ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Οσκαρικές ηρωίδες και νέος Keaton

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Αφανείς Ηρωίδες (Hidden Figures)

Τα ονόματα: Taraji P. Henson (‘Empire’) που λόγω ανταγωνισμού έμεινε εκτός Α΄Γυναικείου αλλά σε μια λιγότερο ζόρικη χρονιά θα ήταν ανάμεσα στις πέντε τυχερές, η υποψήφια για Β΄Γυναικείο Octavia Spencer, η Janelle Monáe που έχει τόσο ταλέντο ως ηθοποιός όσο έχει και στο τραγούδι, Kevin Costner και Kirsten Dunst.

Η ταινία: Η ταινία αφηγείται την ζωτικής σημασίας ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, με έμφαση στις μαύρες γυναίκες.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Όλες οι υποψηφιότητες του ‘Hidden Figures’

Ο Ιδρυτής (The Founder)

Τα ονόματα: Michael Keaton, Patrick Wilson, Nick Offerman, Laura Dern.

Η ταινία: Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί τον ιδρυτή των McDonald’s δεν τον λένε McDonald; Το ‘Founder’ θα σου εξηγήσει.

Κωδικός 999 (Triple 9)

Τα ονόματα: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson, Kate Winslet, Norman Reedus, Teresa Palmer, Anthony Mackie, Aaron Paul, Gal Gadot. Θες κι άλλους;

Η ταινία: Μία ομάδα αποτελούμενη από εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς εκβιάζεται από τη ρωσική μαφία και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους αποφασίζουν να επικαλεστούν τον αστυνομικό κωδικό 999 ( τραυματισμός/θάνατος αστυνομικού) και να τη στήσουν σε έναν νέο αστυνομικό. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με τον ντέντεκτιβ πατέρα του θα κάνει τα πάντα να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την παγίδα..

Αν τα έχασες, παίζονται ακόμα:

Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα (Manchester By the Sea)

Τα ονόματα: Ο Casey Affleck σε ερμηνεία καριέρας που μπορεί να του χαρίζει το Όσκαρ Α΄Ανδρικού και σπαρακτικός Kenneth Lonergan σε σενάριο και σκηνοθεσία.

Η ταινία: Ο Lee επιστρέφει στη μικρή πόλη, όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του και το γεγονός ότι αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανήλικου ορφανού ανιψιού του. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Όλες οι υποψηφιότητες του ‘Manchester By the Sea’
Στο ‘Manchester by the Sea’ βρέχει συνέχεια (μέσα σου)

Τζον Γουίκ 2 (John Wick: Chapter 2)

Τα ονόματα: O Keanu Reeves EINAI o John Wick, επιστρέφει ο Ian McShane και μαζί έρχονται οι Laurence Fishburne και Ruby Rose.

Η ταινία: Σίκουελ της απο-το-πουθενά υπερ-κούλ περιπέτειας ‘John Wick’, με τον Keanu στο ρόλο ενός εκτελεστή που αποσύρθηκε για την αγάπη, αλλά πάνω που νόμιζε πως δραπέτευσε, τον τράβηξαν ξανά μεσα. Αυτή τη φορά, ο Wick αναγκάζεται να εκπληρώσει έναν όρκο αίματος, που έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί κυνηγημένος από τους πάντες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘John Wick: Chapter 2’ είναι μια περιπέτεια-έκθεμα σε μουσείο

Παίζουν επίσης:

Γιατρός στο χωριό (Médecin De Campagne). Σε αυτό το χωριό όλοι μπορούν να βασιστούν στον γιατρό Ζαν-Πιερ, που είναι εκεί να τους ακροαστεί, να τους παρηγορήσει και να τους γιατρέψει 24ώρες το 24ωρο. Όμως, μια επίσκεψή του στο νοσοκομείο αποκαλύπτει ότι τώρα είναι εκείνος που χρειάζεται περίθαλψη. Η Ναταλί αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να σταθεί αντάξια στο πόστο του και να τον αντικαταστήσει. Είναι αναντικατάστατος;

Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα (El hombre de las mil caras). Ο Φρανσίσκο Παέσα – πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA – παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυ­ρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυ­λάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχο του. Το κο­φτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκηση του, με στόχο να αρπάξει τα λεφτά του Ρολντάν, και να ξεγελά­σει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.