ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Η οικογένεια σπάει στο ‘Furious 8’

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Οι Μαχητές των Δρόμων 8 (The Fate of the Furious/Fast & Furious 8)

Τα ονόματα: Όλη η γνωστή παρέα μαζί με Charlize Theron, Kurt Russell και Helen Mirren.

Η ταινία: Ο Dom σαγηνεύεται από τη μυστηριώδη Cipher και παρασύρεται σε έναν κόσμο τρομοκρατίας και προδοσίας της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι χαρακτήρες των Fast & Furious στη σειρά

Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα (L’empereur/March of the penguins 2: The Call)

Τα ονόματα: Luc Jacquet στην ξένη αφήγηση, Διονύσης Σαββόπουλος στην ελληνική.

Η ταινία: Μέσα από την ματιά και τις αναμνήσεις του προγόνου του, ένας νεαρός πιγκουίνος ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του ταξίδι. Ενστικτωδώς απαντά στο μυστήριο κάλεσμα που τον ωθεί προς τον ωκεανό για να αντιμετωπίσει τις απίστευτες δοκιμασίες που θα χρειαστεί να ξεπεράσει για να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να εξασφαλίσει την επιβίωση του είδους του. Περιηγήσου μαζί του στα τοπία της Ανταρκτικής, νιώσε τον αέρα και το κρύο που αντιμετωπίζει σε κάθε του βήμα και βούτηξε μαζί του στα  μέχρι τώρα ανεξερεύνητα του βυθού της θάλασσας.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Colossal

Τα ονόματα: Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Dan Stevens.

Η ταινία: Η Γκλόρια χάνει ξαφνικά τη δουλειά και τον φίλο της, επιστρέφει στην μικρή κωμόπολη που γεννήθηκε και επανασυνδέεται με τον παιδικό της φίλο. Τα πράγματα, όμως, αρχίζουν να παίρνουν μια περίεργη τροπή, όταν ανακαλύπτει με τρόμο ότι ένα αδηφάγο τέρας που βρίσκεται στη Σεούλ, μιμείται κάθε της κίνηση σε καταστροφικό βαθμό.

Παίζουν επίσης:

Στα Δάση της Σιβηρίας (Dans les forêts de Sibérie/In the Forests of Siberia). Ο Τέντι έχει κουραστεί από τη βοή του σύγχρονου κόσμου. Για να εκπληρώσει την ανάγκη του για ελευθερία, αποφασίζει να απαρνηθεί τις πολυτέλειες μίας εύρωστης ζωής στο Παρίσι. Εγκαταλείπει την υψηλή θέση υπευθύνου νέων μέσων επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρία, κλείνει μια για πάντα το κινητό του και ταξιδεύει ως τον παγετό της Σιβηρίας, επιλέγοντας τη ζωή σε μία καλύβα, με τα απολύτως απαραίτητα. Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι η ζωή σε ένα τέτοιο μέρος δεν έχει μόνο την ηρεμία που είχε φανταστεί. Ο κίνδυνος καραδοκεί ακόμη και στο πιο φωτεινό τοπίο..

Ο Δρόμος της Διαφυγής (Un sac de billes/A Bag of Marbles). Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.

Afterimage (Powidoki). Το κύκνειο άσμα του Πολωνού σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα με μια βιογραφική ταινία σχετικά με τον πρωτοπόρο καλλιτέχνη Wladyslaw Strzeminski (τον οποίο υποδύεται ο Boguslaw Linda), ο οποίος αγωνίστηκε ενάντια  στην σταλινική ορθοδοξία και τις δικές του σωματικές αναπηρίες για να προωθήσει τις προοδευτικές ιδέες για την τέχνη..

Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος (El Bosco. El jardín de los sueños/The garden of dreams). Ντοκιμαντέρ σχετικά με τον πίνακα του ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος.