LA LA LAND

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Μιούζικαλ, χελώνες και Μικρά Ασία

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

LA LA LAND

Τα ονόματα: Ryan Gosling και Emma Stone από τα χεράκια του σκηνοθέτη του ‘Whiplash’, Damien Chazelle.

Η ταινία: Ένας πιανίστας της τζαζ και μια επίδοξη ηθοποιός ερωτεύονται όσο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους στην Πόλη των Αγγέλων. Μιούζικαλ από αυτά που δε φτιάχνονται πια, φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, και με 7 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η παντοτινή ευφορία του ‘La La Land’

ΒΑΪΑΝΑ (MOANA)

Τα ονόματα: Δύο από τους βασιλιάδες της Αναγέννησης της Disney, ο Ron Clements και ο John Musker (‘The Little Mermaid’, ‘Aladdin’) φτιάχνουν τη νέα τους πριγκίπισσα και της φέρνουν για συμπρωταγωνιστή τον Dawyne Johnson. Στο σάουντρακ ο ιδιοφυής Lin Manuel Miranda.

Η ταινία: Τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, οι μεγαλύτεροι ναυτικοί του κόσμου διέσχιζαν τον απέραντο Ειρηνικό, εξερευνώντας τα πολλά νησιά της Ωκεανίας. Αλλά κάπου εκεί, και για μια χιλιετία, τα ταξίδια σταμάτησαν και κανείς δεν γνωρίζει το γιατί. Η Βαϊάνα πρέπει να σώσει τον λαό της κάνοντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στη γενιά της, μαζί με τον ημίθεο Maui που δεν έχει καμία όρεξη την παρέα της.

ΚΡΥΦΗ ΟΜΟΡΦΙΑ (COLLATERAL BEAUTY)

Τα ονόματα: Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Kate Winslet, Helen Mirren, Michael Pena, Naomie Harris. Έχω κι άλλα, να τ’ αφήσω;

Η ταινία: Όταν ένας επιτυχημένος διαφημιστής στην Νέα Υόρκη (Γουίλ Σμιθ) βιώνει μια βαθιά, προσωπική τραγωδία αποσύρεται από την καθημερινή του ζωή. Την ώρα που οι συνάδελφοι και φίλοι του προσπαθούν να τον πλησιάσουν, ο ίδιος αναζητεί απαντήσεις στο σύμπαν, γράφοντας γράμματα στην Αγάπη, τον Χρόνο και τον Θάνατο.

Η Ρόζα της Σμύρνης

Τα ονόματα: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφιδά, Yilmaz Gruda.

Η ταινία: Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τάσο Νούσια, πότε έγιναν τα ’80s δεκαετία εποχής;

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Rogue One: A Star Wars Story

Τα ονόματα: Η υποψήφια για Όσκαρ Felicity Jones με πολύ δυνατή παρουσία φέτος και στο ‘A Monster Calls’, ο βραβευμένος με Emmy Ben Mendelsohn (‘Bloodline’), o Mads Mikkelsen που είδαμε πρόσφατα και στο ‘Doctor Strange’ (‘Hannibal’),  ο ανερχόμενος Riz Ahmed του ‘The Night Of’, ο all-time classic Forest Whitaker, ο Diego Luna του ‘Y Tu Mamá También’, ο Donnie Yen (‘Hero’), και πολλοί ακόμα που θα μας έπαιρνε άλλη μια παράγραφο να σου πούμε. Γενικά μόνο εσύ λείπεις από μέσα.

Η ταινία: Μια ομάδα επαναστατών αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπερόπλου της Empire. Prequel της πρώτης τριλογίας ‘Star Wars’ είναι βασικά, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Rogue One’ είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος του Star Wars

Παίζονται επίσης:

Η Κόκκινη Χελώνα (La Tortue Rouge). Πολύ δίκαιο Βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας για την ιστορία ενός ναυαγού σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Μια ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί και γι’ αυτό είναι η silent movie της χρονιάς.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (Ballerina). Παρίσι, 1884. Το μόνο που ονειρεύεται η 11χρονη ορφανή Φελισί είναι να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, φεύγει για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος στο Παρίσι. Μη έχοντας τίποτα να χάσει, η Φελισί «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στην Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει τον χαρισματικό Βίκτορ, που θα γίνει ο καλύτερός της φίλος. Θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα;