματα από άγνωστη πηγή.

Μικροί Κύριοι (Little Men)

Τα ονόματα: Greg Kinnear, Alfred Molina, Jennifer Ehle, Paulina Garcia.

Η ταινία: Ο Τζέικ είναι ένα ευαίσθητο γυμνασιόπαιδο που ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης. Στην κηδεία του παππού του γνωρίζει τον Τόνι και σύντομα γίνονται αχώριστοι, αλλά η φιλία του διδύμου θα απειληθεί όταν οι γονείς του Τζέικ που νοικιάζουν ένα χώρο στη μητέρα του Τόνι, ξεκινούν μια έριδα για το ύψος του ενοικίου.

Ο πολικός αρκούδος και οι ανίκητοι (Norm of the North)

Τα ονόματα: Στα ελληνικά – Στέλιος Ψαρουδάκης, Ινώ Στεφανή, Σωτήρης Δούβρης, Ντίνος Σούτης, Ειρήνη Τσίγκα, Γιώργος Ματαράγκας.

Η ταινία: O Νορμ είναι μια πολική αρκούδα. Μπορεί να μην ξέρει να κυνηγά, έχει όμως ένα σπάνιο χάρισμα. Όπως και ο παππούς του που κάποτε βασίλευε στην Αρκτική, μπορεί να μιλήσει στους ανθρώπους. Όταν η Βέρα, μια θαρραλέα διευθύντρια μάρκετινγκ μιας μεσιτικής εταιρίας ταξιδεύει στην Αρκτική, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού σποτ προώθησης πολυτελών σπιτιών για την εταιρία του ανήθικου αφεντικού της, ο Νορμ καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τον τόπο του.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Φύλακες του Γαλαξία 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Τα ονόματα: *βαθιά ανάσα* Kurt Russell, Sylvester Stallone, Glenn Close, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Karen Gillan *φιου*.

Η ταινία: Οι A-holes επιστρέφουν για να παίξουν τη δεύτερη κασέτα τους, αυτή τη φορά με μπόλικα daddy issues σε μορφή Kurt Russell.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Q&A: Ο Kurt Russell είναι τα daddy issues του ‘Guardians of the Galaxy’
Q&A: O Vin Diesel προειδοποιεί: Δεν έχεις δει τον Groot ολόκληρο ακόμη

Παίζουν επίσης:

Η ενοχή των αθώων (Les innocentes / Agnus Dei). Πολωνία, 1945. Η Mathilde, μια νεαρή Γαλλίδα γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, υπηρετεί τα θύματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.Τη μέρα που μια καλόγρια ζητά επιτακτικά τη βοήθεια της, βρίσκεται σε μία μονή, όπου εγκυμονούν πολλές μοναχές, θύματα της βαρβαρότητας του σοβιετικού στρατού. Εκεί, η Mathilde θα γίνει η εξομολόγος και παρηγοριά αυτών των γυναικών που δυσκολεύονται να συμφιλιώσουν την πίστη με το γεγονός ότι κυοφορούν.

Η ένατη ζωή του Λούις Ντραξ (The 9th Life of Louis Drax). Αφού έχει ήδη καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λουί Ντραξ πηδά από έναν απόκρημνο γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Ενόσω η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του Λουί και το που βρίσκεται ο βίαιος πατέρας του, Πίτερ, ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ. Άλαν Πασκάλ καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους σε μία προσπάθεια να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα.

Μαμά Ξανά! (A bun in the oven / Le petit locataire). Η Νικόλ βρίσκεται σε ηλικία λίγο πριν τα 50 και τρέχει όλη μέρα για να προλάβει τις υποχρεώσεις της. Όταν ανακαλύπτει ότι είναι πάλι έγκυος είναι πλέον αργά για να αλλάξει την κατάσταση. Τα πάντα έρχονται τα πάνω κάτω και η οικογένεια της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση.

The Act of Killing (από τις 12/5). Όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανατράπηκε από πραξικόπημα το 1965, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Ανουάρ και οι φίλοι του, από μαυραγορίτες εισιτηρίων προάχθηκαν σε αρχηγούς ταγμάτων θανάτου. Ο Ανουάρ σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια εκατοντάδες άτομα. Στην Πράξη του φόνου, ο Ανουάρ και οι φίλοι του συμφώνησαν να μας εξιστορήσουν αυτούς τους φόνους. Αλλά το βασικό τους κίνητρο για να συμμετάσχουν δεν ήταν η κατάθεση της μαρτυρίας τους: ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν ο καθένας στο αγαπημένο του είδος ταινίας –western, κατασκοπείας, μιούζικαλ. Γράφουν τα σενάρια. Παίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Και παίζουν επίσης τα θύματά τους.