ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Ben Affleck, Mark Wahlberg και φαντάσματα

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (LIVE BY NIGHT)

Τα ονόματα: Ben Affleck σε πρωταγωνιστικό και σκηνοθετικό ρόλο, Zoe Saldana, Elle Fanning, Sienna Miller, Anthony Michael Hall, Brendan Gleeson, Chris Cooper, Scott Eastwood. Πολύς, πολύς κόσμος.

Η ταινία: Γκάνγκστερ, ποταπαγόρευση, Βοστόνη των ’20s και η σκοτεινή πλευρά του πιο διαβόητου μαφιόζου της περιοχής που θα απειλήσει τη ζωή του Ben Affleck. Ταινία βασισμένη σε ομώνυμο βιβλίο, σκηνοθετημένη από τον Affleck που ξεκίνησε και διέκοψε τα γυρίσματα κάμποσες φορές για να καλύψει και τις άλλες του υποχρεώσεις. Ώρα να δούμε τα αποτελέσματα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

20 φωτογραφίες από το ‘Live By Night’

PATRIOTS DAY

Τα ονόματα: Mark Wahlberg υπό τη σκηνοθεσία Peter Perg για πολλοστή φορά με πιο πρόσφατη συνεργασία τους το ‘Deepwater Horizon’, Kevin Bacon, J.K. Simmons, John Goodman, Michelle Monaghan (‘True Detective’) και Melissa Benoist (‘Whiplash’, ‘Supergirl’, ‘Glee’)

Η ταινία: Ένας απολογισμός των δράσεων του Αξιωματικού της Αστυνομίας της Βοστώνης, Ed Davis, για τα γεγονότα που οδήγησαν στην τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 και τα επακόλουθα, όπως το άγριο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε σε ολόκληρη την πόλη για να βρουν τους τρομοκράτες.

Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ (FORUSHANDE)

Τα ονόματα: Υπέροχος και βραβευμένος στις Κάννες για την ερμηνεία του Shahab Hosseini και Asghar Farhadi πίσω από την κάμερα με βραβείο Σεναρίου.

Η ταινία: O Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.

THE BYE BYE MAN

Τα ονόματα: Από ολόκληρη την κομπανία, λογικά θα γνωρίζεις καλύτερα τη Faye Dunaway, την Carrie-Anne Moss (‘The Matrix’, ‘Memento’) και τον Doug Jones (‘The Strain’, ‘Falling Skies’, ‘Pan’s Labyrinth’, ‘Adaptation’), τον οποίο θα δεις σύντομα ξανά και στο ‘Star Trek: Discovery’.

Η ταινία: Όταν τρεις φίλοι ανακαλύπτουν κατά λάθος τις τρομακτικές ρίζες του Bye Bye Man, συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγουν την κατάρα του: να μη τον σκέφτονται και να μη λένε το όνομά του.  Από τη στιγμή όμως που ο Bye Bye Man θα μπει στο κεφάλι τους, παίρνει τον απόλυτο έλεγχο. Υπάρχει τρόπος να επιβιώσουν από την κατοχή του;

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

ΣΙΩΠΗ (SILENCE)

Τα ονόματα: Martin Scorsese, Liam Neeson, Andrew Garfield και Adam Driver. Αλλά Martin Scorsese βασικά.

Η ταινία: Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Παίζονται επίσης:

Χαμένοι στο Πουθενά (Lost In The Bewilderness). Mοντέρνα εκδοχή αρχαιοελληνικού μύθου – ένα ντοκιμαντέρ για τον ξάδερφο της σκηνοθέτιδας, τον Λουκά, ο οποίος απήχθη σε ηλικία 5 ετών από την Ελλάδα, και βρέθηκε λίγο πριν τα 16α γενέθλιά του στις ΗΠΑ. Eξιστόρηση μιας γονικής απαγωγής με διεθνείς διαστάσεις, γυρισμένη κατά τη διάρκεια είκοσι πέντε χρόνων. Καταγράφει την πορεία του Λουκά από την ενηλικίωση και ωρίμανση του, και κορυφώνεται με μια έκπληξη στο τέλος.

Καλή Σύζυγος (Dobra zena). Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας μητέρα και νοικοκυρά, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου. Όταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγό της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας. Όμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα θα ανατρέψει όλες τις βεβαιότητές της και η Μιλένα θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν την ζωή όλων.