ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Βαμπίρ και χαμένα λιοντάρια

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

‘Underworld: Η Αιματοχυσία (Underworld: Blood Wars)

Τα ονόματα: Kate Beckinsale με πολλή φόρα που ελπίζουμε να μην ανακοπεί από την εκπληκτική της ερμηνεία στο ‘Love & Friendship’, Theo James από τις ταινίες ‘Divergent’, Lara Pulver από ‘Sherlock’, Bradley James από ‘Merlin’ και, φυσικά, σαιξπηρικός Charles Dance και πότε-θα-παίζει-στα-πάντα Tobias Menzie από ‘Game of Thrones’. Πολύς ο κόσμος.

Η ταινία: Η τελευταία από τη σειρά ‘Underworld’ με τη Selena να δίνει μια για πάντα τέλος στην αιώνια διαμάχη λυκανθρώπων και βρικολάκων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

‘Love & Friendship’: Δεν έχεις δει αστειότερη Jane Austen και καλύτερη Kate Beckinsale

Lion

Τα ονόματα: Dev Patel (‘Slumdog Millionaire’), Rooney Mara (‘Carol’), Nicole Kidman (Nicole Kidman, συγνώμη κιόλας), David Wenham (‘Lord of the Rings’).

Η ταινία: Πραγματική ιστορία για έναν 5χρονο Ινδό που χάνεται στη χαοτική Καλκούτα και αφού γλιτώνει από θαύμα και καταλήγει σε ορφανοτροφείο, υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών. Μήπως όμως μπορεί να βρει τους πραγματικούς του γονείς με τη βοήθεια του Google Earth; To ‘Lion’ είναι το φετινό στοίχημα της Weinstein Company για υποψηφιότητα σε κάποια κατηγορία ‘Οσκαρ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο δρόμος για τα φετινά Όσκαρ στρώνεται με τραγούδια και συνωστισμό

Εγκλωβισμένη (Shut In)

Τα ονόματα: Naomi Watts, το αστεράκι του ‘Room’ Jacob Tremblay και ο Charlie Heaton που κατά 99,9% έχεις δει στο ‘Stranger Things’ ως Jonathan Buyers.

Η ταινία: Η Μαίρη είναι μία παιδοψυχολόγος που πολύ πρόσφατα έχασε τον άντρα της και ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στην Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι εξαιτίας μια δυνατής χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτός εξαφανιστεί για πάντα.

The Bachelor

Τα ονόματα: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλης Τότσικας, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιότης, Τόνια Σωτηροπούλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Λευτέρης Ελευθερίου.

Η ταινία: Ένα λάθος’ της νύφης, φέρνει ξανά μαζί τέσσερις φίλους της καταστροφής και έναν εκρηκτικό πεθερό! Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να τα γκρεμίσουν όλα. Ένας πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα. Μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος που ματαιώνεται και μια σχέση που ξεκινάει με το πέπλο της νύφης ν’ ανεμίζει στον αέρα της ανεξαρτησίας. Το ελληνικό ‘Hangover’;

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Captain Fantastic

Τα ονόματα: Viggo Mortensen στα καλύτερά του. Έχουμε όμως και μεγάλο Frank Langella (‘Frost/Nixon’) και τους ανερχόμενους George McKay και Erin Mortiarty.

Η ταινία: Μία αντισυμβατική οικογένεια 6 παιδιών μεγαλώνει στα δάση του Pacific Northwest μακριά από τον πολιτισμό, με την έντονη φυσική και πνευματική εκπαίδευση που παίρνουν από τον πατέρα τους. Όταν όμως η μητέρα τους πεθαίνει και ξεκινούν να πάνε στην κηδεία, η επαφή των παιδιών με την ευρύτερη οικογένειά τους και τον υπόλοιπο κόσμο θα προκαλέσει συνέπειες που θα κάνουν τον πατέρα τους να αμφισβητεί τις ικανότητές του ως γονέας.

Παίζονται επίσης:

Citizenfour. Βραβευμένο με Όσκαρ και πάντα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση του Edward Snowden. Είτε είδες το ‘Snowden’ του Oliver Stone , είτε θέλεις να μάθεις παραπάνω για τον άνθρωπο που μας έμαθε να μιλάμε αλλιώς για το Ίντερνετ, αυτή είναι η μακράν καλύτερη επιλογή σου.

Η Δασκάλα (Ucitelka). Μπρατισλάβα, δεκαετία του ’80. Μία φαινομενικά ευχάριστη και καλόκαρδη δασκάλα μπαίνει στην καινούρια της τάξη και συστήνεται στους μαθητές της. Όταν έρθει η δική τους ώρα να συστηθούν, η δασκάλα τούς ζητά να αναφέρουν επίσης τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους. Ανάλογα με την επαγγελματική θέση του καθενός, η δασκάλα θα αρχίσει να ζητά χάρες και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον. Ποιος, εξάλλου, θα καταγγείλει μια γυναίκα με τόσο στενούς δεσμούς με το κυρίαρχο κομμουνιστικό κόμμα;

Επίσημη Ιστορία (La historia oficial). Restored έκδοση της οσκαρικής ταινίας του ’85 από την Αργεντινή. Η Αλίσια, μητέρα ενός υιοθετημένου 5χρονου κοριτσιού, διδάσκει ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Στις ρωγμές αυτού του τεράστιου ψέμματος, η Αλίσια υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση Πινοσέτ με την κατηγορία της τρομοκρατίας τη δεκαετία του ’70. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας.