ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Τα νέα Transformers

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης (Transformers: The Last Knight)

Τα ονόματα: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Optimus Prime και Bumblebee.

Η ταινία: Λένε πως το μόνο που χρειάζεται μια ταινία για να πετύχει είναι Ναζί, νίντζα και πειρατές, κι ενώ τη χάρη των νίντζα δε θα τη συναντήσεις πουθενά στο διαβόητο franchise του Michael Bay, η αλήθεια είναι πως και το ‘ναζί, ιππότες και ρομπότ-δράκοι’ δε θα μας χαλάσει κιόλας.

Εκδίκηση με Στυλ (Going in Style)

Τα ονόματα: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Matt Dillon.

Η ταινία: H τρίτη ηλικία παίρνει την εκδίκησή της για τη λιτότητα κλέβοντας τράπεζες.

Κάποτε στην Καλιφόρνια (Once Upon A Time in Venice)

Τα ονόματα: Bruce Willis, Jason Momoa, John Goodman, Famke Yanssen.

Η ταινία: O Στιβ Φορντ (Μπρους Ουίλις) είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει θελήματα για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες.

Απέραντο γαλάζιο (Le Grand Bleu / The Big Blue)

Τα ονόματα: Jean-Marfc Barr, Jean Reno, Rosanna Arquette, Ανδρέας Βουτσινάς και Luc Besson πίσω από την κάμερα.

Η ταινία: Επανέκδοση της γνωστής ταινίας που γυρίστηκε σε μεγάλος μέρος σε Ίο και Αμοργό, με θέμα την εκτεταμένη δραματοποιημένη διασκευή της πραγματικής ιστορίας δυο φίλων δυτών οι οποίοι ήταν πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον 20ό αιώνα, του Ζακ Μαγιόλ και του Έντζο Μαϊόρκα. Το έργο αναδείχθηκε σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα φιλμ του γαλλικού κινηματογράφου και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Wonder Woman

Τα ονόματα: Gal Gadot στον ομώνυμο ρόλο, Chris Pine, David Thewlis και Patty Jenkins του οσκαρικού ‘Monster’ πίσω από την κάμερα.

Η ταινία: 76 χρόνια μετά τη δημιουργία της, η Wonder Woman έρχεται επιτέλους στη μεγάλη οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνέντευξη: Η Wonder Woman μιλά στην κάμερα του PopCode
Συνέντευξη: Η Patty Jenkins είναι η πραγματική Wonder Woman της DC
Τα 6 origin story της Wonder Woman που πρέπει να ξέρεις
Η Wonder Woman συνθλίβει το box office και τη φόρμουλα του Χόλιγουντ

Παίζουν επίσης:

Ευαίσθητες Χορδές (Le coeur en braille/Heartstrings). H Μαρί χάνει σιγά-σιγά την όρασή της. O Βικτόρ την ερωτεύεται. Από την στιγμή που η Μαρί τού αποκαλύπτει το μυστικό της, τα δύο παιδιά κάνουν μια συμφωνία: Ο Βικτόρ υπόσχεται να την βοηθήσει να κρύψει την αλήθεια για να καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις στο ωδείο. Μια βαθιά φιλία θα γεννηθεί ανάμεσά τους και θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον κόσμο τους.

Με τον μπαμπά ή την μαμά 2 (Papa ou maman 2). Έχουν περάσει 2 χρόνια και οι  φοβεροί γονείς του ‘Papa ou maman’ έχουν χωρίσει οριστικά. Τα παιδιά τους όμως θέλουν να τους δουν ξανά μαζί και τους υποχρεώνουν να τα ξαναβρούν. Οι γονείς για μην τα στεναχωρήσουν θα δεχτούν να μείνουν μαζί, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να τους αποδείξουν ότι αυτή η συμβίωση δεν μπορεί να πετύχει.

Σημασία έχει να αγαπάς (L’important c’est d’aimer) (1975). Επανέκδοση. Ο Σερβέ, φωτογράφος αισθησιακών φωτό, συναντά την Ναντίν, μια ηθοποιό β’ διαλογής που πρωταγωνιστεί σε φθηνοταινίες soft porno. Θέλοντας να τη βοηθήσει, ο Σερβέ δανείζεται ένα σεβαστό ποσόν από το βρώμικο πορτοφόλι των γκάνγκστερ αφεντικών του προκειμένου να χρηματοδοτήσει την παράσταση ‘Ριχάρδος Γ’’ στην οποία θα δώσει επιτέλους στη Ναντίν ένα ρόλο αντάξιο του ταλέντου της. Αλλά η Ναντίν πρέπει πρώτα να αντιταχθεί στο διχασμό της ανάμεσα στον ρομαντικό έρωτα του Σερβέ και την ηθική υποχρέωση προς τον σύζυγό της, Ζακ..

Ο πυρετός ανεβαίνει στο Ελ Πάο (La fièvre monte à El Pao) (1959). Επανέκδοση. Σε μια φανταστική χώρα της Λατινικής Αμερικής με δικτατορικό καθεστώς, ο Βάσκες, ένας ιδεαλιστής δικηγόρος δουλεύει ως γραμματέας του κυβερνήτη του νησιού Ελ Πάο, το οποίο χρησιμεύει ως τόπος φυλακής πολιτικών και ποινικών κρατουμένων. Ο Βάσκες είναι ερωτευμένος με τη σύζυγο του κυβερνήτη, η οποία και γίνεται ερωμένη του. Στο ‘Ο πυρετός ανεβαίνει στο Ελ Πάο’, ο Μπουνιουέλ εκφράζεται για πρώτη φορά ανοιχτά πάνω σε πολιτικά ζητήματα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον γάλλο σταρ Ζεράρ Φιλίπ στον ρόλο του πρωταγωνιστή.