ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Scarlett Johansson και Κανίβαλοι

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell)

Τα ονόματα: Scarlett Johansson σε τελική πίστα ηρωίδας δράσης, Michael Pitt (‘Boardwalk Empire’) και Juliette Binoche σε ρόλο-αίνιγμα.

Η ταινία: Το δημοφιλές ιαπωνικό manga ‘Ghost in the Shell’ μεταφέρεται από τον Ρούπερτ Σάντερς (‘Η Χιονάτη και ο Κυνηγός’) στον κινηματογράφο. Μεταξύ τεχνολογίας και κυβερνοχώρου, η Ταγματάρχης που γνωρίζει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει ζωές, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της και τον λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

Raw (Grave)

Τα ονόματα: Garance Marillier μπροστά στις κάμερες και φοβερά ταλαντούχα Julia Ducournau από πίσω.

Η ταινία: Μια ιδιότυπη ιστορία ενηλικίωσης που έκανε κόσμο να λιποθυμήσει στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Η Justine, ένα κορίτσι που πηγαίνει στη σχολή Κτηνιατρικής όπως έκαναν και όλοι στην οικογένειά της, μπλέκει σε έναν σαγηνευτικό κόσμο που ελάχιστη σχέση έχει με τις αρχές που έχει πάρει από το σπίτι της. Όταν δοκιμάζει ωμό κρέας για πρώτη φορά με αφορμή κάποια καθιερωμένα καψόνια που γίνονται στη σχολή, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του πραγματικού της εαυτού που έρχεται στην επιφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είδαμε το ‘Raw’ στις Νύχτες Πρεμιέρας και αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να το δεις κι εσύ

Αναζητώντας την Αλήθεια (The Shack)

Τα ονόματα: Οσκαρική Octavia Spencer και Sam Worthington που νομίζαμε δε θα τον ξαναβλέπαμε μέχρι το επόμενο ‘Avatar’.

Η ταινία: Βασισμένο στο best-seller των New York Times, το ‘Αναζητώντας την Αλήθεια’ μας μεταφέρει στο εμψυχωτικό ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης ενός πατέρα. Μετά από μία οικογενειακή τραγωδία, ο Μακ βυθίζεται στην κατάθλιψη, κάτι που τον οδηγεί στην αμφισβήτηση των πιστεύω του. Την ώρα που αντιμετωπίζει μία βαθιά κρίση πίστεως, θα λάβει ένα μυστηριώδες γράμμα που τον καλεί σε μία απομονωμένη καλύβα στο ορεινό Όρεγκον.

Παράνομες Ζωές (Tresspass Against Us)

Τα ονόματα: Michael Fassbender μαζί με Brendan Glesson Lyndsey Marshal και Rory Kinnear. Dream team από τον Βορρά.

Η ταινία: Ένας άντρας προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεφύγει από τον εγκληματικό κόσμο της οικογένειάς του. Δηλαδή βρίσκεσαι μεταξύ ‘Sons of Anarchy’, ‘Peaky Blinders’ και ‘Animal Kingdom’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

2 χρόνια χωρίς ‘Sons of Anarchy’: 6 σειρές για να γεμίσεις το κενό

Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό (Smurfs: The Lost Village)

Τα ονόματα: Στα ελληνικά θα ακούσεις Ντίνο Σούτη, Σπύρο Μαργαρίτη, Μάικ Βασιλειάδη, Πέτρο Δαμουλή, Χρήστο Θάνο, Ίαν Στρατή, Αντώνη Θυσιάδη, Πέτρο Δαμουλή, Χρύσα Διαμαντοπούλου, ενώ στα αγγλικά Joe Manganiello, Michelle Rodriguez, Julia Roberts, Mandy Patinkin, Rainn Wilson και Demi Lovato.

Η ταινία: ;Eνας μυστηριώδης χάρτης βάζει τη Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο – γεμάτο μαγικά πλάσματα – Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ..

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Power Rangers

Τα ονόματα: Κόκκινος ranger, μαύρος ranger, κίτρινη ranger κλπ. Από ονόματα ανθρώπων συναντάμε τη φωνή του Bryan Cranston ως Zordon (το αφεντικό που είναι μόνο πρόσωπο σε ένα τοίχο), την Elizabeth Banks ως Rita Repulsa και την Becky G ως Κίτρινη Ranger.

Η ταινία: Μεταφορά της παιδικής τηλεοπτικής σειράς που είναι να απορεί κανείς πώς και χρειάστηκε τόσο καιρό να συμβεί. Η ταινία ουσιαστικά παρουσιάζει το origin story του κλασικού Power Ranger ρόστερ χαρακτήρων που οι περισσότεροι θυμόμαστε (Jason, Zack, Billy, Kimberly, Trini).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

8 πράγματα που δεν είχες προσέξει μικρός στους Power Rangers

Amerika Square

Τα ονόματα: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ξένια Ντάνια πρωταγωνιστούν στην ταινία του Γιάννη Σακαρίδη. βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία: Σαραντάρης tattoo artist γνωρίζεται με την Τερέζα από την Αφρική και αλλάζει την κοσμοθεωρία του. Ένας τριαντάρης που ζει με τους γονείς του βρίσκει καταφύγιο στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, την ώρα που ένας πρόσφυγας από τη Συρία προσπαθεί να φύγει από τη χώρα. Ψηφιδωτό ηρώων και καταστάσεων από την Αθήνα του σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρέα του Scripta Manent πιστεύει πως το τατουάζ είναι η επανάστασή σου

Παίζουν επίσης:

Δαλιδά (Dalida). Παρά την τεράστια επαγγελματική επιτυχία της Γαλλίδας τραγουδίστριας (έχει πουλήσει πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους), η προσωπική της ζωή ήταν μια καταστροφή. Αποτυχημένες σχέσεις, αυτοκτονίες εραστών και πρώην συζύγων, απόπειρα αυτοκτονίας από την ίδια, χρήση ηρεμιστικών και αλκοόλ. Θα αυτοκτονήσει τελικά το 1987 στο διαμέρισμά της στην Μονμάρτρη. Το φιλμ αποτυπώνει τη διαδρομή της από τα παιδικά της χρόνια μέχρι και το θάνατό της..

Ο Επιφανής Πολίτης (El Ciudadano Ilustre). Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του, προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

Σε τέσσερις χρόνους (Orphan / Orpheline). Τέσσερις στιγμές στη ζωή τεσσάρων γυναικείων χαρακτήρων: Ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία, παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, ανδρών και ατυχιών, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο από την οικογένειά της. Μια νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι και έχει τάση προς την καταστροφή. Μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της. Σταδιακά, οι χαρακτήρες συναντιούνται για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

Το Δέλεαρ του Διαβόλου (The Devil’s Candy). Ο Τζέσι, ένας αγωνιζόμενος καλλιτέχνης, η νεαρή σύζυγός του, η Άστριντ (Σίρι Άπλμπαϊ), και η κόρη τους Ζόι (Κιάρα Γκλάσκο), αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, όταν η αξία του τελευταίου πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας που κουβαλάει. Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι γίνεται φερέφωνο της φωνής του Σατανά.

Η μεγάλη ουτοπία (The Great Utopia). Το ντοκιμαντέρ ‘Η μεγάλη ουτοπία’ αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος. Αντιπαραθέτει, με απο­λύτως ηλεγμένα ιστορικά τεκμήρια, την πτώση του Τσάρου, την έκρηξη του Οκτώβρη, την κυριαρχία των Μπολσεβίκων, τον εμφύλιο πόλεμο, την αποτυχία του «πολεμικού κομ­μουνισμού», την αναστροφή του Λένιν με τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ), την κολοσσιαία έκρηξη της σοβιετικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς: Κοινωνικές παροχές, ελεύ­θερο εμπόριο, αγροτική παραγωγή, εκπαίδευση, ρόλος της γυναίκας, τέχνη, ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο, εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, μουσική, κινηματογράφος.